Ngurangan Konsumsi Pemanasan: Gagasan Praktis pikeun Ngahemat

Gagasan pikeun ngahemat konsumsi pemanasan

Ngurangan konsumsi pemanasan teu salawasna tugas basajan. Nalika usum tiis datang kalayan suhu anu handap, kami sok nempatkeun pemanasan dina kalolobaan dinten kami di bumi. Tapi bener taun ieu, urang kudu squeeze saeutik deui bisa nyimpen.

Harga ngaliwatan hateupna sarta éta naha urang kudu milih cara séjén pikeun nyobaan ngahemat saloba mungkin. Janten, kami ngantepkeun anjeun sababaraha ideu praktis anu bakal nyalametkeun anjeun langkung ti anu anjeun pikirkeun. Panggihan naon aranjeunna!

Insulate jandéla anjeun tina tiis

Sanaos urang nganggap yén jandéla ditutup leres, tiasa waé kadang insulasina henteu épéktip sapertos anu urang pikirkeun. Lantaran kitu lamun urang nempatkeun pemanasan dina, karugian panas bakal lumangsung dina cara kieu jeung salaku konsekuensi, urang bakal méakkeun leuwih énergi. Ku kituna urang kudu mastikeun yén maranéhna ogé insulated. Kumaha? Urang salawasna bisa nempatkeun hiji strip sealing sabudeureun eta. Éta saderhana pisan pikeun pencét sareng ieu bakal tetep tiis di luar sareng yén bumi urang tiasa gaduh kahaneutan anu diperyogikeun pikeun nikmati lingkungan anu langkung pikaresepeun.

Simpen pemanasan

Panel reflektif dina radiator

Salah sahiji ideu anu paling efektif anu anjeun teu tiasa sono nyaéta ieu. Nyaéta ngeunaan masang runtuyan panels reflective dina tonggong radiators. Ieu ngandung harti yén énergi maranéhanana ditingkatkeun jeung urang nyimpen ampir 20%. Janten urang parantos nyarioskeun ngeunaan angka tabungan anu saé. Ku kituna, pikeun nguji, teu menyakiti. Anjeun bakal gaduh langkung panas tanpa kedah ngaktipkeun pemanasan anjeun.

curtains kandel pikeun ngurangan konsumsi pemanasan

Leres yén unggal léngkah penting sareng éta naha upami urang nyarioskeun masalah insulasi jandela sateuacanna, ayeuna giliran curtains. Kusabab dina usum panas aranjeunna ngajaga urang tina panonpoé, nyegah tina deteriorating jati atawa interiors sacara umum, tapi ayeuna di usum tiis urang kudu sabalikna. Nyaéta, dina beurang urang bisa miceun aranjeunna sangkan cahya panonpoé asup jeung warms lingkungan. Tapi lamun peuting datang sok hadé balik pikeun curtains denser tur leuwih opaque, nu urang bakal nutup sarta bakal mantuan pikeun nahan panas diala salila poé.

Ulah nutupan radiators

Kadang-kadang urang gaduh kabiasaan nempatkeun hiji hal dina aranjeunna, sapertos baju anu teu garing, atanapi gaduh jati atanapi detil hiasan caket teuing. Hal ieu ngajadikeun konsumsi énérgi malah leuwih luhur, jadi inget yen aranjeunna kedah bébas ambéh maranéhanana bisa ngahasilkeun panas nu banjir sakabéh imah tanpa interruptions. Janten, inget teu nutupan aranjeunna pikeun meunangkeun leuwih kahaneutan tapi ogé leuwih tabungan.

ngurangan konsumsi pemanasan

Pindah pikeun kelir warmer

Éta sanés yén anjeun kedah ngahias deui bumi anjeun, tapi anjeun tiasa milih pikeun nambahkeun nada warmer nu ogé nahan panas nu leuwih lila. Sababaraha urang milih nuansa poék, tapi anjeun ogé tiasa milih sababaraha warna anu terang sapertos oranyeu atanapi konéng. Tapi aranjeunna henteu ngan ukur gaduh pangaruh di bumi urang, tapi ogé bakal ngajantenkeun awak urang nampi aranjeunna kalayan kahaneutan anu urang peryogikeun pikeun ningkatkeun suhu awak urang.

Simbut pikeun sofas

Nalika urang di bumi beberesih atanapi masak urang moal perhatikeun tiis anu parah pisan sabab nalika urang gerak éta bakal ngaleungit langkung gancang. Tapi éta leres nalika urang calik dina dipan sareng nangtung, éta bakal nyandak urang. Ku alatan éta, euweuh kawas nyanggakeun diri urang kabawa ku simbut pangpanasna, nu bisa manggihan di loba tempat. Sheltering ogé, kalawan pakean merenah tur blankets sakumaha kami disebutkeun, oge pilihan séjén pikeun pamakéan dina raraga ngurangan konsumsi pemanasan. Tangtosna, di tempat-tempat anu langkung tiis, éta panginten henteu cekap sareng urang kedah nyéépkeun pemanasan langkung lami.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)