Kumaha miara pita sora

Miara pita sora

Kanggo sabagéan ageung jalma, miara pita sora mangrupikeun hal anu henteu aya, bahkan dipercaya yén éta henteu diperyogikeun. Sanajan kitu, salaku konsekuensi nyalahgunakeun sarta perawatan bagian penting ieu awak urang, hal sakumaha penting salaku sora bisa di bahaya. Sareng sanés ngan ukur pikeun jalma anu hirup tina sorana, nya éta yén nyarios mangrupikeun hal anu henteu sadayana jalma tiasa laksanakeun sareng kaleungitan kamampuan éta tiasa ngarobih kahirupan anjeun salamina.

Sora lolobana dihasilkeun ku geter pita sora. Nalika ieu teu lubricated ogé, maranéhna bisa ruksak sarta laun leungit kamampuhan pikeun nyarita atawa nyarita keur waktu normal. Tindakan sanésna, sapertos batuk kuat atanapi ngabersihan tikoro, tiasa ngaruksak pita sora sahingga kudu dihindari, kitu ogé whispering sabab bisa ngabalukarkeun karuksakan kana laring.

Miara pita sora anjeun ku sababaraha tip basajan

Aya seueur faktor anu mangaruhan nalika nyababkeun karusakan kana pita sora sareng vokal. Ngawangkong lamun aya teuing noise biasana salah sahiji pangpentingna. Kusabab aya loba kaayaan dimana urang manggihan diri kalawan loba noise ambient, di toko dimana aya musik nyaring, di tempat hiburan, dina rapat jeung loba jalma atawa salila poé gawé.

Sadayana mangrupikeun kaayaan anu teu tiasa dihindari, tapi kedah émut yén maksa sora anu kaleuleuwihan tiasa nyababkeun karusakan anu teu tiasa dilereskeun. Ku sabab kitu, spesialis nyarankeun Ngahindarkeun diomongkeun dina situasi ieu, ku kituna teu maksa sora anjeun atanapi kudu nyarita luhur naon luyu. Utamana lamun datang ka lingkungan dimana Salian noise, aya faktor séjén., sapertos haseup bako atanapi alkohol, anu ningkatkeun kamungkinan karusakan sora.

Hidrasi

Pikeun ngurus tali vokal anjeun, anjeun kedah ngamimitian ku hidrasi kalayan leres. Anu pangsaéna dina hal ieu nyaéta cai, dina suhu kamar sareng dina sips leutik sapopoe. Perhatikeun yén cairan séjén henteu dianjurkeun sabab ngurangan lubrication. Upami anjeun nginum kopi anjeun kedah ningkatkeun asupan cai anjeun sareng anu paling penting, hindari konsumsi inuman anu ngandung alkohol.

Ngeunaan konsumsi manisan, hal anu umum pisan nalika urang perhatikeun tikoro garing, aranjeunna henteu salawasna disarankeun sabab ngirangan produksi ciduh sahingga pita sora kirang caian, nyaéta, aranjeunna nyababkeun pangaruh anu sabalikna ti anu dipikahoyong.

Hindarkeun sapuan anu kaleuleuwihan sareng maksa sora anjeun

Sikep saderhana sapertos ngabersihan tikoro atanapi batuk pisan tiasa nyababkeun iritasi dina tikoro. Janten anjeun kedah ngahindarkeun sapuan anu kuat teuing, ulah batuk sacara paksa, upami anjeun ngarasa dahak langkung saé nginum cai pikeun ngahidrasi pita sora. Whispering ogé teu dianjurkeun, sabab galur laring sarta bisa ngabalukarkeun karuksakan.

kerjakeun napas anjeun

Pikeun ngahasilkeun sora perlu sumber énergi, nu dina hal ieu hawa nu asup ngaliwatan engapan. Ku kituna, gawé pikeun ngaronjatkeun engapan penting pikeun ngurus pita sora. Jieun latihan Éta sampurna pikeun ieu, sabab latihan ningkatkeun kapasitas paru-paru. Salian ti ngaronjatkeun loba aspék séjén kayaning kaséhatan fisik jeung méntal.

Sora anjeun mangrupikeun bagian tina mahluk anjeun, éta ngaidentipikasi anjeun di payuneun jalma sanés, éta saé henteu sadayana jalma gaduh. Jalma anu mikaresep sorana henteu salawasna sadar kumaha pentingna éta, tapi henteu telat pikeun sadar sareng ngamimitian ngurus éta bagian anu penting. Kalayan sababaraha perawatan sapertos anu disebatkeun sareng latihan ngulang, kayaning exaggerated yawning, rotations beuheung atanapi manjang, anjeun tiasa ngurus sora anjeun unggal dinten terasrasakeun kado ieu ngan pikeun sababaraha untung.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.