Naon sarat pikeun nikah di garéja?

Syarat pikeun nikah di garéja

Salah sahiji kaputusan munggaran anu kedah dilakukeun pasangan anu hoyong nikah nyaéta ngeunaan jenis kawinan anu aranjeunna pikahoyong, sipil atanapi religius? Upami duanana anjeun sareng pasangan anjeun parantos mutuskeun nikah sacara religius Dina paréntah Garéja Katolik, bakal aya sarat anu anjeun kedah patepung.

Naon sarat ieu pikeun nikah di garéja? Anu utami nyaéta angkat ka paroki anjeun pikeun milari jinis dokumén naon anu kedah anjeun kirimkeun sateuacan ngarayakeun kawinan. Sakali anjeun pendak sareng pendeta paroki, anjeun kedah nyandak nikah sateuacanna sareng kumpulkeun dokumén anu diperyogikeun pikeun bubuka file perkawinan.

Pilarian terang di paroki anjeun

Naha anjeun parantos mutuskeun nikah di garéja? Léngkah munggaran nyaéta buka paroki dimana anjeun hoyong nikah sahenteuna sataun sateuacanna pikeun nginpokeun ka anjeun sadaya sarat sareng cadangan tanggal pikeun link.

Paroki

Pendeta paroki bakal ngawartosan anjeun duaan dokumén anu kedah anjeun kirimkeun Sateuacan ngarayakeun kawinan agama Katolik anjeun, ogé kalénder kursus-kursus sateuacan nikah anu anjeun kedah laksanakeun sareng kabutuhan pikeun ngalaksanakeun sababaraha bulan sateuacan kawinan nyandak ucapan sareng dua saksi.

Candak kursus saencan kawin

Éta mangrupikeun salah sahiji sarat pikeun nikah di garéja. Éta diwangun ku séri sési di mana éta ngagambarkeun kulawarga sareng kahirupan babarengan, tetep dina kasusah anu mungkin, ngabéréskeun konflik sareng sababaraha konsép alkitabiah sareng ajaran gereja dina perkawinan sareng seksualitas.

Sesi tatap muka biasana sési kelompok, pendak di aranjeunna pasangan anu béda resep nikah sareng pastor paroki. Éta tiasa dilakukeun di paroki naon waé sareng bahkan online upami teu mungkin pikeun salah sahiji anggota pasangan éta sumping sacara langsung. Henteu sadayana garéja nawiskeun aranjeunna tapi beuki seueur anu tohan kana ieu kursus online salaku alternatip.

Iraha kedahna éta dilakukeun? Aranjeunna biasana ngarugikeun sababaraha sési, janten cita cita nyaéta nyandak kursus nikah genep bulan sateuacan nikah supados henteu setrés langkung ti anjeun kedah nalika tanggalna caket.

Cingcin

Pilih dua saksi pikeun nyarios

Syarat anu sanés pikeun nikah di garéja nyaéta nyandak cariosan, prosedur numana pasangan anu nikah sareng pasangan nikah tiasa ilubiung. dua saksi, saurang ngawakilan unggal anggota pasangan éta. Saksi-saksi ieu kedah nyumponan sababaraha sarat: janten yuswa hukum sareng henteu aya hubunganana sareng getih ka pihak anu ngontrak. Aranjeunna henteu tiasa janten anggota kulawarga, tapi aranjeunna kedah terang sacara jero pasangan anu bakal datang.

Para saksi bakal tanggung jawab nguatkeun, ngajawab sababaraha patarosan anu ditaroskeun ku pendeta paroki, yén anjeun nikah sacara bébas sareng yén teu aya halangan pikeun ngalakukeunana. Éta bakal janten paroki anu bakal nunjukkeun tanggal pikeun rapat ieu, anu biasana diayakeun dua atanapi tilu bulan sateuacan kawinan.

Kumpulkeun dokumén anjeun

Éta bakal janten paroki anu bakal nginpokeun ka anjeun tentang serangkaian dokumén dasar anu anjeun badé nampilkeun pikeun muka file perkawinan, tapi kami parantos ngarepkeun yén sarat pikeun kawinan Katolik nyaéta sami dina keuskupan Spanyol anu béda. Anjeun peryogi:

  • Fotokopi DNI, Kartu paspor atanapi padumukan masing-masing anggota pasangan.
  • Fotokopi tina Buku Kulawarga ti kolot tempat ngaran anjeun dituliskeun.
  • Baptisan tina dua pasangan. Anjeun kedah nyungkeun éta di paroki dimana anjeun dibaptis, nyayogikeun nami, nami kulawarga sareng taun baptisan.
  • Akte kalahiran literal masing masing panganten pameget. Éta dipénta di Pendaptaran Sipil kota kalahiran, umumna ku janjian.
  • Sertipikat iman sareng statusna. Dipénta dina pendaptaran sipil pendaptaran sipil saluyu sareng alamat biasa anjeun, umumna ku janjian.
  • Candak nyarios.
  • Sértipikat kursus kakawinan.

Dina acara anu salah sahiji pasangan anu duda atanapi parantos saacanna nikah, Sértipikat nikah sareng sertipikat maot tina salaki ogé bakal dipénta dina kasus anu munggaran sareng sertipikat cerai dina kadua.

Nagara Spanyol ngakuan perkawinan kanonis salaku légal, janten anjeun moal kedah sateuacana ngagungkeun perkawinan di Pendaptaran Sipil atanapi di pengadilan. Upami anjeun gaduh, kumaha ogé, anjeun kedah gaduh akte perkawinan sipil sareng fotokopi gampang pikeun anjeun.

Ayeuna anjeun terang sadayana syarat sateuacan a kawinan sampurna.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.