Warta sastra: biografi, otobiografi sareng potrét kahirupan

Warta sastra: biografi

Biografi, otobiografi sareng mémoir aranjeunna nyandak urang kana potret kulawarga anu henteu salawasna sampurna, kagoréngan manusa sareng siksa, adat istiadat lokal sareng tradisi kuno di hiji nagara ... Janten, kami mendakan protagonis anu bénten-bénten anu kami pikir kami terang sareng anu kami henteu terang.

Kami parantos ngumbara di katalog ti penerbit anu béda milari novelty sastra anu pas kana kategori ieu sareng kami parantos mendakan langkung seueur tibatan anu tiasa urang usulkeun. Aranjeunna sanés sadayana, tapi upami aranjeunna parantos diwakilan, atanapi kitu kami parantos nyobian, sensitipitas sareng téma anu béda.

Abdi teu acan nyarios ka kebon kuring

  • Panulis: Pia Pera
  • Penerbit: Errata Naturae

Kebon anu saé di Tuscany: karep, diajar, tempat tahan. Ogé impian, anu nyeratna Pia Pera mampuh ngucap sukur ka kebon anu ditinggal: anjeunna ngalereskeun kabin anu ngajantenkeun janten bumi anu pinuh ku buku, lukisan sareng mebel; Nanging, anjeunna bieu campur di kebon anu ngurilingan éta, pinuh ku hérbal liar anu ngumbara di dinya berkat angin sareng manuk. Ratusan jinis kembang, tangkal sareng sayuran masihan tampilan leuweung anu dipesen ku sababaraha jalur.

Hiji dinten, panulis mendakan hal éta panyakit anu henteu tiasa diubaran nyandak anjeunna jauh sakedik. Nyanghareupan degradasi awakna, laun-laun dihambat kana kamandirian pepelakan, kebon, tempat dimana kahirupan ngacambah sareng dimana "dihirupkeun deui", janten tempat perlindungan na. Ku merhatoskeunana, anjeunna ngajalin hubungan anu anyar sareng alam sareng nawiskeun réfléksi anu bijaksana sareng ngagerakkeun makna hirup. Panulis ngadangukeun sareng nguping nyalira, sareng nyarioskeun naon anu lumangsung nalika kunjunganna ka rumah sakit, pikiran anu nyerang anjeunna nalika wengi, jalan-jalan anu ngiringan sareng ngahibur anjeunna ... Kapaksa ku panyawatna ku résistansi anu teras-terasan, anjeunna henteu lirénkeun rasa panasaran sareng lelembutan pikeun sagala rupa anu aya di sakurilingna sareng anu kantos ngaageulisan ayana: henteu ngan ukur kembang sareng manuk anu nyicingan kebon na, tapi ogé perusahaan anjingna, babaturanana, buku, gastronomi ... «Ayeuna sadayana kaéndahan murni sareng saderhana », ngungkabkeun urang.

Warta sastra: biografi

Indung Irlandia

  • Panulis: Edna O'Brien
  • Pamedal: Lumen

Irlandia parantos awéwé, rahim, guha, sapi, Rosaleen, Sow, kabogoh, palacuran ...

Panulis anu kéngingkeun pangajén Country Girls ninun otobiografi nya - budak leutik na di County Clare, dinten na di sakola nun, ciuman kahijina, atanapi penerbanganna ka Inggris - kalayan intisari Irlandia, bumi mitos, puisi, tahayul, kuno adat istiadat, hikmah populér tur kageulisan ekstrim. Indung Irlandia, numutkeun ka The Guardian, "Edna O'Brien anu sahadéna. Akun anu evocative sareng elegan ngeunaan lingkungan alam sareng jalma-jalma anu nyicingan éta, pinuh ku kawani sareng kapinteran.

