Kumaha cara ngabersihkeun mesin cuci piring pikeun perawatan anu leres

Beberesih mesin cuci piring

Mesin cuci piring dinten ayeuna a penting di seueur dapur. Salah sahiji alat anu paling dipikacinta pikeun waktos éta ngahemat urang. Nanging, supados piring kaluar hérang salami mangtaun-taun, diperyogikeun pikeun sering meresihan mesin cuci piring sareng ngajaga perawatan anu leres.

Sésa-sésa tuangeun sareng gajih tina piring ogé jeruk nipis sareng kokotor sanés anu aya dina cai ogé bau goréng umum tiasa nyababkeun mesin cuci piring urang teu jalan leres. Diberesihkeun ku périodis anu pas, merhatoskeun bagian anu sanés dina jero, mangrupikeun konci pikeun manjangkeun umur mangpaat na. Upami dugi ka ayeuna anjeun henteu merhatoskeun meresihan ku kiat ieu, anjeun tiasa ngamimitian ngalaksanakeunana.

Ngabersihkeun mesin cuci piring moal nyandak urang lami, sabab henteu sadaya komponén kedah dibersihkeun kalayan période anu sami. Urang bakal ngamimitian ku bagian-bagian anu peryogi a ningkat frékuénsi beberesih sareng urang bakal bérés sareng anu tiasa urang hilap salami sasih.

Mesin cuci piring bersih

Panto sareng kompartemen deterjen

Ngabersihan bagian jero panto ku kaén anu beueus moal nyandak langkung ti 2 menit. Idéalna nyaéta pikeun ngalakukeun éta saatos unggal nyeuseuh tapi ngan émut dilakukeun saminggu sakali upami anjeun henteu ngajalankeun mesin cuci piring unggal dinten.  Lebetkeun karét ogé tina panto tempat kadaharanana tetep condong akumulasi sareng kapang nembongan kusabab kalembaban, sareng béréskeun beberesih ku cara garing ku kaén atanapi kertas dapur.

Ngamangpaatkeun dinten anu sami pikeun parios yén kompartemen deterjen Naha beresih. Sanaos urang ningali éta unggal-unggal nganggo, urang jarang eureun pikeun ngabersihkeun na résidu produk tiasa akumulasi upami tablet na henteu larut.

Saringan

Saatos tujuh siklus ngumbah disarankeun bersihkeun mesin cuci piring pikeun ngahindarkeun panyumbatan atanapi panyumbatan tina pompa solokan. Kusabab éta saringan dimana kalolobaan kokotor sareng lebu tuangeun tina piring tungtungna.

Anjeun bakal mendakan saringan dina bagian handap ember jero mesin cuci piring. Pikeun gampang dipiceun sareng dibersihkeun, cabut heula rak handap tina mesin cuci piring. Sakali daérah handapna jelas, anjeun ngan ukur kedah nyandak bagian luhur saringan, pulas rada teras tarik pikeun nimba éta.

Saringan mesin cuci piring

Sakali kaluar sikat ku sabun sareng cai. Éta kotor pisan? Leburkeun sakedik baking soda dina sabun sareng campuran cai sareng saringna soak salami lima menit. Teras sikat éta pikeun miceun puing anu dikurutan sareng bilas saé méméh balik ka tempatna. Naha anjeun émut yén anjeun parantos ngaleupaskeun baki handapeun pikeun ngalakukeunana? Ngamangpaatkeun sareng ngalangkungan rel nganggo kaén anu beueus.

Beberesih interior umum

Unggal dua bulan saatos diberesihan saringan, jadwal a siklus nyeuseuh panjang pikeun beberesih umum tina mesin cuci piring. Pilih program anu ngagaduhan suhu anu paling luhur anu ngagaduhan mesin cuci piring anjeun, mimitian éta sareng antosan sakitar 15 menit kanggo ngaganggu program. Buka mesin cuci piring, tambahkeun sagelas cuka sareng ngantepkeun program réngsé. Cuka, salian ti ngabantosan miceun kapur tina jero mesin cuci piring, bakal masihan caang.

Aya mesin cuci piring anu nawiskeun siklus nyeuseuh khusus pikeun ngalakukeun ieu beberesih. Pariksa katalog tina mesin cuci piring anjeun sareng upami anjeun ngagaduhanana, gunakeun éta! Dina kasus ieu, pikeun ngabersihkeun mesin cuci piring, anjeun ngan ukur kedah ngamimitian kosong ku deterjen cair sareng ngantosan.

Agul-agul

Disarankeun ogé pikeun ngabersihan agul-agul pikeun nyegah deposit jeruk nipis atanapi partikel anu sanés bakiak suntik sareng pananganna muterkeun leres. Nanging, cekap anjeun ngalakukeun éta dua kali dina sataun. Cabut wilah, bersihkeun nganggo sabun sareng cai, teras pasang deui di tempatna.

Naha anjeun biasana nuturkeun rutinitas beberesih ieu? Naha anjeun badé ngalakukeun éta ti ayeuna? Upami anjeun hoyong mesin cuci piring anjeun henteu ngan ukur langkung lami, tapi ogé supaya piring anjeun hérang sareng henteu ngahasilkeun bau anu goréng, ieu konci na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.