Naon aromaterapi? Mangpaat kaséhatan

Aromaterapi

Aromaterapi mangrupikeun terapi anu ngagunakeun salah sahiji indra anu paling hipu, bau. Ieu téh mangrupa téhnik kuna nu minyak atsiri dicandak ti tutuwuhan dipaké, kembang, bumbu jeung babakan. Zat anu tiasa ningkatkeun kaséhatan sacara fisik sareng mental, ngan ukur kanikmatan ngaraosan aroma minyak atsiri.

Tutuwuhan miboga sipat ubar, geus dipaké saprak awal peradaban salaku ubar pikeun sagala rupa panyakit. Ku sabab kitu, kakuatan tutuwuhan dina pengobatan sagala rupa masalah kaséhatan teu matak underestimated, salawasna salaku métode pelengkap ubar tradisional. urang kapanggih langsung kauntungan kaséhatan aromatherapy.

naon aromatherapy

Minyak atsiri dianggo dina aromaterapi pikeun nyiptakeun épék positip pikeun kaséhatan fisik sareng psikologis. Ngaliwatan rasa bau aranjeunna ngenalkeun aroma kembang sareng pepelakan anu gaduh sipat penyembuhan kana sistem. Jenis terapi alternatif ieu parantos aya ti jaman baheula sareng kagunaanna dikenal dina jaman sapertos di Yunani kuno, di Cina, dina jaman Abad Pertengahan atanapi dina jaman Renaissance.

Di Mesir, minyak atsiri dipaké pikeun ngubaran sagala rupa panyakit. Aranjeunna malah dipaké pikeun ngabalsemkeun mayit. Sumawona, Cleopatra nganggo minyak mawar dina perawatan kageulisanana sareng sareng aranjeunna anjeunna junun pesona Marco Antonio. Tapi studi mangpaat tutuwuhan asalna ti Perancis jeung Britania Raya, nu mimiti nalungtik sipat minyak atsiri dina abad XIX.

Pikeun aromatherapy, éta minyak penting, nu asalna tina tutuwuhan, kembang, babakan jeung bumbu. Ti aranjeunna dicandak minyak maranéhanana ngaliwatan prosés kimiawi sapertos pencét tiis dina kasus buah jeruk atanapi distilasi uap dina kasus pepelakan aromatik.

Mangpaat kaséhatan aromatherapy

Aya seueur mangpaat kaséhatan aromaterapi, henteu ngan ukur dina tingkat psikologis, tapi ogé dina tingkat fisik. Gumantung kana aromas dipakéhasilna béda bisa diala. Kusabab tutuwuhan boga tipena béda sipat ubar, kayaning analgesic, antibakteri, antibiotik, astringent, diuretik atawa ubar keur nengtremkeun, diantara loba batur.

Minyak atsiri anu dianggo dina aromaterapi Éta mujarab dina pengobatan sagala rupa gangguan, sapertos sindrom premenstrual, migrain, setrés, masalah cerna atanapi gangguan sirkulasi. Malah inféksi engapan, nu uap jeung minyak atsiri dipaké pikeun mantuan ngurangan inféksi mucosal.

Dina tingkat psikologis, mangpaat minyak atsiri penting pisan, sabab ambu nembus sistem saraf sareng tiasa ningkatkeun kaayaan depresi, kahariwang, setrés sareng sagala jinis masalah émosional. Éta pisan sababna naha beuki loba jalma ngagunakeun aromatherapy di imah pikeun manggihan karapihan perlu pikiran sanggeus unggal poé perjuangan dina sagala aspek kahirupan sapopoé.

Kumaha minyak atsiri dianggo

Pikeun kéngingkeun kauntungan kaséhatan pinuh ku aromaterapi, minyak atsiri bisa dilarapkeun dina sababaraha cara.

  • ku inhalation: Ieu mangrupikeun metode anu paling umum sareng anjeun tiasa ngalakukeun di bumi. Sadaya anu anjeun peryogikeun nyaéta mangkok cai atanapi kukusan. Anggo minyak atsiri numutkeun kabutuhan anjeun, contona lavender anu santai, tangkal tea gaduh épék antibakteri sareng chamomile anti radang.
  • di urut: Seueur ahli terapi fisik nganggo minyak atsiri dina urutna pikeun ngagedékeun épék terapi. Ngan campur sababaraha tetes panggih paling luyu dina minyak urut.
  • dina infusions: Éta ogé bisa dilebur langsung ngaliwatan infusions. Nanging, sababaraha minyak tiasa ngabahayakeun nalika dicerna, janten langkung saé konsultasi ka dokter sateuacan dikonsumsi.

Aroma nyababkeun sagala jinis épék dina panca indera sareng upami dianggo leres, aranjeunna tiasa mantuan ngaronjatkeun kaséhatan di sagala tingkatan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.