Atur bumi anjeun nganggo metode 20/10, terang naon diwangunna

Ngabersihan windows ku cuka.

Upami anjeun hoyong terang tip anu pangsaéna pikeun meresihan bumi anjeun, salawasna tetep dina émutan metode 20/10 sareng upami anjeun henteu terang naon diwangunna, teraskeun maca kami bakal nyaritakeun salajengna.

Upami anjeun terasrasakeun meresihan bumi anjeun sareng éta "henteu bérés", kami hoyong anjeun pikeun diajar naon kabiasaan anu pangsaéna anu tiasa anjeun terapkeun di bumi anjeun supaya bumi anjeun teratur sabisa ampir usaha.

Upami anjeun salah sahiji jalma anu ninggalkeun beberesih pikeun akhir minggu sareng anu anjeun milari nyaéta gaduh waktos langkung, sareng henteu nganggona pikeun meresihan bumi, kami hoyong anjeun terang metode 20/10 ieu pikeun ngatur bumi anjeun, anjeun bakal terang kumaha jalanna sareng anjeun bakal terang naha éta mangrupikeun kasuksésan di panjuru dunya.

Rachel Hoffman mangrupikeun pencipta sistem beberesih ieu, metode anu seueur jalma tiasa ngalaksanakeun di bumina pikeun ningali éta langkung teratur sareng bersih. Éta tiasa dilaksanakeun ku kadua murid, sapertos jelema yén aranjeunna hirup nyalira, las pasangan atanapi kulawarga.

Bédana disiplin anu sanés anu langkung tradisional sareng metode ieu nyaéta cara ieu adaptasi ka sadaya jalma, kumargi henteu paduli kaayaan jalma éta tiasa dilaksanakeun.

Naon cara 20/10?

Usul Hoffman saderhana, nyingkirkeun dinten-dinten beberesih anu teu aya tungtungna sareng robihna pikeun waktos anu pondok damel silih berganti katurunan. Nyaéta, cara ieu nyuhungkeun urang pikeun ngabersihan 20 menit sareng istirahat salami 10. 

Jang ngalampahkeun ieu, anjeun tiasa ningali waktos sareng ngitung waktosna, atanapi langsung nganggo stopwatch pikeun mastikeun yén anjeun leres-leres nurut kana menit anu ditugaskeun pikeun padamelan éta. Salila sésana 10 menit sareng istirahatUrang tiasa mariksa email, nonton jaringan sosial, ngopi atanapi ningali pidéo naon waé.

Nalika alarm pareum deui, anjeun kedah damel deui dugi ka sadayana aya dina urutan. Anjeun kedah tetep ningali kana hal-hal alit sareng sanés gangguanna sacara umum, anjeun kedah titik-titik.

Ngalereskeun binatu kedah dilakukeun saminggu.

Kumaha cara 20/10 diterapkeun dina meresihan bumi?

Upami anjeun hoyong ngalaksanakeun metode ieu di bumi, ieu aya sababaraha tips supados anjeun tiasa nerapkeunana iraha waé anjeun ngagaduhan kasempetan.

Kadang-kadang urang kadang ningali karusuhan sapertos huru-hara hébat sareng anu ngalemahkeun urang. Anjeun kedah fokus kana tindakan alit pikeun maju. 

Candak poto sateuacan sareng poto poto

Upami anjeun nyandak poto dina awal sareng akhir, anjeun bakal jelas ningali yén sagala usaha anjeun parantos diuntungkeun sareng bakal memotivasi anjeun pikeun neraskeun sistem beberesih.

Ngadamel ranjang sadidinten

Sanajan anjeun pikir hésé pisan pikeun ngalakukeun éta unggal énjing, éta bakal nyayogikeun seueur manpaat deui, sabab henteu lami-lami ngalakukeunana. Janten langkung raoseun upami sakali deui yén anjeun badé bobo di rohangan anu tartib sanés kamar tidur anu teu teratur.

Buka jandéla

Ventilasi bumi penting pisan, anjeun kedah ventilasi unggal dinten kanggo ngaleungitkeun bau sareng baktéri. Utamana dina usum salju, nalika urang hilap ngalaksanakeunana kusabab tiis di luar.

