Naon lanté pelvis sareng kumaha nguatkeunana

Naon lanté panggulna

Seueur anu disebatkeun perkawis pelvis nalika ngeunaan awéwé anu janten ibu, tapi sakedik nyarios ngeunaan pentingna nguatkeun bagian awak ieu. Sadaya awéwé, henteu terkecuali, kedah damel di lantai pelvisna sanaos henteu hamil. Kusabab otot-otot di daérah ieu ngaleuleuskeun tina waktos sareng éta mangrupikeun panyabab utama masalah sapertos kabocoran cikiih.

Lantai panggul nyaéta susunan otot sareng ligamén kapanggih dina bagian handap rongga beuteung. Ieu ngagaduhan fungsi anu penting pisan, sabab tanggel waler pikeun ngadukung organ panggul, sapertos kandung kemih sareng uretra, heunceut, rahim sareng rektum. Pikeun organ ieu fungsina leres, éta kedah dijaga dina posisi anu pas sareng kanggo ieu mangrupikeun otot pelvic floor.

Nalika lanté pelvic lemah, hal anu lumangsung ku sababaraha alesan, éta ngalir résiko sangsara, antara séjén, kabocoran cikiih, disfungsi seksual, prolaps atanapi nyeri punggung handap. Janten penting pisan pikeun jaga, ngajagi sareng nguatkeun lanté pelvis supados ieu henteu kajantenan.

Kumaha kuring terang upami kuring ngagaduhan lantai pelvis anu lemah?

Kegel latihan

Upami anjeun ngalemahkeun otot panggul sareng ligamén, anjeun tiasa sangsara tina sagala rupa gejala sapertos inkontinensia kemih. Hal anu ciri khas sareng gampang diperhatoskeun nyaéta anjeun teu tiasa ngendalikeun kabocoran cikiihKomo ku batuk, luncat atanapi seuri, anjeun tiasa ngalaman bocor sakedik, anu mangrupikeun tanda anu jelas tina lemah panggul anu lemah.

Gejala sanés anu anjeun tiasa kenalkeun masalah lantai panggul nyaéta nyeri nalika hubungan séks, nyeri tonggong handap sareng bahkan prolaps, nyaéta perpindahan organ-organ anu dirojong ku otot, sapertos anus. Gejala ieu mangrupikeun anu paling serius, janten anjeun henteu kedah ngantep waktos ngalirkeun sareng sakedik gejala, konsultasi ka dokter anjeun pikeun menilai kaayaan lanté pelvis anjeun.

Kumaha carana nguatkeun lanté panggul

Nguatkeun lanté pelvis

Pikeun nguatkeun lanté pelvis, sababaraha jinis terapi tiasa dianggo. Pilihan kahiji upami anjeun ngalaman masalah parah nyaéta gaduh fisioterapi khusus dina masalah ieu. Upami teu kitu, anjeun bakal ngalaman karusakan salajengna nyobian pikeun ngalereskeun masalah nyalira. Dina kasus anu paling enteng bahkan salaku langkah pencegahan, aya alternatif sapertos kieu.

  • Kegel latihan: Jinis-jinis latihan ieu didesain pikeun ngerjakeun otot lanté panggul, ngarah tiasa nguatkeun sapertos jinis otot dina awak anu dikerjakeun. Pikeun latihan Kegel alat sapertos bal cina atanapi palatih tiasa dianggo Kegel. Kalayan latihan ieu anjeun tiasa nada otot sareng ningkatkeun fungsi lantai pelvis.
  • The Yoga: Sababaraha pose yoga atanapi asana sampurna pikeun digawé di lantai panggul. Konsultasi sareng spesialis pikeun milari latihan anu pangsaéna pikeun kasus spésifik anjeun. Kusabab damel di lantai panggul lamun henteu ruksak tiasa kontra.
  • Latihan tabrakan rendah: saha waé anu henteu nunjukkeun implikasi sareng awak, anu henteu kalebet luncat, atanapi gerakan dadakan. Olahraga anu pangsaéna pikeun awéwé dina hal ieu nyaéta ngojay, biking, leumpang, atanapi naek elips.

Éta ogé penting pisan pikeun mertimbangkeun sababaraha ukuran pencegahan. Kumaha ngajaga beurat awak anu saé, latihan olahraga sacara rutin, ngagaduhan kabiasaan toilet anu saé, tuang tuangeun anu beunghar serat gaduh transit peujit anu leres, ngagaduhan sikep anu saé khususna nalika linggih sareng ngalakukeun kagiatan-dampak rendah.

Aya faktor résiko anu tiasa ngaleuleuskeun lantai panggul, sapertos ngalahirkeun alami, kakandungan, obesitas, latihan olahraga berdampak tinggi, kabebengan kronis, panyakit pernapasan atanapi menjalani pembedahan atanapi pangobatan ginekologis. Pencegahan mangrupikeun alat anu pangsaéna pikeun ngalawan masalah anu tiasa nyababkeun gangguan sadidinten. Konsultasi sareng dokter anjeun sareng milarian pilihan anu pangsaéna pikeun ngubaran masalah ieu sateuacan janten langkung serius.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.