Kumaha perebutan kakuatan mangaruhan pasangan

tiasa

Kakuatan biasana mangrupikeun alesan pikeun bentrok atanapi gelut di seueur pasangan. Perjoangan kakuatan angger sareng biasa, hal anu henteu nguntungkeun pasangan nyalira. Hal-hal bakal janten langkung parah nalika pésta anu kéngingkeun kakuatan ngagunakeunana pikeun kauntungan nyalira sareng henteu nganggo pikeun ningkatkeun hubungan sareng pihak anu sanés.

Dina artikel di handap ieu kami bakal ngobrol ngeunaan perebutan kakuatan dina pasangan sareng kumaha ngarusak éta tiasa hubungan.

Perjoangan pikeun kakuatan dina pasangan

Nyebarkeun kakuatan dina jero pasangan sanés tugas anu gampang atanapi saderhana. Anjeun kedah tumut kana perhatosan kaperluan duanana jalma sareng upami ieu henteu kajantenan, sigana bakal hirup bakal parah. Hal normal nyaéta ku jalanna waktos, kakuatan anu kasebat disaruakeun sareng masing-masing jalmi ngagunakeunana kalayan pantes dina waktos-waktos anu tangtu.

Éta henteu tiasa dina hubungan anu tangtu, éta ngan hiji jalma anu ngagaduhan kakuatan éta sareng pihak anu sanés ngan saukur ngabatesan dirina pikeun nampi kaputusan anu sanés. Kana waktosna, dominasi sapertos kitu tiasa nyababkeun serius ka pasangan sareng nyababkeun hubungan janten lemah bahaya.

Masalah kusabab perebutan kakuatan di pasangan

Perjoangan kakuatan anu lumangsung sacara teratur dina pasangan, éta tiasa nyababkeun seueur pisan masalah:

  • Éta tiasa kajantenan yén perebutan kakuatan mangrupikeun kanyataan yén dua jalma hoyong nganggap peran dominan. Duanana jalma hoyong leres sepanjang waktos, nyababkeun bentrok sareng gelut sepanjang waktos sadidinten. Boh salah sahiji anu masihan panangan ka pulas sareng ieu ngajantenkeun hirup babarengan leres-leres rumit sareng sesah. Dina kasus ieu penting pikeun empati kana maksimal sareng pasangan sareng nempatkeun diri dina sapatu anu sanés.
  • Dina cara nu sami, bentrok anu béda tiasa timbul dina kajadian anu henteu aya dina jero pasangan, hoyong nganggap kakuatan sareng dominasi. Kurangna kaamanan pasangan henteu langkung dibuktikeun sareng ieu tungtungna ngarusak hubungan sorangan. Dina hal ieu, penting pisan pikeun ngalaan pendapat anu béda sareng ti saprak éta nyandak inisiatif babarengan.

gelut

Pondokna, perebutan kakuatan dina pasangan tiasa dianggap salaku hal anu normal sareng henteu matak goréng, salami dominasi sareng kakuatan sapertos kitu henteu nyababkeun bagéan pasangan anu sanés. Kedah aya sababaraha kasaimbangan dina kakuatan anu masing-masing jalma ngagaduhan dina hubungan. Anu henteu saé pikeun pasangan nyaéta distribusi kakuatan ieu anu janten alesan pikeun konflik anu teras-terasan tina sagala rupa.

Upami ieu kajantenan, penting pikeun dumuk sareng nyarios ku cara tenang sareng netepkeun serangkaian perjanjian numutkeun kanyataan saha anu ngagaduhan dominasi pasangan. Idéalna, kakuatan bakal ngarobah leungeun numutkeun kaputusan anu béda anu kedah dilakukeun dina hubungan. Upami teu kitu kaayaan tiasa janten teu tiasa dirawat ku sadaya hal-hal goréng anu diperyogikeun pikeun pasangan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.