Kumaha carana mendakan sareng tetep ngamotivasi

Kumaha carana mendakan motivasi

La motivasi nyaéta dorongan anu nyababkeun urang ngalakukeun hal-hal, pikeun ngahontal tujuan urang sanaos jauh pisan. Motivasi panginten diperyogikeun pikeun seueur hal, ti mimiti naék gunung dugi ka diajar atanapi badé damel kalayan sumanget unggal dinten. Motivasi mangrupikeun bagian tina kahirupan urang tapi urang henteu tiasa ngajaga salawasna, sabab meryogikeun usaha. Éta sababna aya jalma anu, nalika kaleungitan motivasi, lirén ngudag tujuanana.

Kadé diajar milarian sareng tetep motivasi antukna tiasa dugi ka mana anu urang pikahoyong. Drive anu ngabantosan urang unggal dinten sareng ngajaga urang aktip sahingga urang tiasa ngalaksanakeun tugas sareng hal-hal anu sesah pikeun urang. Motivasi ieu ngarobih cara bertindak sareng mangrupikeun dorongan pikeun ngahontal naon anu dipikahoyong.

Atur kahirupan anjeun

Hésé mendakan motivasi pikeun ngalakukeun hal-hal upami urang henteu ngagaduhan organisasi sareng urang bakal leungit dina detil na. Ngagaduhan hal-hal anu jelas mangrupikeun hal anu mendasar sabab ngabantuan urang seueur terang dimana tujuanana sareng éta ogé ngabantosan urang pikeun ningali kamajuan. Ningali kumaha urang kamajuan dina ngahontal tujuan urang diperyogikeun pisan sabab ku cara éta urang tetep ngajaga motivasi anu luhur, kusabab urang ningali hasilna. Pangatur tina tujuan atanapi tugas naon waé tiasa ngabantosan pisan sabab ku cara éta urang bakal terang dimana urang ayana sareng naon anu kedah urang laksanakeun pikeun ngahontal tujuan sakedik-sakedik.

Kéngingkeun tugas tangguh gancang

Milarian motivasi na

Upami anjeun tiasa milih tugas anu mana anu kedah dilakukeun heula, anjeun kedah milih anu paling hese pikeun anjeun mimitina, sabab anu mimiti nyaéta nalika anjeun motivasi langkung luhur sareng anjeun gaduh langkung énergi pikeun ngahontal tujuan anjeun. Janten nalika anjeun parantos ngalakukeun tugas bari, ngan ukur paling gampang anu tetep, hal anu bakal ngamungkinkeun anjeun tetep sareng naon anu kedah anjeun laksanakeun. Henteu salawasna dimungkinkeun pikeun milih padamelan anu parantos dilakukeun tapi urang henteu kedah ngantepkeun anu paling henteu dipikaresep dugi ka panungtungan kusabab urang résiko kaleungitan minat atanapi kahoyong, nyaéta motivasi pikeun ngalaksanakeunana.

Janten jelas ngeunaan tujuanana

Nyaho naon anu urang hoyong ngahontal sareng ngajaga émutan tiasa ngabantosan urang tetep motivasi turun. Gampang upami ku waktos Hayu urang kaleungitan sudut pandang sareng henteu ningali dimana urang nyandak naon urang ngalakukeun. Éta sababna dina waktos-waktos éta urang kedah lirén sareng mikirkeun tujuan akhir. Pasang tujuan ieu dina papan atanapi di tempat anjeun tiasa sacara gampang ningali éta pikeun ngajaga motivasi anjeun tetep luhur.

Candak istirahat anjeun

Milarian motivasi na

Henteu mungkin pikeun ngalaksanakeun tugas ogé upami kacapean tiasa. Nyaho kumaha tetep termotivasi sareng damel sami pentingna sareng terang kumaha ngeureunkeun nalika urang capé. Istirahat perlu pisan dina tugas naon waé. Awak urang kedah beristirahat sareng otak ogé, anu kedah pulih tina upaya balik deui ka padamel anu langkung épisién. Janten anjeun kedah salawasna ngahargaan waktos istirahat anjeun. Atur waktos-waktos ieu sareng hormat aranjeunna. Anjeun pasti bakal perhatoskeun bédana dina tungtungna, sabab ieu bakal ngabantosan anjeun tetep langkung tiis kana waktos.

Entong ngabandingkeun diri sareng batur

Nalika ngeunaan ngahontal tujuan dina kahirupan, mangrupikeun kalepatan anu gedé pikeun ngabandingkeun diri sareng batur, saprak unggal jalma ngagaduhan jalan masing-masing, kaunggulan sareng kalemahan. Saé pikeun tetep émut naon anu tiasa urang kahontal, tapi urang ogé kedah ngantep babandinganana sareng jalma sanés anu henteu ngiringan urang dimana-mana, kumargi ieu tiasa ngirangan urang. Ningali yén jalma séjén parantos ngahontal naon anu urang pikahoyong langkung tiheula sareng ku usaha anu kirang tiasa ngajantenkeun urang kaleungitan motivasi sareng kayakinan ku diri urang sorangan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.