Ngumbah piring

Sakali anjeun bérés tuang anjeun kedah nyeuseuh piring, sanaos normal pisan pikeun kasieun pikeun nyerang kami sareng kami badé ngalakukeun éta engké, tapi éta mangrupikeun kasalahan anu seueur dilakukeun. Coba beberesih piring sareng wajan saatos réngsé tuang. Salaku tambahan, kokotor dina piring bakal langkung sesah ngaleungitkeun sareng dapur anjeun bakal bau bau.

Ngabersihan kulkas anjeun

Anjeun kedah meresihan rutin kulkas anjeun pikeun nyingkirkeun tuangeun anu badé kadaluarsa, éta dina kaayaan anu goréng, jst. Anjeun kedah ngabersihkeun rak-rak supados kulkas na henteu bau. Ngaliwat sagala wadah, bahkan anu disumputkeun di tungtung anu katingalina hilap.

Bersihkeun sadayana kompartemen, pasang barang teras nempatkeun anu paling anjeun anggo di daérah anu paling gampang diaksés.

Ngabersihan rohangan pikeun rohangan panggedéna

Upami anjeun mimitian ku kamar alit, anjeun résiko bosen gancang sareng henteu mersihan rohangan anu langkung ageung anu anjeun paling anggo. Upami anjeun bérés heula sareng rohangan anu paling ageung, anjeun bakal karaos kaeusi sareng motivasi anu langkung teraskeun. 

Beberesih di bumi.

Ngawitan ngabersihkeun ti luhur dugi ka handap

Kasalahan anu dilakukeun nyaéta ngabersihkeun heula lantai, teras rak. Nanging, anjeun kedah ngabersihkeun lomari pangluhurna kalayan rak dugi ka lantai. Janten lebu sareng kokotor anu tetep aya handapeun anjeun teras tiasa ngabersihkeun éta tanpa masalah.

Angkat sadayana tina taneuh

Upami lantai na henteu rapih, éta hal anu mimiti dilakukeun. Angkat kantong, sapatu, naon waé kotak anu anjeun pasihkeun, jsb. Nalika anjeun ngamimitian ngabersihkeun, cobian tetep sadayana dina tempatna supados henteu ngahalangan nalika beberesih.

Mangpaat tina metode 20/10

Kami mendakan metode anu sanés pikeun meresihan bumi, sapertos ngalakukeun marathon ngabersihkeun, anu diwangun ku teu lirén beberesih sareng ngatur dugi ka sadayana rapih. Ieu, gumantung kana kasus sareng sabaraha ageung imah urang, tiasa ngarugikeun urang sadayana dinten diberesihan.

Hal anu paling parah nyaéta lamun urang ngalakukeun éta dina sabtu minggu urang, anu nalika urang gaduh langkung seueur waktos, gumantung kana kasus urang, urang tiasa nyéépkeun seueur waktos pikeun ngabersihkeun sareng nalika awal minggu dugi ka kami capé.

Iraha waé urang bérés marathon ngabersihkeun urang bakal kéngingkeun perasaan négatip kana pancén éta. Kusabab sakumaha urang mikirkeun ngajaga katertiban, biasana kajadian yén saatos waktos urang tungtungna ngalaksanakeun éta marathon meresihan.

Diantara kaunggulan anu ditawarkeunana ka kami metoda beberesih ieu 20/10, urang kedah tetep sareng ieu:

  • Urang bakal ngajaga bumi bersih ku ngalakukeun sakedik unggal dinten tanpa setrés., tinimbang ngantepkeun kakusutan sareng kokotor akumulasi.
  • Kusabab éta sistem beberesih inklusif, cocog pikeun jalma anu sangsara sababaraha jinis nyeri atanapi cacad fisik.
  • Tungtungna, urang bakal nyiptakeun kabiasaan ngabersihkeun anu saé upami urang ngalakukeun sakedik unggal dinten. Émut yén anjeun peryogi 21 dinten kanggo ngawangun kabiasaan anu teras tiasa dijaga unggal dinten.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.