Naon kadaharan anu paling parah pikeun barudak

tukang roti-barudak

Kolot kedah masihan peran anu penting pikeun nutrisi barudakna. Saé kusabab aranjeunna alit, murangkalih nuturkeun kabiasaan anu pas nalika tuang. Aranjeunna kedah sadar sepanjang waktos ngeunaan naon anu séhat pikeun awakna sareng naon anu ngabahayakeun.

Dina tulisan di handap ieu kami bakal ngabahas éta tuangeun anu ngabahayakeun pisan sareng ngarugikeun kasihatan budak leutik.

Jus

Jus mangrupikeun kadaharan anu beunghar karbohidrat kalayan seueur gula sapertos glukosa sareng fruktosa. Konsumsi jus anu seueur tiasa nyababkeun murangkalih kenging diabetes sareng masalah beurat dina jangka sedeng. Salaku alternatip pikeun jus, pilihan anu pangsaéna nyaéta susu sapi atanapi cai.

cereals

Seueur pisan séréal anu dipendakan di supermarket, ngagaduhan nilai gizi anu rendah sareng beunghar gula tambahan. Hanjakalna sareng sanaos naon anu parantos ditingali, éta mangrupikeun produk bintang dina sarapan barudak. Dina hal nawiskeun séréal ka anu alit, pilihan anu pangsaéna nyaéta gandum. Éta mangrupikeun tuangeun kalayan kontribusi énergi anu hébat sareng anu nyayogikeun serat kualitas pikeun awak.

Bubuk koko

Salah sahiji kadaharan anu pang populerna sareng paling ngabahayakeun pikeun barudak nyaéta bubuk koko. Budak anu henteu tuang sarapan sareng gelas susu sareng koko larut jarang. Sapertos produk anu parantos ditingali di luhur, cikopi anu leyur meh teu nyayogikeun nutrisi sareng ngagaduhan seueur gula. Pilihan anu pangsaéna nyaéta nginum koko sacara total defatted sareng kasucian 100%.

pastry

Kueangan industri

Sababaraha pangan anu ngabahayakeun sareng goréng pikeun budak salaku pastry industri. Ieu mangrupikeun produk anu jumlahna ageung lemak trans sareng gula saderhana. Konsumsi berlebihan tina pastry ieu, tiasa nyababkeun masalah kaséhatan anu serius pikeun budak leutik dina jangka menengah sareng jangka panjang. Idéalna nyaéta milih buah atanapi tipung tipung kusabab éta langkung séhat.

Kadaharan olahan

Kadaharan ieu seueur bahan tambihan sareng euyeub ku gajih trans sareng uyah. Éta sababna naha produk sapertos kitu kedah ngaleungitkeun tina tuangeun sadidinten sareng teras milih piring buatan bumi anu didamel tina bahan alami anu teu aya bahan tambahan sapertos sayuran, lauk atanapi endog.

Pondokna, ieu mangrupikeun sababaraha hal anu henteu kedah aya dina tuangeun murangkalih atanapi murangkalih. Hal anu paling hadé nyaéta milih anu tuangeun anu didamel tina kadaharan seger sapertos sayuran atanapi sayuran. Kolot kedah sepanjang waktos sadar kana sumbangan nutrisi pikeun murangkalihna.

Diét anu saé sareng leres gumantung kana naha budak tiasa tumuh dina cara anu séhat sareng tanpa masalah kaséhatan. Dina pendidikan, kabiasaan tuang anu saé kedah ngagaduhan peran anu menonjol, sahingga murangkalih tuang kalayan leres. Biasa tuang leres nalika murangkalih ngajantenkeun aranjeunna terang mangtaun-taun naon anu ngabahayakeun kasihatanana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.