Naon anu kedah ditingali di Glasgow

Glasgow, naon anu kedah ditingali di kota

La kota Glasgow mangrupikeun kota palabuan anu aya di sapanjang Walungan Clyde. Kota Skotlandia ieu di Lowlands biasana henteu tempat didatangan upami dibandingkeun sareng Edinburgh, tapi ogé nyumput sababaraha hal anu narik ati. Ti abad ka-XNUMX nepi ka abad ka-XNUMX éta kota anu subur pisan sareng industri, janten ngagaduhan pertumbuhan anu hébat. Dinten ayeuna urang masih tiasa ningali arsitéktur Victoria sareng Georgia, ogé daérah anu langkung modéren.

Hayu urang tingali naon na tempat dipikaresep di kota Glasgow, anu ogé mangrupakeun kunjungan anu narik ati. Mangrupikeun kunjungan anu saé upami urang aya di Edinburgh, sabab dugi sateuacan sajam. Kami bakal tiasa ningali pusat bersejarahna sareng daérah palabuhan anu direnovasi di gigireun walungan, salian ti hal-hal sanés.

Katedral St Mungo

Katedral St Mungo's di Glasgow

ieu Katedral mangrupikeun salah sahiji wangunan anu pangkolotna sareng ngagambarkeun leres tina gaya Gothic di Skotlandia. Éta katedral anu diwangun dina abad ka-XNUMX sareng anu direnovasi dina abad ka-XNUMX. Anjeun tiasa nganjang ka makam Saint Mungo anu janten santo pangreksa kota sareng tempatna di crypt lami ti abad ka-XNUMX. Anjeun ogé tiasa ngahargaan jandéla kaca patri anu éndah, sanaos ayeuna, sareng lalangitna ti abad ka-XNUMX. Katedral anu geulis pisan sareng salah sahiji kunjungan penting di kota Glasgow.

Museum Kelvingrove

Museum Glasgow

Di kota ieu aya seueur musium, sanaos ieu anu kedah ditingali sareng teu sono upami anjeun teu gaduh waktos kanggo ningali sadayana. Musium ieu dikurilingan ku kebon anu saé sareng henteu ngan ukur narik lingkunganana, sabab ngagaduhan seueur karya anu dipikaresep. Urang tiasa ningali di kamarna Boticelli's 'The Annunciation' atanapi Dalí's 'Christ of Saint John of the Cross', ogé sababaraha lukisan ku Van Gogh atanapi Rembrandt.

Taman Botani Glasgow

Taman Botani Glasgow

Geulis kieu Kebon botani aya di hiji tungtung tungtung Kulon. Mangrupikeun taman umum anu ageung pisan saé dina usum sapertos usum semi sareng usum gugur. Di kebon ieu kami mendakan Istana Kibble, rumah kaca Victoria anu pantes dianjang. Tempat anu sampurna pikeun nyandak poto anu saé.

Necropolis di Glasgow

Glasgow Necropolis

Gigireun Katedral St Mungo mangrupikeun Nopropolis Glasgow anu éndah. Di Edinburgh anjeun ogé tiasa ngahargaan pakuburan lawas anu saé, anu ngagaduhan pesona anu istimewa pisan. Kuburan ieu ti jaman Victoria, janten seueur detail anu bakal ngajantenkeun kami kaget. Anjeun tiasa jalan-jalan ngagumkeun sadaya detil di kuburan sareng ogé angkat ka katedral ningali tina luhur.

Ashton sareng Jalan Hidden

Ashton Lane di Glasgow

Upami anjeun nguping nanaon tentang jalur, éta jalan sempit, lami sareng cobbled dimana anjeun tiasa mendakan suasana anu pangsaéna di kota. Janten kunjungan anu sanés anjeun pasti bakal badé kalebet Ashton sareng Hidden Lane. Ashton perenahna di distrik universitas sareng urang tiasa mendakan bar sareng réstoran kalayan suasana anu saé dimana kedah lirén. Disumputkeun langkung sepi, sareng kafe sareng sababaraha toko kanggo ngagaleuh anu pikaresepeun.

Pusat kota Glasgow

Jalan Buchanan di Glasgow

Di tengah kota urang tiasa ningali sababaraha tempat anu pikaresepeun, sabab éta kota dimana urang mendakan seni sareng fasad anu saé. George Square mangrupikeun alun-alun pusat pisan sareng peringatan perang. Di Jalan Buchanan kami mendakan jalan paling komérsial ti kota, kalayan sababaraha gang anu pikaresepeun atanapi jalur sareng tampilan seni urban. Urang ogé tiasa nganjang ka The Lighthouse, gedong anu paling aneh di Mackintosh anu janten kantor pusat koran tapi ayeuna janten musium anu diaku gratis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.