Naon anu kedah dilakukeun upami murangkalih kaserang bruxism

 

bruxism

Upami anjeun parantos merhatoskeun yén anak anjeun ngagiling huntu nalika anjeunna bobo, mungkin pisan anjeun sangsara tina gangguan anu disebat bruxism. Éta mangrupikeun kalainan anu langkung umum tibatan anu anjeun tiasa bayangkeun, mangaruhan saparapat masarakat. Mimitina teu kedah hariwang, kumargi bruxism biasana ngaleungit saatos anakna kaluar sareng huntu permanén.

Dina tulisan di handap ieu kami bakal nyaritakeun langkung seueur ngeunaan bruxism na naon akibat na tiasa ngeunaan kasihatan lisan anak.

Naon ari bruxism?

Bruxism mangrupikeun kalainan anu mangaruhan otot-otot biwir sareng kanggo anu aya kontraksi anu kaleuleuwihi, ngabalukarkeun sora grinding nyaring. Bruxism tiasa nyababkeun nyeri sirah, rahang, atanapi nyeri ceuli. Aya dua jinis atanapi jinis bruxism:

  • Dipikawanoh salaku sentris, anu diwangun ku ngempelkeun huntu langkung heuras tibatan normal. Éta tiasa kajantenan siang atanapi wengi.
  • Ékséntrik nyababkeun grinding huntu sareng biasana kajantenan wengi.

Perhatoskeun yén bruxism umum sareng normal nalika huntu ngawangun. Salaku aturan umum, Gangguan ieu biasana ngaleungit saatos panceg orok permanén.

Alesan umum pikeun bruxism

Bruxism tiasa disababkeun ku sabab fisik atanapi psikologis.

  • Dina hal éta kusabab alesan psikologis, bruxism nembongan kusabab kaleuwihan setrés dina kahirupan budak atanapi kusabab kaayaan kahariwang anu signifikan.
  • Panyababna ogé tiasa sacara fisik, sapertos munculna waos énggal atanapi posisi goréng na. Sadaya ieu ngandung harti yén aranjeunna tiasa ngagiling huntu nalika murangkalih bobo.

Budak awéwé leutik néwak huntu

Kumaha ngubaran bruxism

Sakumaha anu parantos kami koméntar di luhur, dina seuseueurna kasus, bruxism biasana ngaleungit sorangan. Perlakuanana ngan ukur valid dina kajadian éta henteu ngaleungit sareng nyababkeun parna dina huntu atanapi nyeri parna dina éta.

Upami murangkalih alit teuing, kantun nempatkeun piring palastik di daérah luhur sahingga nyegah huntu sangsara parah. Upami mangtaun-taun, bruxism henteu ngaleungit, éta perlu pikeun ngamimitian pangobatan orthodontic atanapi orthopedic.

Upami tétéla yén bruxism disababkeun ku sabab psikologis, éta bakal disarankan pikeun nganggo ukuran rélaxasi anu béda dina murangkalih pikeun ngirangan setrés atanapi tingkat kahariwang sabisa-bisa. Dina hal alesan fisik, disarankeun pikeun ngamimitian pangobatan dumasar kana fisioterapi anu ngabantosan pikeun ngareureuhkeun otot sungut.

Pondokna, tong hariwang teuing upami murangkalih anjeun ngagiling huntu nalika bobo. Kolot kedah perhatosan kumaha karusuhan sapertos kitu mekar upami kaayaan janten parah. Pikeun mitigasi bruxism ieu, disarankeun nuturkeun sababaraha rutinitas rélaxasi anu ngabantosan murangkalih sumping kalem dina waktos tidur.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.