Naon upcycling

Upcycling

Kami ngahasilkeun langkung seueur limbah sahingga hésé pisan lingkunganana henteu kapangaruhan. Kami sadar yén konsumerisme anu hébat ngabalukarkeun kami ngahasilkeun ton sampah unggal taun. Maka, daur ulang parantos janten titik konci pikeun ngirangan paningkatan sampah ieu. The upcycling mangrupikeun tren idéal anu museurkeun kana daur ulang sareng kanggo ningkatkeun naon anu parantos dipiboga.

El upcycling ogé katelah upcycling. Istilah ieu nétélakeun yén daur ulang dipaké sacara kreatif pikeun nyiptakeun hal anu penting, langkung seueur ajénna tibatan anu urang kagungan sateuacanna, maka nambihan istilah na nepi. Tanpa ragu éta mangrupakeun ide anu saé pikeun ngahasilkeun nilai langkung seueur ku ideu daur ulang sareng seueur anu ningali yén éta ogé mangrupikeun hal anu nguntungkeun.

Asalna upcycling?

Upcycling mangrupikeun istilah anu sanés énggal, sabab éta muncul dina taun salapan puluhan. Tapi éta moal dugi ka abad anyar nalika istilah ieu janten penting. Dina taun salapan puluhan pangaruh lingkungan sigana henteu penting pisan tapi ayeuna urang langkung sadar kana masalah-masalah anu konsumerisme sareng standar hirup anu urang jalankeun dina alam dina jangka pondok sareng jangka panjang. Éta sababna aya seueur ideu anu ditambihan kana cara hirup énggal sapertos upcycling, anu ngeunaan ngagunakeun bahan urang parantos kedah nyiptakeun hal anu énggal sareng berharga, hal anu kreatif anu tiasa dianggo deui. Mangrupikeun istilah anu penting pisan dina dunya pantun sareng seni.

Upcycling dina fashion

Upcycling dina fashion

Aya seueur firma anu parantos ngiringan ideu anyar ieu sacara permanen. Gampang ningali labél dina seueur firma anu nyarioskeun yén papakéanna parantos didamel tina lawon anu dianggo deui atanapi tina bahan sanés sapertos kaca atanapi bahan plastik. Ieu ngajantenkeun urang terang yén urang henteu ngan ukur mésér pantun, tapi kami ogé ngagaleuh papakéan anu asalna tina bahan anu parantos dianggo deui pikeun nyiptakeun hal anu énggal anu ogé nilai hébat, ngajantenkeun éta mangpaat deui. Gagasan dina pantun parantos nembus na aya firma komérsial pisan sapertos H&M atanapi Zara anu ngahijikeun jinis baju ieu. Tingali kana indikasi na anjeun bakal ningali yén seueur anu parantos didamel nganggo bahan anu dianggo deui, janten anjeun bakal terang yén anjeun ngurus lingkungan dina waktos anu sareng anjeun resep kana mode anu anyar.

Ngabuburit dina seni atanapi hiasan

Upcycling dina hiasan

Daérah sanés anu urang tiasa mendakan istilah ieu nyaéta seni. Dunya seni parantos ngagunakeun urat kréatip pikeun nyiptakeun hal-hal énggal kalayan matéri anu parantos lami. Dinten ayeuna aya istilah pikeun namina ieu sareng beuki seueur seniman anu mutuskeun masihan kahirupan anyar pikeun bahan sareng bahan anu saha waé anu bakal dibuang. Mangrupikeun cara anu sanés pikeun nganggo matéri ieu pikeun tujuan anu saé, pikeun nyegah aranjeunna tina langkung polusi.

Sedengkeun pikeun hiasan, anjeun ogé tiasa mendakan sababaraha ideu pikeun istilah ieu. Aya lampu anu didamel nganggo kristal atanapi logam didaur sareng ogé tékstilSakumaha ditingali dina modeu, tékstil tiasa didaur tina tékstil lami sanés anu parantos dialungkeun. Ku cara kieu urang bakal ngagaduhan bumi anu mana daur ulang bakal aya ku sababaraha cara. Malah resep seni atanapi hiasan sareng pantun urang tiasa ngabantosan lingkungan dina waktos anu sami sareng kasadaran semacam ieu anu diperyogikeun ayeuna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.