Naon kasihatan padamelan sareng kanggo naon éta?

Kaséhatan padamelan

Dina sagala pagawean, kahiji kudu pagawe jeung kaséhatan maranéhanana. Kusabab tanpa aranjeunna, produktivitas bakal sangsara, sareng dina cara anu lumayan ageung. Ku alatan éta, dinten urang ngobrol ngeunaan kaséhatan gawé anu ogé mangrupikeun bagian anu penting sareng anu urang kedah émut unggal waktos di perusahaan.

Lamun urang nyebutkeun kaséhatan hiji jalma, urang teu salawasna nujul kana bagian fisik. Kusabab emosi oge boga vital penting sarta kadangkala, sigana nu teu katempo dina cara nu sarua atawa teu dibikeun pentingna misalna. Dinten ieu kami bakal ngurus sareng ngajaga dua daérah ieu dina pikiran supados kasaimbangan mangrupikeun bagian tina kahirupan anjeun sareng kahirupan urang.

Naon kaséhatan padamelan

WHO netepkeun éta salaku kagiatan multidisiplin anu bakal tanggung jawab pikeun nyegah atanapi ngontrol sadaya faktor anu tiasa nempatkeun saha waé dina résiko. Janten urang tiasa nyarios kitu kaséhatan Mikrobiologi mangrupakeun kumpulan strategi anu ditujukeun pikeun karaharjaan fisik, intelektual sareng sosial jalma di lingkungan gawé maranéhanana. Dina kaséhatan padamelan, disiplin anu béda-béda kalibet anu ngurus sababaraha topik sapertos kabersihan sareng kaamanan industri, psikologi organisasi, ubar padamelan, lingkungan, hukum tenaga kerja, diantara seueur prakték anu sanés.

Mangpaat Kaséhatan Mikrobiologi

Naon tujuan anjeun atanapi tujuan anjeun?

Kaséhatan pagawéan milarian yén padamelan diluyukeun sareng manusa pikeun digawé dina cara anu harmonis sareng séhat dina sagala hal. Kaséhatan padamelan dilaksanakeun di seueur perusahaan ngalangkungan kampanye pendidikan ngeunaan karaharjaan, kasalametan, kabersihan, efisiensi kerja, sosialisasi sareng seueur faktor sanésna anu campur dina lingkungan kerja. Ayeuna, unggal perusahaan kedah nganggap sareng nawiskeun kawijakan kaséhatan padamelan. Anu hayang dihontal nyaéta ngajaga kasaimbangan anu saé supados kinerja unggal jalma anu pangsaéna. Janten sagala jinis masalah, kaayaan atanapi faktor anu tiasa ngagambarkeun bahaya bakal dijauhkeun. Jang ngalampahkeun ieu, tuturkeun di handap:

  • Ngamajukeun karya aman.
  • Kontrol jeung agén resiko ulikan.
  • Gaduh langkung seueur sistem organisasi pikeun ngamajukeun kaamanan anu diperyogikeun.
  • Coba pikeun ngaleutikan tatu.

Tujuan kaséhatan padamelan

Mangpaat kaséhatan pagawean

Kabeneran aya aranjeunna numbu ka sagalana kami geus disebutkeun di luhur dina bentuk tujuan. Tapi tetep eta sia noting handap:

- Nyegah panyakit sareng kacilakaan anu tiasa disababkeun di lingkungan padamelan. Ngamajukeun sareng nerapkeun kawijakan kaamanan padamelan sareng ngajagi pagawe ku ngaleungitkeun kamungkinan résiko pikeun kaséhatanna.
– Ngembangkeun lingkungan gawé sehat sarta positif, nu ngahargaan kaayaan fisik jeung mental unggal individu.
- Rojongan pikeun kagiatan non-kerja dimana individu tiasa ngembangkeun kamampuan sareng kabutuhan sosial sareng ku cara ieu nyumbang kana karaharjaan integral individu sareng adaptasina ka masarakat.
- Rojongan pikeun kagiatan anu ningkatkeun sareng ngadukung kaahlian damel, ngembangkeun profésional sarta well-mahluk tina worker dina pakasaban na.

Kalayan sadayana ieu, para pagawé ogé ngarasa didukung sareng ieu ditarjamahkeun kana a lingkungan kerja anu langkung saé, langkung motivasi sareng produktivitas anu langkung ageung. Tanpa hilap yén aya ogé bagian dimana komunikasi ningkat. Sangkan sagala kauntungan ieu duanana alus keur pagawe boh pikeun manajer atawa bos pausahaan. Kusabab ieu kumaha aranjeunna mastikeun yén aya komitmen anu langkung ageung sareng pangurangan biaya. Naha anjeun terang sadayana ieu ngeunaan kaséhatan padamelan?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.