Pentingna kaséhatan émosional di barudak

bagja

Sababaraha kolot anu terang pasti naon kecerdasan émosional diwangun. Aspék ieu leres-leres henteu diperhatoskeun dibandingkeun kinerja sakola sareng nilai anu saé dina akhir kursus.

Nanging, kasihatan émosina anak sapertos anu sami pentingna sareng hasilna di sakola. Barudak kedah siap-siap ti mimiti umur, pikeun tiasa ngendalikeun émosi anjeun sareng ngatur éta ku cara anu pangsaéna.

Pentingna pendidikan émosional ka barudak

Pendidikan émosi henteu diajarkeun di sakola sareng diajar mangtaun-taun, gumantung kana hubungan anu dipiboga ku barudak sareng lingkunganana. Ngagaduhan atikan émosional anu optimal sareng nyukupan, ngajantenkeun aranjeunna langkung mangtaun-taun jalma anu empati sareng anu sanésna sareng anu gaduh betah nalika tiasa hubungan.

Salaku tambahan kana ieu, kaséhatan émosional anu saé mangrupikeun konci nalika ngeunaan nguatkeun harga diri sareng kapercayaan diri. Barudak mampuh percanten ka dirina nyalira sareng naon anu tiasa kahontal dina kahirupan.

Kumaha ngabeungharan kasihatan émosional barudak

Maka kami badé masihan anjeun sababaraha tungtunan atanapi kiat éta Aranjeunna bakal ngabantosan anjeun nguatkeun sareng ngeuyeuban kaséhatan émosi barudak anjeun:

  • Penting pikeun ngawangun kaséhatan émosional sapertos ti saprak orok yuswa sababaraha minggu. Rasa sayang sareng kanyaah kolot janten konci sahingga ikatan ngahiji janten sakedik atanapi sakedik kuat. Kalakuan saderhana ningali anjeunna atanapi ngusapan anjeunna sakujur awakna, éta penting dina ngawangun kecerdasan émosional anjeun.
  • Dina kasihatan émosional, tiasa nempatkeun diri dina tempat budak sareng ngupingkeun anjeunna nalika diperyogikeun penting pisan. Masalah anu gedé dina pendidikan ayeuna nyaéta kanyataan yén kolot henteu ngupingkeun murangkalihna, anu nyababkeun kaséhatan émosina serius dirusak. Henteu aya kajadian anu ngudag budak, ningali kana panonna sareng ngupingkeun sadaya anu badé nyarios. Penting pikeun aranjeunna ngarasa penting dina inti kulawarga.

sedih

  • Aspék sanés anu kedah diperhatoskeun ku kolot nalika ngeunaan kecerdasan émosional barudakna nyaéta kanyataan yén aranjeunna terang kumaha ngaidentipikasi masing-masing émosi sareng terang pangaruh naon anu disababkeun dina jalma éta. Ti saprak leutik, aranjeunna kedah terang iraha waé naon waé perasaan dasar pikeun saha waé sareng mana anu pang rumitna. Aranjeunna moal tiasa malire émosi sapertos kabagjaan atanapi sedih.
  • Salain ti terang émosina anu béda, penting ogé aranjeunna diajar ti alit pikeun tiasa ngekspresikeunana tanpa aya masalah. Aranjeunna kedah gaduh kabébasan total nalika tiasa ngungkabkeun émosi anu sanés sareng henteu sadar ku nyalira.. Kolot kedah hormat parasaan ieu sareng henteu nyindiran aranjeunna. Upami barudak ngaraosan éta dina waktos éta, aranjeunna kedah didukung naha émosi négatip atanapi émosina positip.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.