Minimalisme salaku filosofi kahirupan ékologis

Minimalism salaku gaya hirup

Paribasa nyarios yén "anu ngagaduhan anu paling seueur sanés anu paling bahagia, tapi anu peryogi pangsaeutikna" sareng dina kecap-kecap saderhana éta mangrupikeun kanyataan. Nalika anjeun condong ngumpulkeun hal-hal, éta janten bunderan setan anu hésé pisan kaluarna. Sabab anjeun salawasna boga rarasaan kawas inadequacy, Anjeun pernah boga cukup hal, baju atawa objék hiasan di imah.

Unggal sudut unoccupied janten obsesi, liang pikeun ngeusian ku objék material. Hal anu sabenerna nyebutkeun loba ngeunaan kaayaan emosi jalma. Kusabab sakabeh hal material ieu dipaké pikeun ngeusian kakosongan anu leuwih jero. Pikeun ngerjakeun sacara tuntas aya téknik sareng terapi anu béda-béda, salah sahijina, prakték minimalism salaku falsafah hirup.

Naon minimalism

Frase anu ngahartikeun minimalism nyaéta "kurang leuwih", konsép ngeunaan ngilikan bahan tina sudut pandang anu paling négatip. Ngartos minimalism salaku konsép sadayana, gaya hirup, nyaéta anu ngamungkinkeun urang hirup dina cara anu langkung bahagia sareng langkung sadar. sabab anjeun diajar miceun eta hal-hal anu teu aya nilaina sarta ninggalkeun rohangan pikeun pangalaman jeung hal anu bener penting.

Pondokna, jalma anu ngalaksanakeun minimalism diajar pikeun ngaidentipikasi hal-hal anu ngajantenkeun aranjeunna bagja, nyingkirkeun sadayana anu henteu aya nilai. Kalayan ieu, aranjeunna mendakan cara pikeun ngahargaan pisan kana harta material sareng pribadi. Sadaya ieu ngagambarkeun kontribusi badag tina nilai keur kahirupan, nu ogé jadi a gaya hirup leuwih sustainable. Kusabab nalika consumerism uncontrolled disappears, ngaheéat duit, spasi, waktu, sumberdaya bumi jeung ngurangan runtah.

Delving kana minimalism salaku falsafah hirup mangrupa pakasaban penting tumuwuhna pribadi. Masarakat kiwari condong overvalue hal material, sok sanajan di luhur pangalaman pribadi. Dina minimalism, aspék ieu utamana digarap, nu diwangun ku diajar mutuskeun naon hal anu bener-bener ngajadikeun anjeun bagja sareng mana anu henteu.

kenop pikeun ngamimitian

Milarian kabagjaan mangrupikeun konci pikeun minimalism, tapi lakukeun ku cara anu langkung jero. Lamun anjeun ngasupkeun spiral of consumerism hese kaluar, sabab lamun meuli anjeun meunang hiji pelesir langsung, gancang-gancang emosi disappears jeung anjeun ngarasa eta emptiness pribadi deui. Kalayan minimalism anjeun bakal diajar ngadalikeun dorongan éta, anjeun kedah eureun pikeun meunteun upami naon anu anjeun badé mésér leres-leres ngajantenkeun anjeun bagja.

Mimitina bakal sesah, tapi engké anjeun bakal mendakan yén gaduh seueur hal moal pernah ngajantenkeun anjeun langkung saé. Tapi mésér anu ngabantosan ningkatkeun kesejahteraan anjeun dina hiji cara atanapi anu sanés, enya bakal ngidinan Anjeun pikeun ngarasa leuwih wareg. Henteu hilap nikmat anu hébat anu anjeun laksanakeun pikeun planét nalika anjeun nyerep minimalism. Kusabab pecundang hébat jaman consumerism ieu undoubtedly planét.

Diajar ngaidentipikasi naon anu penting henteu gampangKu alatan éta, kami ninggalkeun anjeun sababaraha tungtunan pikeun mantuan anjeun dina prosés:

  • Jieun daptar sagalana anjeun gaduh: Pasti eta bakal jadi taya wates, tapi bakal nulungan anjeun ningali nu bener boga leuwih loba hal ti nu peryogi.
  • Sisihkeun hal anu anjeun henteu kantos dianggo: Simpen sagala hal anu teu aya gunana dina kotak, saatos sababaraha waktos anjeun bakal sadar yén anjeun henteu mikirkeunana.
  • Pisahkeun dina rohangan naon anu anjeun peryogikeun: Lamun mikir ngeunaan hiji hal nu tangtu leuwih ti 2 kali dina sababaraha poé, eta hartina anjeun bener butuh eta, ninggalkeun objék dina kotak jero imah.
  • Lamun hiji hal asup, hal sejenna kudu kaluar.: Ieu trik pikeun nyegah akumulasi kaleuwihan, lamun meuli hal anyar, batur kudu kaluar, contona jeung baju, makeup jeung objék hiasan.

Kalayan daptar ieu anjeun tiasa nyumbang, ngajual sareng masihan sagala hal anu ngeusian rohangan hirup anjeun sareng ngamimitian hirup anu langkung sustainable, cair sareng minimalis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.