Pentingna kulawarga salaku upaya nyegah ngalawan bullying

bullying fisik

Bullying mangrupikeun pikasieuneun masarakat ieu anu kedah dijauhkeun sareng ditumpes gancang. Peran kulawarga sareng atikan anu ditampi ku budak di jero dirina, mangrupikeun konci nalika nyegah pancegahan sapertos di sakola. Kolot kedah ngabina sareng ngadidik murangkalihna dina cara anu leres sareng leres sareng ngajauhan kalakuan anu teu pantes.

Aya sababaraha peunteun anu kedah dialajar ku murangkalih sapertos kasus hormat, empati atanapi kaasih ka murangkalih anu sanés. Ku cara kieu, budak bakal tiasa ngabéréskeun naon waé jinis konflik atanapi masalah ku cara damai tanpa nganggo alat anu sanés anu ditampi sapertos kekerasan.

Homeschooling

Aya sababaraha aspek anu kedah aya nalika ngadidik murangkalih na ku cara ieu pikeun nyegah kamungkinan kaayaan pelecehan di sakola:

  • Kolot kedah ngaréspon kana sagala jinis kabutuhan anu dipiboga ku barudak.
  • Kanyaah kolot sareng kaasih ka murangkalihna aranjeunna kedah salawasna aya dina hubungan kulawarga.
  • Kolot kedah ngajar murangkalihna pikeun méréskeun konflik ku cara anu positip sareng tengtrem.
  • Sagala tingkah laku atanapi tingkah laku kedah aya balukarna.
  • Ngajarkeun empati mangrupakeun konci nalika murangkalih tiasa ditumpukeun dina kulit barudak anu sanés.
  • Naon anu diajarkeun di jero kulawarga penting pisan pikeun nyegah kamungkinan premanisme, kumargi budak leutik condong ngaluarkeun diri tina naon anu dialaman di imah ka sakola.

bullying fisik di sakola

Pentingna kantétan dina nyegah premanisme

Inohong kantétan mangrupakeun konci nalika nyingkahan kamungkinan kasus pelecehan. Upami murangkalih ngaraos yakin sareng aman berkat sakola di bumi, aranjeunna bakal gampang nolak sagala rupa anu aya dilingkungan premanisme. Upami, sabalikna, teu aya keterikatan di kulawarga anjeun sareng kaasih katingali ku teu aya, sigana anjeun bakal ngembangkeun paripolah telenges anu tangtu anu ngakibatkeun premanisme.

Aya sababaraha faktor résiko anu tiasa dijalankeun dina kulawarga sareng anu tiasa ngamajukeun premanisme diantara barudak:

  • Keteriketan sareng kaasih antara anggota kulawarga anu béda-béda katingali ku henteuna aranjeunna. Teu aya cinta atanapi cinta anu bakal nguntungkeun premanisme di sakola.
  • Perilaku telenges di jero kulawarga. Upami murangkalih ningali kekerasan di bumi sadayana, Normal pikeun anjeunna ngagunakeunana di sakola nalika ngarengsekeun masalah-masalah anu tangtu.
  • Pangajaran anu henteu cekap dina hal hormat sareng patuh kana aturan.
  • Kolot resep ngagunakeun cara anu henteu pantes dina pendidikan barudak. Otoritasna aya sepanjang waktos sareng aya kurangna komunikasi.

Faktor résiko ieu cukup bahaya kumargi barudak sering ngirut naon anu aranjeunna tingali di bumi. Kolot kedah janten panutan anu saé pikeun murangkalihna, janten aranjeunna kedah ngirimkeun nilai-nilai anu saé. Atikan penting sareng penting nalika nyingkahan tingkah laku sareng tingkah laku sakumaha tiasa dilaporkeun sakumaha anu kajantenan dina kasus premanisme.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.