Kumaha carana miceun noda tomat

Cabut noda tomat

Ngaleupaskeun noda tomat tiasa sesah pisan, utamina upami noda na dina lawon hipu atanapi upami diidinan garing teuing. Lalakon gancang penting pisan pikeun ngaleungitkeun noda tomat lengkep. Nanging, sanaos anjeun henteu niténan kokotor dina waktos ayeuna sareng sababaraha jam parantos kalangkung, ku sababaraha trik mungkin wae ngaleungitkeun éta lengkep.

Éta ogé penting pikeun diperhatoskeun naon jinis tomat éta anu ngahasilkeun kokotor, kumargi tomat alami henteu sami sareng saos tomat. Saos basis tomat sapertos saos tomat, sajaba konséntrasi tomat, ngandung minyak, rempah, sareng minuman keras. Janten léngkah pikeun nuturkeun bakal rada béda dina unggal kasus. Saatos anjeun bakal mendakan sababaraha tips pikeun miceun noda tomat.

Cabut noda tomat alami

Cabut noda tomat

Tomat alami langkung gampang dicabut, kumargi éta henteu ngandung bahan atanapi bahan tambahan sanés anu ngahesekeun kokotor. Nanging, prosedur na bénten upami anjeun nyobian nyabut noda tomat anu seger, tibatan upami éta noda anu parantos garing. Dina kasus anu munggaran anjeun kedah nuturkeun léngkah ieu:

  • Mimiti miceun sésa kadaharan nganggo séndokUpami papakéan hipu, entong maksakeun kakuatan supados henteu ngaruksak seratna.
  • Tempatkeun papakéan dina handapeun aliran cai tiis, ngantepkeunana ngalir ti jero papakean ka luar.
  • Ngalamar sajumlah deterjen mesin cuci piring sareng gosok ku ramo.
  • Bilas ku cai tiis nepi ka busa detérjen lengkep dicabut.
  • Teraskeun ka ngumbah pakean normalna.

Upami noda tomat alami garing, anjeun kedah nuturkeun léngkah-léngkah ieu pikeun nyingkirkeun éta lengkep.

  • Dampen a kaén katun kalayan cuka bodas beberesih.
  • Ati-ati, oléskeun kana kokotor tomat dugi ka dicabut lengkep.
  • Buka sababaraha daérah dina lawonIeu bakal nyegah tomat tina mindahkeun kana bagian sanés baju.
  • Bilas ku cai tiis sareng nyeuseuh dina mesin cuci sakumaha biasana.

Trik ngaleupaskeun noda tomat goreng

Cabut noda tomat

Saos tomat rangkep ngandung langkung ti hiji bahan, anu ngajantenkeun ngaleungitkeun anu teu dihoyongkeun rada sesah. noda pakean. Langkung gancang anjeun meta, langkung kamungkinan anjeun ngaleungitkeun kokotor tomat lengkep. Janten upami anjeun mendakan noda tomat goreng dina baju anjeun entong ngantepkeun dina karinjang umbah-umbah ngantosan nyeuseuh. Turutan léngkah ieu sareng anjeun tiasa nyabut noda tomat tina baju anjeun.

  • Dina panarima campur soda kue sareng cai sakedik. Anjeun kedah kéngingkeun némpelkeun bijil pikeun ngabersihan kokotor.
  • Nyebarkeun némpelkeun baking soda dina kokotor sareng angkat sakitar 15 menit.
  • Waktos kalangkung, ngaluarkeun campuran sareng bilas ku cai tiis.
  • Balikan deui léngkah-léngkah ieu dugi ka noda tomat tos lengkep.
  • Tungtungna, ngumbah pakean sapertos biasa dina mesin cuci.

Tip séjén

Lalakon gancang penting, tapi anjeun résiko nyandak kaputusan anu goréng sareng salajengna ngahesekeun kaayaan. Salah sahiji naluri munggaran nalika urang ngagaduhan noda tomat nyaéta nganggo serbét kanggo nyabut sésa-sésa, hal anu henteu diragukeun mangrupikeun kasalahan. Serbet salajengna nyebarkeun kokotor jeung ngabantosan janten impregnated ku serat tina lawon.

Langkung resep dina kasus ieu nganggo sendok atanapi péso pikeun ngaluarkeun sésa-sésa tuang, tanpa bahaya noda nyebarkeun. Anjeun ogé henteu kedah nganggo alat pengering nalika nyeuseuh baju bernoda tomat anjeun, Kusabab panas ngabantosan kokotor pikeun ngalereskeun serat seratna dina lawon. Nalika ngumbah papakéan, beunang garing di tempat teduh pikeun nyegah panas tina netepkeun kokotor sareng langkung hésé dicabut.

Anu pamungkas, upami anjeun gaduh noda tomat kana baju anjeun sareng teu aya trik ieu dianggo pikeun anjeun, tong asa-asa. Sateuacan nyobian pilihan anu sanés, bahkan sababaraha produk remover noda dina pasaran, antosan kanggo ngaleungitkeun solusi sateuacanna. Nyaéta, nyeuseuh papakéan sareng ngantepkeun garing sadayana. Teras Anjeun tiasa nyobian trik sanésna tanpa bahaya ngarusak baju anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.