Kumaha carana ngajar murangkalih anjeun naon ari kasabaran

resilience

Hanjakalna, nyeri sareng sangsara mangrupikeun bagian tina kahirupan sareng penting pikeun terang kumaha nyanghareupan saat-saat sapertos kitu. Dina kasus barudak, kaayaan tiasa langkung rumit. Pupusna jalma anu caket atanapi parobihan saderhana tiasa négatip mangaruhan kaséhatan émosional anak.

Éta sababna kolot kedah ngajar murangkalihna terang naon anu tahan sareng ku cara ieu tiasa nungkulan momen rumit anu aranjeunna tiasa gaduh salami kahirupan maranéhanana.

Naon daya tahan?

Ketahanan henteu langkung tina kapasitas anu dipimilik ku jalma, nepi ka bisa kuat nyanghareupan kaayaan anu dianggap hésé tur rumit. Kamampuh ieu kedah diajar ti alit. Pendidikan ku sepuh mangrupakeun konci supados murangkalih tiasa diajar tahan banting ti taun mimiti hirup. Maka kami bade nyaritakeun kumaha kolotna kedah ngerjakeun katahanan sareng murangkalihna.

Pitunjuk pikeun Kolot Pikeun Tuturkeun Ngajarkeun Barudak Ketahanan

Mimiti, barudak kedah ngaraos yakin cukup pikeun nyanghareupan tangtangan anu tangtu. Jalma leutik kudu terang yén unggal kalakuan ngagaduhan akibat sareng pikeun ieu kajantenan aranjeunna kedah nyandak kaputusan nyalira. Barudak kedah ékspérimén sareng normal yén kadang aranjeunna leres sareng waktos sanésna lepat. Anu utami nyaéta aranjeunna ngaraos dukungan unggal waktos ti kolotna sahingga nguatkeun kayakinan aranjeunna.

Nulungan aranjeunna ngawangun harga diri penting pisan dina diajar naon ari kasabaran. Ngarasa aya gunana ogé sanggup, Éta pastina ngabantosan murangkalih pikeun nyanghareupan masalah anu béda anu tiasa timbul sapanjang hirupna.

Unsur anu sanés anu matak kolot kedah damel sareng murangkalihna nyaéta masalah hanjelu. Barudak kedah terang yén aya waktos nalika hal-hal henteu kahontal nalika munggaran sareng lumrah pikeun ngalakukeun kasalahan. Tapi ku sabab kitu, anjeun henteu kedah frustasi, anjeun kedah ulet supados kéngingkeun anu dipikahoyong.

kuat

Pamustunganana, penting pisan barudak terang naon kasabaran ti alit. Kolot kedah ngajarkeun murangkalihna yén aya waé jalan kaluarna pikeun sagala hal sareng éta penting pikeun milarian cara anu ngamungkinkeun anjeun dina cara anu pangsaéna. Pasti jelas yén barudak bakal sangsara dina waktos anu bénten dina kahirupan sareng katahananana mangrupikeun konci pikeun ngabantosan aranjeunna dina ngungkulan waktos anu rumit sareng sesah sapertos kitu.

Normal pikeun kolot pikeun ngagaduhan waktos anu parah nalika aranjeunna ningali kumaha budakna ngagaduhan waktos anu parah sareng sangsara, tapi éta hal anu normal anu kedah kajantenan sahingga kedah ditampi. Atuh alat sapertos katahanan, murangkalih mudah-mudahan tiasa ngungkulan masalah ieu sareng nyanghareupan perasaan sareng émosi sapertos nyeri atanapi sedih.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.