Naon ari diastasis beuteung

Diastasis beuteung

Awak manusa ngalaman transformasi tina sababaraha rupa sapanjang hirup. Kadang-kadang, anjeun kéngingkeun beurat anu seueur atanapi kaleungitan seueur beurat ngadadak, tanpa bagian internal gaduh waktos kanggo adaptasi leres. Kami ogé ngalangkungan tahapan anu béda, sapertos anu kakandungan, anu mangrupikeun transformasi anu paling matak dina awak awéwé.

Sadaya parobihan fisik ieu anu dibuktikeun dina tingkat éksternal, ngabalukarkeun masalah dina struktur internal awak. Utamana dina otot beuteung, anu mangrupakeun anu paling sangsara nalika aranjeunna ningkat pisan ukuranana dina kakandungan atanapi paningkatan beurat dadakan. Nalika ieu kajantenan, diastasis beuteung tiasa kajantenan, masalah anu dialami ku seueur awéwé.

Naon ari diastasis beuteung?

Diastasis beuteung atanapi diastasis tina rectus abdominis, diwangun ku pamisahan otot beuteung. Dua sisi réktum sacara alami nempel kana linea alba, anu ngalir ti pubis kana obligo. Otot-otot ieu kedah napel pikeun ngajaga awak nangtung. jeung pikeun ngambekan leres, antara séjén. Nalika aya gangguan otot-otot rektum, sapertos dina kakandungan, aranjeunna pisah tina linea alba sareng éta nalika diastasis beuteung lumangsung.

Nyababkeun diastasis recti abdominis

Nyababkeun diastasis beuteung

sanajan sabab anu paling umum tina diastasis beuteung nyaéta kakandungan, aya kaayaan sanés anu tiasa nyababkeun masalah ieu dina beuteung.

  • Anu sepuh: lumampah waktos ngalemahkeun struktur otot sakujur awak, ngan ukur di sababaraha daérah langkung jelas tibatan di wilayah sanés. Mangtaun-taun, otot sareng serat anu ngawangun struktur beuteung ngaleuleuskeun nyababkeun diastasis beuteung.
  • Kanaékan dadakan: Ngagaduhan seueur beurat gancang tiasa nyababkeun sisi réktum misah ti linea alba.
  • Kakandungan: Anu nyababkeun paling sering diastasis beuteung nyaéta kakandungan, kanyataanna, éta kajantenan ka sadaya awéwé dina mangsa ieu. Nanging, dina sababaraha kasus aya diastasis anu langkung parah anu sesah dipulihkeun deui. Biasana dina sababaraha kakandungan, saatos sababaraha kakandungan atanapi nalika awéwé hamil ngagaduhan seueur beurat nalika kakandungan.

Kumaha terang upami kuring gaduh diastasis

Hal anu paling pas dina hal ieu nyaéta anjeun angkat ka dokter anjeun supados anjeunna tiasa ngajantenkeun penilaian. Diastasis tiasa janten tingkat anu bénten-bénten, sareng gumantung kana kasus spésifik anjeun bakal perlu ditaksir internal kumaha cilaka beuteung anjeun. Nanging, aya sababaraha fitur umum anu tiasa ngabantosan anjeun naha anjeun ngagaduhan diastasis beuteung.

  • Saatos ngalahirkeun anjeun ngaraos beuteung anjeun masih ngabareuhanSiga anjeun masih gaduh orok di jero Ieu lumrah pikeun sababaraha dinten mimiti, tapi saeutik demi saeutik burih kedah balik ka tempatna.
  • Anjeun gaduh bénsin, éta hésé pikeun anjeun nyerna atanapi anjeun perhatosan beuteung ngabareuhan.
  • Lantai panggul lemah, anu nyababkeun inkontinensia kemih kana sababaraha tingkatan.
  • Nyeri lumbar.
  • Ngarareunah nalika ngajaga hubungan séksual

Perawatan diastasis beuteung

Hyprressives

Perlakuan diastasis beuteung ngalangkungan fase anu bénten-bénten, teras ngemutan parahna cilaka dina unggal kasus. Aya pangobatan terapi fisik anu tiasa ningkatkeun cilaka minor, ogé latihan khusus sapertos hypopressives. Kumaha waé ogé, penting pisan pikeun ngagaduhan naséhat ti saurang propésional pikeun ngabantosan urang ngalaksanakeun latihan anu cekap pikeun nyingkahan cilaka anu sanés.

Komo dina kasus anu paling serius perlu pikeun operasi pikeun ngabéréskeun tatu beuteung. Ieu kajantenan nalika pisah tina séktosna luhur pisan, nalika aya seueur kaleuleuwihan kulit dina beuteung, upami hernia muncul anu henteu ditumpes dileungitkeun atanapi nalika aya karusakan serius dina tembok beuteung. Ieu ngan ukur tiasa ditangtukeun ku ahli, janten penting pisan pikeun konsultasi médis gancang-gancang.

Dina kaseueuran kasus henteu mungkin pikeun nyingkahan beuteung beuteung, sanaos anjeun tiasa ningkatkeun kaayaan fisik anjeun sareng ngirangan kamungkinan cilaka anu parah. Jaga awak anjeun dina bentuk, latihan rutin sanajan dina kakandungan sareng pantau beurat anjeun. Ieu mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun nyingkahan paningkatan beurat badan sareng pulih hasil saatos hamil.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.