Kumaha parobahan awak nalika kakandungan

Awak keur kakandungan

Seueur parobihan dina awak nalika kakandungan, bahkan sateuacan awéwé terang yén anjeunna ngarepkeun orok. Ti pisan momen konsepsi, parobahan internal, hormonal sarta fungsional dimimitian pikeun nyieun rohangan pikeun kahirupan anyar. Lajeng, saeutik-saeutik, aranjeunna bakal masihan parobahan fisik signifikan, anu atra sareng anu paling dipiharep.

Kakandungan pisan béda pikeun tiap awéwé. Sanaos aya sipat sareng ciri anu sami, pikeun unggal jalma tiasa bénten-béda. Malah awéwé ngalaman kakandungan pikeun kadua kalina bisa boga gejala jeung ngembangkeun sagemblengna béda ti mimiti. Ku alatan éta, anjeun pernah kedah ngabandingkeun diri jeung awéwé séjén saprak euweuh standar pikeun sakabéh. Tapi, parobahan awak nalika kakandungan sanajan teu salawasna dina tingkat nu sarua.

Kakandungan, kumaha parobahan awak awéwé

Parobihan munggaran anu lumangsung dina awak nalika kakandungan nyaéta internal, tapi dina sababaraha dinten munggaran anjeun tiasa mimiti perhatikeun gejala anu anjeun tiasa bingung sareng hal-hal sanés. Sababaraha poé mimiti anjeun bisa ngarasa capé anéhTanpa tanaga, anjeun malah bisa mimiti ngarasa loba tenderness dina breasts anjeun, sakumaha lumangsung kalawan gejala PMS. Nanging, ieu mangrupikeun ciri khas tina parobahan anu lumangsung dina awak nalika kakandungan.

Dada ogé mimiti robah ti mimiti kakandungan jeung loba awéwé hartina ngarobah lingerie tina ampir trimester munggaran. Di jero, kahirupan anyar ngembang sareng aya parobahan hormonal utama. Kalayan ieu, anjeun tiasa ngembangkeun rasa bau sareng rasa anu dirangsang hiper. Anjeun tiasa ngawitan nyandak mania kana rasa jeung bau nu tangtu. Malah loba awéwé ngawitan nampik dahareun sacara alami, malah tanpa nyaho yén maranéhna hamil.

Salaku minggu kaliwat, tanda-tanda kakandungan mimiti jadi leuwih dibuktikeun jeung awak wanoja robah leuwih noticeably. Dina trimester kadua beuteung mimiti perhatikeun, breasts harden jeung ngaronjatna ukuranana, hips ogé bisa widen jeung bentuk beungeut robah. Éta ogé kamungkinan yén anjeun mimiti perhatikeun langkung pangjurung pikeun urinate sareng ningkatkeun produksi ciduh. Sanajan umumna dina trimester kadua seueul sarta utah anu ngurangan.

Parobahan dina satengah kadua kakandungan

Nalika minggu-minggu ngaliwat, parobihan sanés kajantenan anu parantos langkung jelas sacara éksternal. Beuteung tumuwuh di kali, breasts ogé ngalaman parobahan sarta nipples jadi leuwih badag sarta darker dina warna. Dina beuteung garis Alba mimiti muncul, Garis warna poék anu mana ti pubis ka bujal, bakal ngaleungit nalika kakandungan.

Sababaraha parobihan ogé lumangsung dina kulit sareng ku kituna penting pisan pikeun ngurus éta kalayan leres. Seueur awéwé kakurangan tina hiperpigmentasi, bintik poék muncul nu bisa tetep salamina upami teu dirawat kalayan leres. Éta ogé bisa mimiti muncul manteng tanda jeung masalah sejenna diturunkeun tina parobahan beurat. Di sisi anu sanésna, rahim ngembang sareng kirang rohangan pikeun sistem pencernaan sareng organ internal. Ieu nyababkeun nyerna langkung laun sareng beurat.

Parobahan fisik séjénna anu bisa lumangsung dina awak nalika kakandungan nyaéta kanaékan bulu awak. Sanaos henteu lumangsung dina sakabéh awéwéBiasana rambut muncul dina beuteung sareng di daérah anu teu aya sateuacanna. Éta mangrupikeun hal anu normal anu henteu matak ngajantenkeun anjeun rumit. Sakabéh parobahan awak awéwé nalika kakandungan téh alam, éta tanda yén kahirupan anyar tumuwuh di jero.

Ngarasakeun tahap ieu, nu najan pinuh ku parobahan, tangtu patut eta. Awak anjeun robih sabab nyiptakeun kahirupan anyar di jerona. Éta mangrupikeun hal anu magis sareng sanaos kecap-kecap tiasa ngajelaskeun parobahan fisik, teu aya anu tiasa ngajelaskeun kumaha rasana ku jalan hirup di jero anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.