Pentingna ventilasi bumi ogé

Indung sareng putra ulin dina jandela.
Geus ventilasi anu saé di bumi mangrupakeun konci pikeun janten bumi anu séhat. Naha anjeun condong ngiringan angin sering? Penting pikeun anjeun ngalakukeun éta sacara rutin, pikeun ngirangan unsur polusi.
Ventilasi anu henteu cekap dina bumi sanggup ngahasilkeun paningkatan baktéri, kanaékan anu signifikan dina unsur anu ngabahayakeun kaséhatan, sapertos partikel Uap, kamungkinan baktéri tina bulu sato, karbon monoksida, atanapi karbon dioksida.

Upami bumi henteu di ventilasi kalayan saé, ieu tiasa mangaruhan kaséhatan masarakat sacara négatip. Diantara gejala anu sanés, nyeri sirah, masalah pernapasan atanapi masalah anu saré tambah, ieu mangrupikeun sababaraha conto akibat tina henteu ngudar bumi.
Di imah anu ngagaduhan ventilasi anu cekap, éta kirang rumit pikeun ngatur kalembaban bumi, ngaleungitkeun tungau, partikel lebu, Bau bau ogé bakal dileungitkeun sareng berkat shot oksigén énggal, anjeun bakal tiasa ningkatkeun sirkulasi hawa.
Ventilasi penting pisan pikeun bumi.

Ku cara ieu anjeun bakal terang upami anjeun gaduh ventilasi anu cekap di bumi anjeun

Penting pikeun ngalaksanakeun kabiasaan nambutkeun bumi unggal dinten, kadang-kadang urang yakin yén urang ngalakukeun sagala cara pikeun ngagaduhan bumi anu séhat, tapi, urang panginten henteu ngalakukeun sagalana ogé panginten. Pikeun terang naha bumi anjeun ngagaduhan ventilasi anu saé, éta bakal cekap nuturkeun sababaraha tungtunan.

Imah anjeun panginten henteu ngagaduhan ventilasi anu cekap, sabab kadang-kadang urang hilap nganggo ékstrak dapur atanapi dina kasus anu sanés kami henteu ngagaduhan ékstraksi di kamar mandi pikeun ngabantosan kami ngudar rohangan.. Upami anjeun henteu ngagaduhan kipas knalpot pikeun nyucikeun hawa, sahenteuna kedah muka jandéla dua kali sapoé.

Di sisi anu sanésna, upami anjeun mutuskeun ngaroko di jero bumi, éta tiasa ningkatkeun akumulasi partikel toksik, anu ngabahayakeun kasehatan penduduk cohabitants.

Ieu kauntungan ngajaga ventilasi anu saé di bumi

Bumi kedah ditampi kalayan saé pisan supados sirkulasi hawa anu pangsaéna. Upami ieu kajantenan, langkung saé pikeun ngahancurkeun énjing-énjing sareng unggal dinten. Naon deui, cobian bilih aya arus di bumi anjeunUpami anjeun gaduh kamungkinan, nyiptakeun draf ku muka jandéla dina dua arah.

Ngan ku dimangfaatkeun 10 menit sapoé, anjeun bakal kéngingkeun bumi anjeun ngagaduhan manpaat anu langkung ageung, sapertos anu dijelaskeun di handap.

  • Turun dina alergi.
  • La oksigénasi tina hawa sareng ngaleupaskeun karbon dioksida.
  • pangaturan tina kalembaban.
  • Anjeun bakal ngaleungitkeun nu odors sareng hawa anu dieusi.
  • Anjeun bakal meunang istirahat hadé kumargi bumi bakal langkung berventilasi sareng bersih.

Ieu mangrupikeun akibat tina ventilasi anu goréng di bumi

Di hiji bumi, ventilasi kedah diawasi sacara tetep pikeun ngahindaran hawa na henteu bernafas sareng éta tetep aya dina jero. Kanyamanan sareng kasajahteraan cohabitants gumantung kana gaduh hawa seger sareng seger unggal dinten.

Uap anu diciptakeun nalika masak, nalika mandi, upami urang nganggo pemanasan digabungkeun sareng ventilasi anu goréng, tiasa nyababkeun kurangna oksigén, tapi éta henteu ngandung karusakan kaséhatan.

Kanyamanan ieu pikeun jalma anu cicing di bumi, kedah tahan ku alesan ieu, ventilasi kedah dilakukeun teras-terasan sareng unggal dinten sacara berkala. Henteu gaduh bumi anu gaduh ventilasi anu cekap, éta pakait sareng setrés sareng kaayaan pernapasan anu tangtu.

