Naon surimi jeung naon dijieunna tina?

 Industri pangan terus-terusan narékahan pikeun nawiskeun katuangan anu ngabeungharan diet urang dina sagala cara. Rak supermarket gaduh produk anyar anu pikaresepeun, sababaraha ti lintang sanés. Salaku conto, kécap, quinoa atanapi surimi Aranjeunna ngalengkepan diet Mediterania hebat urang sareng sipat séhatna. Bisa manggihan ieu sarta kadaharan séjénna sarta ngasupkeun kana rutin urang ngajadikeun menu urang leuwih beragam sarta saimbang dina watesan gizi. Dina panas tina kompor sababaraha patarosan timbul nu mibanda sagala legitimasi: Naon jeung naon surimi dijieunna tina?

Naon surimi

Sacara umum, urang beuki kabuka pikeun nyobaan rasa anyar. Di sisi anu sanés, sababaraha konsumen masih henteu merhatikeun mangpaat tina tuangeun anu didahar. Kusabab ieu, nalika produk anyar dilahirkeun sareng janten langkung katingali, patarosan sering timbul ngeunaan sipat gizi na. Sanajan geus kalawan kami pikeun sababaraha dekade, patarosan naon surimi masih muka. Pikeun seueur jalma, éta mangrupikeun produk anu umum, katingali dina piring sapertos urang salaku salpicón seafood atanapi sate anu pikaresepeun tina gastronomy Basque. Pikeun anu sanés, éta mangrupikeun produk anu tetep menonjol pikeun kabébasan kontras sareng bahan has masakan tradisional Spanyol.

Salaku kalayan kéju Manchego atanapi ham Ibéria dina budaya gastronomic urang, surimi mangrupakeun produk tradisional di sisi séjén dunya urang. Asal karuhun na geus anchored dina waktu, nalika mecenghul minangka cara pikeun ngawétkeun lauk. Sakumaha nunjukkeun kualitas sora tina namina, asal-usulna di Jepang, ngeunaan sarébu taun ka tukang jeung harti istilahna nyaeta "fillet lauk minced”. Ku sabab kitu, wondering di nagara panonpoé rising naon surimi téh no-brainer, sakumaha ogé pikeun urang ngalakukeun hal eta dina loin boneka atawa stews sayur jeung sosis. Kanyataan yén surimi hadir dina masakan Jepang dasar sapopoé kayaning udon atawa sushi.

sipat Surimi

Pikeun lengkep mupus patarosan ngeunaan naon surimi, aspék penting tetep kudu kajawab. Kusabab surimi diciptakeun dina abad ka-XNUMX, jelas yén kadaharan, metode sareng téknologina parantos mekar pisan. Utamana dina abad ka tukang, produksi artisan geus dibikeun jalan ka elaborations leuwih canggih tur kalayan sagala jaminan higienis. Nanging, téhnik nyieun surimi tetep sarua ampir 10 abad engké. Pikeun ménta surimi kualitas, perlu ngagunakeun lauk seger pisan sarta ti anjeunna, pilih pangalusna: steaks na. Salah sahiji spésiés anu pangsaéna pikeun ieu nyaéta pollock Alaska, anu saatos ngabersihan cangkéngna dicincang pikeun kéngingkeun protéinna. Nyaho aspék-aspék ieu penting pisan nalika ngajawab naon surimi. Ku ngamangpaatkeun loins lauk seger, surimi nyaeta a alternatif hébat kana dahareun ieu, sapertos anjeunna, cacah dina kauntungan Anjeun.

Euweuh atawa ampir euweuh geus robah, lajeng, dina dahareun ieu. Kami nyebatkeun "ampir" kusabab kaayaan dimana éta dilakukeun parantos dilakukeun. Dina hal ieu, surimi kawas hiji di

Krissia® dijieun saban waktu dina suhu nu handap pikeun ngahontal kualitas pangluhurna sarta freshness protéin. Nanging, sok ngabantosan maca inpormasi gizi sateuacan mésér produk naon waé. Ku cara kieu, Krissia® surimi bar teu ngandung pengawet atawa kelir jieunan ngarah milih pasteurisasi salaku jaminan kaamanan pangan. Metoda ieu hadir dina pangan sakumaha dasar salaku susu na yogurts na ngamungkinkeun urang pikeun salawasna mibanda surimi on leungeun dina kulkas urang.

Surimi sareng protéin

Didamel nganggo bagian lauk anu pangsaéna, surimi ngagaduhan kasadiaan protéin anu ageung ngawengku sakabéh asam amino ésénsial sarta nangtung kaluar pikeun maranéhanana asimilasi gampang jeung nyerna.

Jumlah lauk anu disarankeun nurutkeun para ahli gizi nyaéta antara 3 sareng 4 porsi per minggu. Tanpa janten pengganti langsung pikeun ieu tapi alternatif anu séhat pikeun éta, konsumsi surimi mantuan nambahan jumlah protéin sapopoé Sareng gaduh kauntungan anu sami pentingna. The surimi bar ogé ngandung omega 3, sababaraha asam lemak polyunsaturated ésénsial pikeun kaséhatan cardiovascular alus tur vitamin B12, ngan aya dina pangan asal sato, jeung nu mantuan ngurangan kacapean jeung kacapean. elemen séjén hadir dina surimi bar anu mineral kawas selenium, penting pikeun fungsi ditangtoskeun tina sistim imun urang.

Ku alatan éta, upami anjeun resep tuang anu saé sareng prihatin kana diet anjeun, surimi mangrupikeun babaturan anu saé pikeun ngalengkepan sareng ngabeungharan masakan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.