Berita literatur anu nyandak anjeun ka jaman anu sanés

Berita pustaka: Konci anu misterius sareng naon dibuka

Bulan ieu urang ngalangkungan opat novelitas sastra ieu ka jaman anu sanés. Kami ngalaksanakeunana Panulis abad ka XNUMX sareng XNUMX sapertos Louisa May Alcott, Anne Brontë atanapi Flora Thompson, sareng Anne Hébert sareng protagonis awéwéna. Siap ngaraosan carita anjeun?

Konci anu misterius sareng naon dibuka

Panulis: Louisa May Alcott
Ditarjamahkeun ku: Micaela Vázquez Lachaga
Penerbit: Funambulista

Cinta sigana kakuasaan di agam para bangsawan Richard sareng Alice Trevlyn, perenahna di padesaan Inggris bucolic; Nanging, kunjungan anu teu lami ti muhrim sareng sababaraha kecap anu ditukeurkeun antara anjeunna sareng salakina, anu didéngékeun ku Alice dina rusiah, mangrupikeun awal musibah anu teu tiasa dijelaskeun anu bakal salamina ngarobih katenangan kulawarga Trevlyn. Naon warta anu pikareuwaseun anu dibawa ku pangunjung? Naha Alice murag kana kaayaan lemah fisik sareng méntal anu bahkan henteu tiasa ngirangan ayana orokna Lillian? Kumaha penampilanana, sababaraha taun ka pengker, Paul, saurang nonoman anu ngalebetkeun jasa Lady Trevlyn sareng putri rumaja na, bakal aya dina sadaya ieu? Sareng naon anu bakal muka konci misterius anu masihan judul novel pondok pikaresepeun ieu?

Pinuh ku kasieun ka halaman panungtung, Konci anu misterius sareng anu dibuka nyaéta, sakumaha anu dicarioskeun dina bubuka ku Micaela Vázquez Lachaga, panarjamah karya, "kombinasi bahan-bahan anu pasti bakal pikaresepeun pikeun pamiarsa anu resep kana misteri misteri sareng carita roman, ogé ogé saha waé anu ngaaprésiasi karya sastra Louisa May Alcott sareng hoyong terang sisi langkung gothic sareng pikaresepeun na ”.

Agnes Gray

Agnes Gray

Panulis: Anne Brontë
Ditarjamahkeun ku: Menchu ​​Gutiérrez
Penerbit: Alba

Alangkah indahna pikeun janten pamaréntahan! Kaluar ka dunya ... milarian mata pencaharian nyalira ... Diajar anu ngora pikeun asak! " Ieu impian tina putri vikari modér, idéal kamerdékaan ékonomi sareng pribadi, sareng dedikasi kana tugas anu luhur sapertos pendidikan. Sakali kaeusi, kumaha oge, karakter dina impian ieu ngungkabkeun dirina langkung kawas monster ngimpina: barudak brutal, skéma sareng budak awéwé kasar, bapa anu pikasieuneun, indung anu saderhana sareng pikasebeleun ... sareng di tengah-tengah sadayana anu ngalamun ngora, diperlakukeun kirang sakedik daripada kawas babu.

Agnes Gray (1847), novel munggaran Anne Brontë, mangrupikeun wahyu garing dumasar kana pangalaman otobiografi status bahaya, bahan sareng moral, tina pamaréntahan Victoria; sareng mangrupikeun dina waktos anu sami carita anu intim, ampir rasiah ngeunaan cinta sareng ka hinaan, dimana "diri paling parah" sareng "diri anu paling rentan" gaduh perang dramatis dina kaayaan pahlawan anu dirina ngartikeun salaku "warna gelap tina handap dunya, dunya kuring sorangan ”.

Heatherley

Heatherley

Panulis: Flora Thompson
Ditarjamahkeun ku: Pablo González-Nuevo
Penerbit: Lambaran Timah

"Dina soré Séptémber haneut dina akhir abad ka-XNUMX, saurang mojang nyebrang perbatasan Hampshire dina jalan ka Heatherley. Anjeunna nganggo baju wol coklat sareng topi bulu berangit dipangkas ku dua bulu burung unta leutik. Pangpangna pikeun papakéan nagara. »

Budak awéwé éta nyaéta Flora Thompson, Laura dina fiksi, sareng kota anu badé dituju, Grayshott, dimana Flora netep di 1898 salaku manajer pos. Hertford anu jahat, dununganana, ngantosan di ditu; sapertos klien terkenal sapertos Arthur Conan Doyle atanapi Georges Bernard Shaw, pangguna biasa tina telegraf lokal; atanapi butik genit Madame Lillywhite ("Hat Shop, Tailor Shop, sareng Book Lending"), dimana Laura kadang-kadang sanggup maca anu anyar.

Dina jaman sapédah anu handap, foto Kodak anu munggaran sareng cekelan skandal, Heatherley mangrupikeun bab anyar dina kahirupan Laura anu tenang sareng mandiri, mouse nagara alit - sakumaha réréncangan modéren nyauran fin de siècle - anu padumukan alami éta salawasna leuweung sareng alam liar anu urang tepang pikeun anu munggaran pikeun éndah Candleford Trilogy.

Gannets

Gannets

Panulis: Anne Hébert
Ditarjamahkeun ku: Luisa Lucuix Venegas
Penerbit: Impedimenta

Los alcatraces narjamahkeun dina dunya kejem sareng sumbang ti komunitas alit anu nyarios basa Inggris, ditumbuk ku gelombang Katolik anu nyarios Perancis. Hadiah Femina 1982, novél ieu ngagambarkeun reuni ku musibah fatal anu ditandaan ku kajahatan sareng babarit. Undangan ka jagad raya rumit sareng puitis Hébert.

Tanggal 31 Agustus 1936, dua nonoman, Olivia sareng Nora Atkins, aranjeunna ngaleungit di Griffin Creek, kota Kanada dimana gelap sigana angger. Sirik pikeun kageulisanana, jalan satapak na leungit di pantai liar. Gambar budak awéwé nyampur sareng bentang laut, sareng angin nyéépkeun iklim anu buruk, sampurna pikeun elucubration, anu ngambah henteuna terlarang sareng jahat. Moal lami deui ditetepkeun yén henteuna anjeunna mangrupikeun kasempetan tina kasempetan: musibah parantos lami dipikiran. Ngalangkungan sora para tokoh, ogé sababaraha serat, urang nyaksian prosés anu teu tiasa dicegah dimana musibah éta sacara radikal ngaganggu masarakat, beku dina tradisi sareng kultus agama anu parah. Sareng éta takdir ti kota Québec alit sigana henteu leres-leres tunduk kana rarancang Gusti.

Nu mana waé novelty sastra ieu anu anjeun paling hoyong baca? Naha kajadian anjeun sapertos kuring yén anjeun cinta aranjeunna sadayana? Émut yén unggal bulan di Bezzia kami bagikeun sareng anjeun sababaraha warta literatur sareng bulan anu kamari urang khususkeun karya anu nungkulan katiisan. Upami anjeun resep kana topik éta, parios aranjeunna!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.