Naon anu kudu dilakukeun lamun pasanganna bohong

ngabohong

Henteu sadayana bohong sami sareng henteu sami pikeun ngalakukeunana kalayan polos, yén ngalakukeun éta kalayan jahat sareng terang yén éta bakal nyababkeun jalma anu parah. Dina kasus pasangan, ngabohong sababaraha kali sareng biasa bakal ngancurkeun salah sahiji nilai anu paling penting dina hubungan naon waé: kapercayaan.

Tanpa kapercayaan anjeun moal tiasa ngantunkeun pikeun ngadukung jinis pasangan anu tiasa dianggap séhat. Éta henteu kénging dina kaayaan naon waé anu salah sahiji pihak pikeun pasangan nganggo bohong sacara rutin sareng upami ieu kajantenan, aranjeunna kedah dieureunkeun gancang-gancang.

Bohong dina pasangan

Bener yén kabohongan aya dina cahya panonpoé sareng dina kasus pasangan teu aya anu istiméwa. Nanging, perséntase ageung tina bohong ieu diwangun ku ngaleungitkeun sagala rupa kanyataan anu tiasa ngabantosan nguatkeun pasangan nyalira. Éta anu katelah kabohongan bodas sareng aranjeunna milari sadayana pikeun masihan kaamanan sareng kakuatan anu langkung ageung pikeun hubungan éta sorangan. Bener-beda pisan kabohongan sapertos kitu sareng anu nyababkeun karusakan ageung pikeun pasangan, malah ngarecah nilai penting salaku kapercayaan antara dua jalma.

Dina acara anu pasangan sacara rutin sareng sering nganggo bohong, penting pikeun naroskeun sareng terang kunaon anjeunna nganggo kabohongan dina hubungan. Ti saprak dieu, pasangan éta tanggung jawab mutuskeun upami aranjeunna mutuskeun pikeun neraskeun hubungan sapertos kitu atanapi upami henteu pantes kasempetan kadua teras ngirangan karugian. Bisi wae, anjeun moal tiasa nahan tukang bohong patologis sabab hubunganna bakal janten toksik sareng moal aya nanaon anu percanten antara pihak-pihak.

hayu-ngawartosan-bohong-pasangan

Naon anu kudu dilakukeun lamun pasanganna bohong

Henteu sama-sama sami yén pasangan parantos ngabohong sakali waé atanapi éta ngalaksanakeunna kusabab kabiasaan. Ti dieu, jalma anu ditipu kedah naros ka dirina nyalira naha jalma sanés pantes dipercaya sareng naha anjeunna nyarupaan nilai anu kedah aya dina hubungan anu séhat.

Dina sadaya kasus, dialog sareng komunikasi dina pasangan janten konci nalika ngeunaan masalah naon waé atanapi masalah anu tiasa lumangsung. Salain ti ieu, kedah aya komitmen ti dua jalma, kumargi sanésna éta mangrupikeun hal anu tiasa kajantenan deui dina jangka pondok atanapi sedeng.

Harga diri jalma anu menyakiti mangrupikeun aspek sanés anu kedah diperhatoskeun nalika ngahampura bohong. Éta henteu gampang atanapi saderhana ngawangun deui kapercayaan anu rusak sareng upami kaayaan émosina handap tiasa sesah pikeun ngahijikeun hubungan deui. Éta sababna harga diri dina kasus sapertos kitu penting pisan ogé penting. Anjeun kedah yakin pisan sateuacan nyandak léngkah penting pikeun ngahampura jalma anu ngabohong sareng masihan kasempetan kadua pikeun aranjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.