Kodependensi émosional dina hubungan pasangan

kodependensi

Ieu rada normal ningali kiwari sabaraha urang boga gumantungna emosi kuat dina pasangan maranéhanana. Sanajan dina kasus ieu mangrupa salah sahiji pihak anu merlukeun jalma séjén ngarasa alus sarta méré sababaraha harti kana kahirupan maranéhanana, Aya ogé kasus codependency émosional dina pasangan.

Dina kodependency sapertos, salah sahiji pihak ngan senang lamun anjeunna gigireun pasangan na pihak séjén ogé gumantung kana kagumantungan pasanganna. Dina artikel di handap ieu urang bakal ngobrol saeutik ngeunaan codependency emosi dina pasangan jeung ciri na.

Kodependensi émosional dina pasangan

Dina cara anu jelas sareng sederhana, tiasa disebatkeun yén dina kodependensi, jalma anu tanggungan peryogi pasanganna supados bahagia, sareng jalma kodependen hirup sacara éksklusif pikeun ngahontal karaharjaan sareng kabagjaan pasanganna. Koncina supados henteu aya kodependensi sapertos kitu nyaéta jalma anu kodependen ngalakukeun tindakan anu béda-béda dina cara anu lengkep altruistik sareng henteu pikeun nyumponan katergantungan émosional anu aya. Codependency tungtungna ngancurkeun hubungan sorangan, ngabalukarkeun teu aya pihak anu gumbira di jerona.

kodependency-vs-interdependence-in-couple-relationships-1200x670-1

Tanda jelas ngeunaan kodependensi émosional dina pasangan

Aya sababaraha tanda atanapi ciri anu jelas pisan, nu nunjukkeun yén dina hubungan pasangan aya kodependency emosi tangtu antara pihak:

Kurangna harga diri

Jalma anu codependent mindeng gaduh low harga diri jeung timer kapercayaan. Aranjeunna nyobian nebus kakurangan ieu ku ngabantosan jalma anu tanggungan janten bagja.

kontrol pasangan

Pikeun ngarasa mangpaat sareng berharga dina kahirupan, jalma kodependen ngontrol pasanganna, sangkan tetep mibanda paripolah anu tangtu gumantung ka pribadina. Kontrol anu dilaksanakeun dina pasangan ngagaduhan tujuan pikeun ngarusak harga diri ku cara ieu aranjeunna tetep gumantung kana tingkat émosional.

Sieun kamerdékaan pasangan

A sieun hébat dihasilkeun ku kanyataan yén pasangan sadar gumantungna emosi nu aranjeunna sangsara tur hoyong janten langkung mandiri dina hubungan.

pikiran obsesip

Kana waktu, jalma codependent janten sagemblengna obsesip jeung pasangan. Anjeunna nyangka yén hiji-hijina tujuan dina kahirupan nyaéta pikeun ngajaga jalma anu gumantung sacara émosional.

Terus-terusan reproaches ka pasangan

Nalika pasangan gumantungna teu meta nurutkeun pola ngadegkeun, jalma codependent blames eta ngaliwatan reproaches kalawan tujuan nyieun manéhna ngarasa goréng. Ieu dimaksudkeun pikeun ngajaga kagumantungan nyata.

Pitulung psikologis dina kodependensi émosional

Lamun datang ka ngarengsekeun masalah sapertos, hal anu penting yén pasangan sakabéhna nempatkeun diri dina leungeun hiji psikolog alus. Terapi anu paling efektif ngalawan kodependensi nyaéta paripolah kognitif. Terapi ieu milarian sababaraha tujuan anu jelas:

  • Nguatkeun harga diri jeung kapercayaan dina duanana anggota pasangan.
  • Komunikasi dina pasangan jeung ngungkapkeun rasa anu béda tanpa sieun.
  • Ajak sababaraha kamerdikaan jeung otonomi dina pasangan
  • nguatkeun éta kontrol emosi.
  • Nungkulan kasieun atanapi kasieun janten tanpa pasangan.

Pondokna, kodependensi émosional hanjakalna langkung umum tibatan anu dipikirkeun ku jalma. Bisi sapertos hal anu penting pikeun meunang jauh ti karacunan misalna jeung salawasna milih pikeun hubungan cageur. Salila sababaraha taun, kodependensi anu disebatkeun di luhur ngancurkeun pasangan sareng parah ngarusak kaayaan émosional dua pihak.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.