Mangpaat tina kabiasaan leumpang

Kabiasaan leumpang

El kabiasaan leumpang mangrupikeun salah sahiji anu paling mendasar nalika ngeunaan olahraga sapopoé sareng sayogi kanggo sadayana. Sigana mah latihan saderhana tapi éta nyandak urang kauntungan anu hébat anu panginten henteu urang perhatoskeun. Upami anjeun hoyong kénging bentuk tanpa latihan atanapi disiplin anu rumit, anjeun tiasa gabung kana olahraga anu paling dasar, kabiasaan leumpang.

Leumpang téh hal ampir sadaya jelema tiasa ngalakukeun dina unggal dinten, Janten mangrupikeun olahraga anu teu aya alesan. Éta ngagaduhan seueur kaunggulan anu ngajantenkeun kami milih éta salaku salah sahiji olahraga pangsaéna pikeun sadayana. Salaku tambahan, éta tiasa dilakukeun sanajan urang henteu ngagaduhan latar olahraga anu hadé, janten tiasa janten olahraga anu saé kanggo dimimitiana.

Kauntungan leumpang

Leumpang mangrupikeun kabiasaan saderhana anu ampir sadayana tiasa dilakukeun. Salah sahiji kaunggulan anu pangsaéna nyaéta euweuh anu diperyogikeun khusus pikeun ngalakukeun éta. Kami ngan ukur kedah milih baju anu raoseun sareng sapatu anu cocog. Alas kaki dina hal ieu pangpentingna, sabab éta kedah raoseun sareng ngagaduhan bantalan, sanaos henteu kedah spésifik sapertos dina kasus sapatu lumpat atanapi olahraga sanés kumargi dampak na kirang. Salaku tambahan, urang tiasa ngalakukeun éta sapopoé sareng gampang, tanpa biaya pikeun urang. Éta mangrupikeun salah sahiji olahraga paling dasar anu tiasa dilaksanakeun sareng éta sababna kadang-kadang urang henteu memperhatoskeunana, tapi tanpa ragu éta mangrupikeun olahraga pikeun dipertimbangkeun.

Ngabantosan ngajaga beurat

Kabiasaan leumpang

Penting pikeun ngajaga beurat séhat sabab beurat urang ngagaduhan seueur manpaat kaséhatan. Kurang beurat awakna goréng, tapi ogé kaleuwihan beurat, kusabab éta ngagaduhan masalah sapertos sirkulasi anu goréng, koléstérol atanapi masalah kardiovaskular. Leumpang mangrupikeun olahraga dasar tapi upami urang dilakukeun unggal dinten, dina waktos anu saé, urang tiasa gampang ngajaga beurat awak. Dina dinten nalika anjeun teu kersa olahraga langkung sengit, jalan-jalan, sabab éta cara séjén pikeun aktip anu saderhana pisan.

Éta ngirangan setrés

dina kahirupan sapopoe urang gaduh seueur setrés akumulasi anu henteu nguntungkeun, kumargi kaayaan ieu dina awak urang kedah diaktipkeun ngan dina waktos anu pas sareng ayeuna urang hirup dina kaayaan setrés permanén, anu ngagaduhan konsekuensi dina awak sareng sistem imun urang. Éta sababna ngirangan setrés penting pisan. Leumpang sadidinten ngabantuan urang nurunkeun tingkat setrés sabab latihan ngahasilkeun endorphins sareng ngareureuhkeun urang. Ieu ngajantenkeun sistem imunitas urang langkung kuat kusabab henteu kapangaruhan ku kortisol, hormon anu urang rasiahkeun dina tahapan setrés.

Ngajaga mendi

Kabiasaan tina leumpang ngabantosan ngajaga sendisabab nguatkeun tuur sareng cangkéng. Olahraga ogé nguatkeun otot sareng tulang, ku sabab éta manpaat pikeun awak urang. Olahraga sedeng diperyogikeun pisan pikeun awak urang pikeun tetep lincah sareng kuat salami mangtaun-taun. Ngahindarkeun masalah sendi, otot sareng tulang tiasa dihontal kalayan latihan sedeng.

Kumaha carana ngadamel kabiasaan anyar

Leumpang mangrupikeun kabiasaan séhat

Leumpang sadidinten tiasa janten cara anu saé tetep dina kaséhatan anu séhat. Kabiasaan anu anyar kedah dilakukeun sahenteuna satengah jam sapoé pikeun ningali manpaatna. Anjeun kedah milampah laju anu saé pikeun kéngingkeun manpaat anu pangsaéna, kumargi leumpang kalayan saé anu saé ningkatkeun tingkat jantung anjeun sareng usaha anjeun. Anjeun kedah kéngingkeun sapatu anu saé sareng milari tempat anu pikaresepeun pikeun jalan-jalan, ngabeda-beda rute. Urang tiasa ngalebetkeun sababaraha lamping supados langkung seueur pangaruh kana latihan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.