Kumaha carana ngagaduhan kaséhatan kaki anu saé

Ngarawat suku

nu suku mangrupikeun daérah anu sangsara pisan sareng anu penting pisan dina kanyataan, sanaos sakapeung urang mopohokeun éta. Kaséhatan suku anu saé bakal ngabantosan urang ngajauhkeun masalah nalika leumpang sabab ieu tiasa nyababkeun masalah kaséhatan anu sanés sapertos nyeri punggung atanapi sendi. Janten waktuna pikeun masihan aranjeunna pentingna aranjeunna pantes sareng mimiti jaga suku anjeun.

jarami seueur hal anu tiasa urang lakukeun pikeun ngagaduhan kaséhatan kaki anu saé, jalma-jalma anu hébat hilap kana anatomi urang. Kusabab kitu urang bade masihan anjeun sababaraha tips. Sanés ngan ukur ngeunaan ngagaduhan suku anu éndah dianggo ku sendal, tapi ogé éta séhat pikeun nyandak urang dimana wae urang hoyong.

Ati-ati nganggo alas sapatu

Seueur masalah dina suku asalna tina pilihan sapatu anu goréng. Anu mimiti nyaéta ukuran, anu kedahna salawasna nyukupan. Aranjeunna henteu tiasa ketang atanapi leupas dina bagian anu tangtu. Éta sababna penting pisan pikeun nyobaan aranjeunna sareng tingali naha aranjeunna ngusap nalika leumpang atanapi naha aranjeunna alit teuing. The bagian kadua sapatu asalna tina bahan na, Kusabab anu ngantepkeun peluh langkung saé, sabab upami henteu urang tiasa ngagaduhan masalah jamur suku kusabab kalembaban. Di sisi anu sanésna, kadang awéwé milih sapatu anu luhur pisan. Éta saé yén alas kaki gaduh sababaraha jangkungna tapi henteu langkung ti sababaraha séntiméter atanapi mimiti henteu séhat pikeun ankles sareng sendi. Kalayan pedoman ieu urang kedah milih alas kaki anu pas pikeun tiap kasempetan sareng unggal panggunaan. Henteu sami mésér sapatu kanggo leumpang tibatan ngaji, contona.

Perhatosan sadidinten

Perawatan suku sapopoé

Suku kedah diurus sapopoe. Urang kedah ngumbah éta ku sabun sabab condong ngésang, garingkeun aranjeunna ogé, khususna antara ramo, dimana jamur atanapi dermatitis tiasa muncul, sareng hidrasi ogé. Ieu mangrupikeun bagian anu condong garing sareng éta sababna anjeun kedah nganggo pelembab khusus. Krim suku anu ngalembab condong langkung henteu sopan sabab éta daérah anu sering garing sareng meryogikeun hidrasi tambahan. Upami anjeun hidrasi unggal dinten anjeun bakal nyingkahan kagaringan sareng retakan di daérah anu sénsitip sapertos keuneung. Sadaya ieu bakal ngajantenkeun suku anjeun lemes sareng ulah karasa.

Pariksa sareng jaga kuku

nu kuku suku kedah diteukteuk ati-ati pisan. Éta dina detil ieu seueur jalma anu ngalakukeun kasalahan. Aranjeunna kedah diteukteuk lempeng pikeun nyingkahan kuku suku ingrown anu dreaded anu nyababkeun nyeri atanapi inféksi. Upami anjeun ngagaduhan gejala masalah sapertos pembengkakan, teu ngarareunah atanapi beureum, anjeun kedah angkat ka ahli. Nyegah kamungkinan tatu tina janten katépaan penting pisan sabab éta mangrupikeun daérah dimana inféksi ningkat dina waktos anu pondok sareng ogé matak ngaganggu.

Anjeun kedah ogé tumut kana noda kuku atanapi masalah anu tiasa nyarios jamur. Jamur henteu ngan ukur némbongan dina suku, tapi ogé tiasa muncul deui dina kuku. Bintik-bintik dina nuansa béda atanapi bodas tiasa jamur sareng kanggo ieu anjeun peryogi perawatan khusus janten anjeun kedah angkat ka dokter.

Pijet sareng mantengkeun suku anjeun

Ngarawat suku

Sakapeung urang perhatoskeun kumaha urang ngagaduhan keram atanapi masalah suku. Urang kedah henteu ngan ukur jaga penampilan anjeun sareng kaséhatan kulit anjeun. Ogé, otot dina suku tiasa sangsara tina panggunaan goréng sapatu atanapi tina henteu manteng. Dinten ayeuna anjeun tiasa mendakan alat-alat latihan pikeun ngabantosan anjeun sareng bal pikeun masagi suku anjeun. Naon alat ieu ngalakukeun nyaéta ngabantosan anjeun ngajengkang sareng nyegah suku anjeun tina sangsara kram sareng masalah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.