Bapa kuring sareng musiumna

  • Panulis: Marina Tsvietáieva
  • Penerbit: Cliff

Marina Tsvetaeva nyerat akun otobiografi ieu nalika diasingkeun di Perancis sareng nyebarkeunana dina basa Rusia, dina 1933, dina majalah anu béda-béda di Paris; tilu taun sanggeusna, dina 1936, nyobian langkung caket ka pamiarsa Perancis, anjeunna ngadamel deui kenangan budak leutik na dina basa Perancis, sakumpulan lima bab anu anjeunna namina Bapa kuring sareng musiumna anu, nanging, henteu kantos diterbitkeun dina hirupna. Dina kadua vérsi anu dikumpulkeun dina jilid ieu panulis nawiskeun a épakuasi émosional sareng liris tina sosok bapakna, Ivan Tsvetaev, profésor universitas anu bakti hirupna pikeun ngadegna Museum Seni Rupa Moskow, Museum Pushkin ayeuna. Sering laconic sareng fragmentary tapi ku kakuatan puitis anu luar biasa, téks anu saé ieu, sumanget sareng ngagerakkeun, ngadeukeutkeun urang kana kaakraban panyair anu teu pikaresepeun tibatan anu sanés.

Warta sastra: biografi

Svetlana Geier, kahirupan antara basa

  • Panulis: Taja Gut
  • Penerbit: Tres Hermanas

Upami kahirupan pantes kualifikasi "romantis" éta tina panarjamah Svetlana Geier. Lahir di Kiev di 1923, anjeunna nyéépkeun waktos budak leutik na diantara sababaraha intéléktual anu paling unggul di nagarana. Pemurnian Stalinis ngeureunkeun kahirupan bapakna sareng, engké, nalika penjajahan Jérman, anjeunna nyaksian babadaran Nazi dina vérsi anu paling getihna. Hatur nuhun kana kapinteranna sareng dorongan penting anu teu biasa, Geier engké bakal janten penerjemah literatur Rusia anu paling cemerlang kana basa Jerman abad ka-XNUMX. Tarjamahan anyar tina lima novel hébat Dostoevsky mangrupikeun tugas titanic anu dinobatkeunana kahirupan palayanan tarjamahan sareng literatur. Biografi anu saé anu kalebet sababaraha wawancara anu dilakukeun ku réditor sareng panarjamah Taja Gut sareng Svetlana Geier antara taun 1986 sareng 2007.

yoga

  • Panulis: Emmanuel Carrère
  • Penerbit: Anagrama

Yoga mangrupikeun cariosan dina jalmi kahiji sareng henteu aya panyumputna tina déprési jero sareng kacenderungan bunuh diri anu nyababkeun panulis dirawat di rumah sakit, didiagnosa karusuhan bipolar sareng dirawat salami opat bulan. Éta ogé buku ngeunaan krisis hubungan, ngeunaan kerusakan émosina sareng konsékuansi na. Sareng perkawis térorisme Islam sareng drama pangungsi. Sareng leres, dina cara ogé ngeunaan yoga, anu panulis parantos latihan salami dua puluh taun.

Anu maca aya dina panangan na téks ku Emmanuel Carrère ngeunaan Emmanuel Carrère ditulis ku cara Emmanuel Carrère. Nyaéta, tanpa aturan, luncat kana kakosongan tanpa jaring. Jaman baheula panulis mutuskeun pikeun nyésakeun fiksi sareng korsét genre. Sareng dina damel anu matak matak ngageleger ieu sareng sakaligus, karya otobiografi, ésai sareng babad jurnalistik patempatan. Carrère nyarioskeun nyalira sareng ngaléngkah saléngkah-saléngkahna dina ngajajah watesan sastrana.

Saha biografi ieu anu badé dibaca heula? Dupi anjeun parantos maca? Jelas pikeun kuring yén kuring bakal ngamimitian ku "Kuring henteu acan nyarios ka kebon kuring", tapi kuring henteu terang mana biografi anu sanés anu kuring bakal nuturkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.