Budak lamunan ningali kana jandéla.

Ieu kumaha anjeun kéngingkeun kualitas udara anu langkung saé di bumi

Urang kedah ngabédakeun aspék anu penting, kumargi dina usum salju, sistem pemanasan tiasa dianggo teras-terasan teras garing teuing lingkunganana.

Ieu tiasa dibales ku ngagunakeun pelembab anu tangtu. sareng pikaresepeun pikeun téhnik ventilasi silang alami, anu parantos kami sebatkeun sateuacanna.

Pikeun bumi kanggo damel sareng ventilasi anu cekap ogé dina bulan usum panas, anu disarankeun nyaéta pikeun ngendalikeun panggunaan alat listrik, anjeun nyingkahan lampu anu mancarkeun seueur panas, pasihan jati kai padet teras lebetkeun pepelakan anu ngamungkinkeun ngasingkeun panasna.

Kumaha ventilasi bumi

Salajengna kami bakal masihan anjeun sababaraha konci supados anjeun tiasa ngudar bumi anjeun sareng tilu téhnik anu béda anu tiasa anjeun laksanakeun ayeuna.

Ventilasi alam

  • Perlu diperpanjang deui hawa ku muka jandéla ka nyingkahan kondensasi hawa di bumi. Éta dilakukeun ngan ukur ku muka jandéla.
  • Ventilasi kamarna ogé penting pikeun miceun Uap dihasilkeun dina wengi ku ngambekan, anjeun tiasa ventilasi sahenteuna 30 menit.

Ventilasi meuntas

Ieu mangrupikeun prakték anu paling saé pikeun ventilasi bumi, anu kedah anjeun lakukeun nyaéta muka dua jandéla dina dua tempat anu bertentangan ti imah sahingga arus hawa interior dihasilkeun anu ngabaru oksigén gancang sareng éfisién.

Ventilasi kapaksa

Ieu jenis hawu beda kusabab:

  • Éta dilaksanakeun hatur nuhun ka elemen mékanis.
  • Anjeun tiasa ngalakukeun pangaruh liang haseup sahingga hawa panas naék sareng hawa tiis turun.
  • Anggo jandéla kedap udaraIeu kedah ngijinkeun minimum bursa udara pikeun mastikeun kasehatan sareng kualitas hawa dina jero ruangan.

Anggo kipas angin

Cara séjén pikeun ventilasi bumi anjeun nyaéta ngalangkungan kipas angin, anu ngabantosan urang medar hawa ku cara anu langkung saé. Dina raraga ngahontal ventilasi anu pangsaéna, anjeun tiasa ngalaksanakeun léngkah-léngkah ieu:

  • Tempatkeun kipas sakumaha caket kana jandela anu kabuka, nunjuk kana jandéla. Hal ieu ngamungkinkeun partikel-partikel anu cicing di jero imah pikeun évakuasi sacara épéktip.
  • Entong arahkeun kipas angin ka jalma sanés, sabab éta tiasa nyababkeun hawa najis langsung ka aranjeunna.
  • Tungtungna, urang nyarankeun ngagunakeun kipas siling anu ngabantosan anjeun ningkatkeun sirkulasi hawa di bumi, henteu paduli naha jandélaana kabuka atanapi henteu.

Wates jalma di jero imah

Cara séjén pikeun ventilasi bumi anjeun, atanapi pikeun mastikeun yén éta henteu ngeusi ulang teuing partikel sareng baktéri anu teu pikaresepeun, nyaéta ku cara ngawatesan jumlah jalma anu aya dina rohangan anu sami sareng dina waktos anu khusus di bumi anjeun. Kituna, urang nyarankeun anjeun nuturkeun tungtunan ieu:

  • Batesan jumlah jalma anu nganjang ka bumi anjeun. 
  • Ngumpul di tempat anu panggedéna sareng paling lega, sahingga anjeun tiasa ngajauhkeun jarak anu mungkin.
  • Pastikeun kunjunganna sakumaha pondok-gancangna.
  • Saatos didatangan, tong hilap di ventilasi.

Sadaya ieu bakal ngabantosan kualitas udara di bumi anjeun pikeun tetep stabil sareng anu paling penting, séhat. Entong hilap ventilasi bumi anjeun énjing sahenteuna satengah jam sahingga anjeun tiasa ngambekan hawa seger.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.