Kumaha carana ngagaduhan kebon ékologis

Kebon ékologis

Gaduh kebon di bumi mangrupikeun méwah, tapi upami urang hoyong janten rohangan anu alami pisan, éta penting hayu urang fokus kana kebon ékologisatawa. Nyaho naon waé taman ékologis penting, sabab urang bakal ngagaduhan ideu naha ieu cocog pikeun urang sareng manpaatna pikeun kahirupan sareng lingkungan urang. Ogé peryogi kauninga sumber naon anu kedah dianggo pikeun ngagaduhan kebon ékologis.

Urang tiasa mikir yén kebon, kusabab éta rohangan alamiah di bumi urang, janten ékologis, tapi henteu kedah sapertos kitu. Nyaéta seueur hal anu ngajantenkeun rohangan anu langkung ramah lingkungan sareng upami ieu gaya hirup urang urang bakal hoyong gaduh taman ékologis anu éndah.

Naon kebon ékologis

Hal kahiji anu urang kedah jelaskeun nyaéta kebon ékologis salah sahiji anu ngamanpaatkeun sumber daya alam anu aya Sareng éta naha éta nyumbang ka ningkatkeun lingkungan sareng henteu ngaruksak éta. Dina sababaraha kasempetan sering kami nganggo kaleuleuwihan péstisida, produk kimia atanapi potongan artifisial kanggo nyiptakeun kebon anu saé anu, tapi, henteu deui ékologis. Salaku tambahan, panggunaan tina cai penting pisan, sabab diperyogikeun pikeun kebon alami anu dijaga tapi henteu matak boros ku alesan éta. Sadaya detil ieu nyaéta anu ngajantenkeun taman janten héjo.

Desain kebon

Taman ékologis di bumi

Hal kahiji anu kedah dilakukeun tumut kana nyaéta jinis taneuh di kebon urang. Upami éta kebon anu tiasa nyandak kauntungan tina sumber cai, upami éta ngagaduhan komposisi anu saé pikeun pepelakan tumuh di jerona atanapi naon jinis nutrisi anu aya, pikeun terang naha urang kedah nambihan pupuk anu saé pikeun sagala rupa pikeun ningkatkeun kualitas taneuhna. Ahli tiasa ngabimbing urang nalika nyiptakeun kalolobaan taneuh anu urang gaduh supaya alam tiasa tumuh di dinya dina cara ékologis.

Di sisi anu sanésna, penting pikeun milih jinis tutuwuhan anu bakal urang tambahkeun. Nyaéta saé milih pepelakan asli sabab bakal adaptasi langkung saé sareng iklim aya sareng urang moal kedah kéngingkeun seueur pisan sumberdaya pikeun ngajaga éta dina kaayaan anu saé. Conto anu saé nyaéta tempat anu henteu hujan ageung sareng iklim haneut. Upami urang milih pepelakan ti daérah anu lembab atanapi tina jinis tropis, urang kedah nyéépkeun seueur cai, nyéépkeun sumber daya anu diperyogikeun pikeun ngajaga hiji jinis pepelakan anu sanés pribumi. Rupa-rupa ogé penting, kumargi sateuacan hama urang bakal langkung katutup, kumargi langkung seueur pepelakan bakal rusak.

Jukut

Sanaos leres yén sadaya jelema hoyong halaman rumput anu saé sareng dijaga di kebon, panginten upami urang hoyong kebon ékologis urang kedah nyerah jinis sumber ieu. Lawn tiasa dianggo saé pikeun kebon modéren tapi meryogikeun seueur cai pikeun dijaga sareng nyandak cai tina pepelakan sanés, janten éta ogé tiasa ngarugikeun aranjeunna. Taman ékologis moal katingali sampurna pisan, tapi pastina bakal janten kado pikeun alam.

Ngasuh bumi

Kebon ékologis

Cegah tina ngagunakeun pupuk kimia sareng péstisida pikeun pepelakan. Penting pikeun kéngingkeun pupuk anu alami. Dinten ayeuna seueur jalmi anggo kompos bumi sareng tuangeun sareng nyéépkeun sésa anu dipaké pikeun jinis kompos ieu. Éta tiasa disimpen dina wadah sareng dianggo nalika diperyogikeun. Éta pupuk alami sareng ku cara ieu urang bakal mastikeun yén urang henteu ngotorkeun taneuh, sabab bahan kimia ieu disaring sareng tiasa ngalir kana cai taneuh sareng walungan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.