Mangpaat kaséhatan madu

Mangpaat madu

Kadaharan penting pisan pikeun awak manusa, éta mangrupikeun hal anu urang gaduh bukti ilmiah. Awak teu tiasa dianggo tanpa tuangeun, sabab éta béngsin anu ngamungkinkeun organ pikeun ngalaksanakeun sagala fungsina. Tapi dina pernyataan éta, aya deui anu teu kurang pentingna, sababaraha pangan ngandung gizi utamana nguntungkeun kana kasihatan.

Éta kasus madu, kadaharan nu mibanda pasipatan gizi hébat. Madu diantarana ngandung zat gizi penting sapertos séng, kalsium, beusi, magnesium, kalium, fosfor. Salian vitamin grup B, C, D jeung E jeung asam amino ésénsial, anu henteu disintésis sacara alami awak manusa. Sadaya ieu ngajantenkeun tuangeun anu beunghar sareng alami ieu babaturan anu hadé pikeun kaséhatan anu saé.

Sipat sareng mangpaat madu pikeun kaséhatan

Sipat madu

Madu dianggap salah sahiji pangan richest di gastronomy saprak jaman baheula. Kusabab komposisina, éta mangrupikeun tuangeun anu ngagaduhan sipat mangpaat pikeun kaséhatan. Madu dihasilkeun ku lebah ngagunakeun zat anu dihasilkeun ku sorangan jeung sari kembang. Nectar ieu mangrupikeun superfood, salah sahiji anu paling penting sareng dikonsumsi sacara teratur, cara alus teuing jeung alam pikeun ngurus kaséhatan Anjeun dina tingkat anu béda.

  • Madu téh antibakteri. Diantara komponén na aya zat tangtu kalawan kakuatan antibakteri. Ku alatan éta, madu pohara efektif pikeun ngubaran jarawat jeung masalah kulit lianna.
  • Mangrupikeun antioksidan. Pikeun nyegah sepuh sélular, konsumsi katuangan anu beunghar antioksidan, sapertos madu, penting pisan. Gizi ieu nyegah panyakit jantung sareng ngabantosan nguatkeun sistem imun. Saterusna, éta anti radang, kadaharan penting pikeun jalma nalangsara ti kasakit otoimun.
  • Pisan moisturizing. Madu ngabogaan kakuatan moisturizing hébat, hiji hal anu nguntungkeun urang internal ogé externally. Diterapkeun langsung kana rambut atanapi kulit nalika aranjeunna garing pisan sareng dehidrasi, éta mangrupikeun ubar anu épéktip.
  • Sumber protéin sareng asam lemak ésénsial. Asam amino nyaéta asam amino anu teu tiasa disintésis ku awak sorangan. Ku alatan éta, penting pikeun ngalebetkeun tuangeun anu ngandung asam lemak ésénsial dina dahareun. Sapertos kasus madu, anu ogé sumber protéin anu saé.
  • Ngalawan pengobatan batuk jeung nyeri tikoro. Madu mantuan pikeun soften serangan batuk disababkeun ku inféksi viral. Salaku tambahan, berkat kakuatan antibakteri na, madu ngabantosan anjeun nyageurkeun nyeri tikoro sareng nyegah kamungkinan inféksi.

Kumaha cara nyandak madu ku cara anu séhat

Sirop lemon madu

Sajaba ti éta, aya studi ilmiah anu ngarojong sipat séjén madu. Diantarana, éta ngabantosan ngontrol kadar kolesterol, ngaronjatkeun memori, sare, calms saraf, ngaronjatkeun nyerna dahareun sarta ngajaga burih. Sakumaha anjeun tiasa tingali, kadaharan anu pinuh ku mangpaat anu bakal ngabantosan anjeun ningkatkeun kaséhatan anjeun ku ngan ukur ngalebetkeun sajumlah leutik madu dina diet sapopoé.

Salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun nyandak madu unggal dinten pikeun nguatkeun pertahanan sareng nyegah pilek, nyaéta Nyiapkeun sirop jeung madu, lemon jeung jahé. Campur sadayana dina toples kaca sareng ngantepkeun sadaya bahan ngaleupaskeun sareng nyampur bahanna. Candak hiji atanapi dua sendok sirop ieu unggal dinten sareng salian pikeun ningkatkeun pertahanan anjeun, anjeun bakal perhatikeun tikoro anjeun langkung caian.

Anjeun ogé tiasa nambihan madu kana seueur tuangeun sanés, sabab éta mangrupikeun pemanis alami anu séhat. Nambahkeun hiji séndok madu kana yogurt alam, kana susu, lamun nyiapkeun mangkok oatmeal atawa sweeten sagala dessert homemade. Ayeuna, émut yén sanaos janten tuangeun anu mangpaat pisan pikeun kaséhatan, éta tinggi kalori sarta bisa nyieun anjeun nambahan beurat mun teu taliti. Émut yén dasar kaayaan fisik anu séhat nyaéta rupa-rupa, diet saimbang sareng prakték latihan fisik.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)