Kumaha cara ngabersihkeun mesin cuci saléngkah

Bebersihkeun mesin cuci saléngkah-saléngkah

Salah sahiji alat anu paling dianggurkeun dina hal pangropéa nyaéta mesin cuci. Tiasa waé kuring terang kanyataan yén sabab éta unsur beberesih, éta tetep bersih dina dirina. Tapi teu aya anu jauh tina bebeneran, di jero mesin cuci tetep aya lawon, cai stagnan sareng sagala jinis limbah akumulasi anu bahkan tiasa toksik.

Ku alatan éta, penting pisan pikeun ngabersihan mesin cuci undak-undak ti jaman ka jaman. Ku cara kieu, baju anjeun bakal kaluar leres-leres beresih sareng bersih sareng anjeun tiasa ningkatkeun umur mesin cuci anjeun. Kalayan produk alami anu mungkin anjeun parantos gaduh di bumi sareng ku cara anu cukup saderhana, anjeun bakal ngagaduhan alat anu sampurna pikeun waktos anu lami. Naha anjeun hoyong terang kumaha ngabersihkeun mesin cuci anjeun? Ieu undak-usuk. Ogé ulah sono ieu beberesih tips.

Sakumaha sering disarankeun pikeun ngabersihkeun mesin cuci?

Ngabersihan mesin cuci

Pikeun nyingkahan runtah sareng cai anu nangtung ngabentuk jamur sareng baktéri sanés Dina juru mesin cuci anjeun, disarankeun pikeun ngabersihan sacara tuntas unggal 3 atanapi 4 bulan. Hal ieu ngajantenkeun langkung gancang sareng gampang ngajaga éta bersih tanpa nyéépkeun waktos teuing. Di sisi séjén, akumulasi cai tiasa ngarusak karét di jero mesin cuci, nyiptakeun jamur sareng baktéri sanés anu sesah dicabut. Diberesihkeun sacara tuntas unggal sababaraha bulan bakal nyegah ieu.

Produk anu anjeun peryogikeun pikeun ngabersihkeun mesin cuci nyaéta cuka beberesih bodas, baking soda sareng cai. Sedengkeun pikeun parabot, anjeun ngan ukur peryogi kaén katun sareng sikat huntu anu lami. Sakali bahan-bahanna disiapkeun, urang mimitian ku beberesih mesin cuci.

Step by step

Produk beberesih alam

  1. Mimiti urang kedah ngabersihkeun saringan mesin cuci. Di handapeun anjeun bakal mendakan stopper, nempatkeun anduk lawas kana lantai sabab cai anu stagnan bakal kaluar. Bersihkeun tutupna ku cai haneut, upami diperyogikeun nganggo kompor dapur. Usap bagian jero solokan sareng miceun runtah akumulasi. Pasang deui tutupna dina tempatna.
  2. Cabut laci deterjen. Candak kotak plastik sareng bersihkeun nganggo dampal, cai haneut, sareng detérjen pencuci piring. Digaringkeun ku kertas nyerep. Bersihkeun liang dina kotak nganggo kaén anu beueus, sapertos kieu urang miceun ngambah deterjen anu parantos kakumpul.
  3. Ngabersihan ban. Kanggo ngalakukeun ieu, urang bade nyampur sacangkir cuka beberesih bodas sareng satengah gelas soda kue. Mimiti urang bade miceun cai anu stagnan tina segel karét kalayan kaén. Ayeuna, ku sikat huntu urang bade ngusap campuran anu didamel ku daérah dimana noda kapang hideung parantos muncul. Upami noda tetep, larapkeun campuran sareng ngantepkeun polah sababaraha menit sateuacan ngulang prosésna.
  4. Ngabersihan bedug. Pikeun meresihan kendang, urang badé nempatkeun sacangkir cuka bodas dina bak detérjen. Kami nutup mesin cuci sareng urang nempatkeun siklus nyeuseuh normal ku cai panas. Nalika siklusna réngsé, urang ngusap bagian jero kendang ku kaén anu beueus sareng panto panto dibuka garing sadayana.
  5. Jaba. Éta ngan ukur tetep ngabersihkeun luar sareng panto mesin cuci. Jang ngalampahkeun ieu, campur cai haneut sareng sacangkir cuka bodas dina mangkok. Anggo kaén sareng buka beberesih jaba ogé, salian ti panto pikeun bagian internal sareng éksternal.

Pikeun nyegah noda kapang tina némbongan dina karét mesin cuci, penting tinggalkeun panto dibuka saatos unggal nyeuseuh. Ngidinan interior mesin cuci ka hawa garing sacara lengkep nyaéta cara anu pangsaéna pikeun ngajaga kapang sareng baktéri sanésna. Ngalaksanakeun beberesih anu tuntas unggal 3 dugi ka 4 sasih bakal ngabantosan anjeun gaduh mesin cuci anu langkung higienis. Anu bakal ngajantenkeun baju anjeun langkung bersih, kalayan bau anu langkung saé sareng disinféksi.

Upami anjeun perhatos yén akhir-akhir ieu baju anjeun kaluar kirang beresih atanapi ku bau bau tina mesin cuci, éta mangrupikeun peringatan ti alat anjeun. Beberesih anu saé pikeun sadaya unsur mesin cuci anjeun anjeun bakal ngajawab masalah gancang, gampang sareng produk anu ramah lingkungan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.