Kumaha mikawanoh kolot toksik

nyingkahan-ngagorowok-ka-barudak anjeun

Jarang pisan mendakan kolot anu sadar yén éta racun pikeun budakna sareng yén pangasuh anu dipasihkeun henteu cekap. Janten kolot anu saé gumantung pisan kana nilai-nilai anu disumbangkeun pikeun anak anjeun nalika prosés pendidikan anak. Bapa kedah ngabantosan murangkalihna numuwuhkeun kapribadian anu leres sareng tingkah laku anu pas.

Upami henteu, kolotna panginten henteu leres-leres damel sareng dianggap kolot toksik. Dina tulisan di handap ieu kami jéntrékeun ciri anu katelah kolot toksik biasana aya sareng kumaha ngalereskeunana supados prosés parenting pangsaéna.

Ngalindungan teuing

Overprotection mangrupikeun ciri anu paling jelas sareng jelas tina kolot toksik. Barudak kedah tanggel waler pikeun kasalahan anu dilakukeun kusabab ieu bakal ngabantosan anjeunna pikeun laun ngabentuk kapribadianana. Kelebihan panyalindungan ti sepuh henteu saé pikeun pangwangunan anu saé pikeun budak.

Kritik teuing

Henteu gunana pikeun nyigeung sareng ngritik barudak sepanjang waktos. Kalayan ieu, harga diri sareng kapercayaan barudak sakedik-sakedik dirusak. Idéalna, ucapan salamet kana prestasi sareng tujuanana. Kritik ti kolot ninggalkeun barudak dina pertahanan sepanjang waktos sareng ngaraos teu berguna dina sagala hal.

Mentingkeun Diri

Kolot anu toksik sering egois sareng murangkalihna. Aranjeunna henteu masihan penting pikeun béda kabutuhan anu dipiboga ku barudak sareng ngan ukur mikirkeun dirina sorangan. Mentingkeun diri sering négatip mangaruhan kaayaan émosional anak sareng tiasa nyababkeun tingkat kahariwang sareng déprési anu luhur.

Otoritas

Otoritas kaleuleuwihan mangrupikeun ciri anu paling jelas tina kolot toksik. Aranjeunna henteu fleksibel kana tingkah polah barudakna sareng maksakeun otoritasna sepanjang waktos, anu nyababkeun parasaan salah dina murangkalih. Kana waktosna barudak ieu janten déwasa kalayan seueur masalah émosional éta négatip mangaruhan kahirupan sapopoe anjeun.

Aranjeunna nempatkeun tekanan dina studi

Anjeun teu tiasa maksa murangkalih diajar hal anu henteu dipikahoyong. Seueur kolot anu neken murangkalihna pikeun milih karir anu tangtu tanpa ngitung naon anu dipikahoyong.

Negatip sareng henteu bagja ku dunya

Kolot anu toksik henteu bahagia sepanjang waktos sareng henteu bahagia sareng kahirupan anu dipilampah. Négatip sareng pesimisme ieu ditampi ku murangkalih kalayan sagala hal-hal goréng anu disababkeun ieu. Langkung lami waktosna janten murangkalih sedih sareng bagja anu henteu sugema ku naon-naon.

Pamustunganana, karacunan kolot diserep ku barudak, hal anu leres nalika anjeun ngahontal tahap déwasa. Kolot kedah ngagedékeun murangkalihna anu ngemutan séri nilai sapertos ngahargaan atanapi cinta pikeun mastikeun yén aranjeunna jalma anu saé dina jangka panjang. Penting pikeun barudak sanggup ngembangkeun pinuh sareng henteu ngawatesan ku cara anu kasar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.