Kasalahan ngagunakeun hukuman sareng meres dina ngagedekeun budak

meres barudak

Parenting mangrupikeun salah sahiji hal anu paling hese sareng rumit yén kolot kudu nungkulan. Ieu mangrupikeun jalan anu panjang sareng nyapekeun pinuh ku halangan anu kedah diatasi sareng kéngingkeun pendidikan anu pangsaéna. Kadang-kadang kolot ngagunakeun téknik atanapi sumber anu tangtu sapertos hukuman atanapi meres anu henteu cocog pisan dina hubunganana sareng ngasuh budak.

Dina tulisan di handap ieu kami bakal nyaritakeun anjeun naha éta kasalahan ngagunakeun hukuman jeung meres salaku sumber dina atikan barudak.

Kasalahan ngagunakeun hukuman sareng meres dina ngagedekeun budak

Alesan naha loba kolot Resort ka téhnik ieu bisa rupa-rupa. Stress atanapi kurangna kasabaran aranjeunna bisa jadi balik métode atikan sakumaha gering-disarankeun salaku hukuman atawa meres.

Dina kasempetan anu sanés, atikan anu ditampi ku kolot nalika budak leutik tiasa mangaruhan. Hiji alesan panungtungan bisa jadi alatan kanyataan yén duanana meres jeung hukuman dua téhnik Aranjeunna biasana dianggo langsung atanapi dina jangka pondok.

Nanging, éta ngan ukur fatamorgana sareng éta dina jangka sedeng sareng panjang aranjeunna dua téknik nu bakal ngabalukarkeun masalah serius dina harga diri anak jeung dina ngembangkeun sorangan.

Dampak négatif tina hukuman jeung meres dina ngembangkeun barudak

Dina kasus hukuman, éta mangrupikeun téknik dimana murangkalih dicabut tina hal anu anjeunna resep atanapi ku ngaleungitkeun sababaraha jinis hak husus anu anjeunna gaduh. Dina kasus meres émosional, éta hartosna ngamanipulasi budak pikeun ngajantenkeun anjeunna ngalakukeun atanapi ngeureunkeun ngalakukeun hiji hal. Ieu teu leuwih ti hiji cara psikologis mistreating anak nu bisa jadi ogé ditempo dina upbringing leuwih tradisional.

Dina sagala hal, duanana téhnik ngalibatkeun deterioration signifikan pikeun beungkeutan kabentuk antara bapa jeung anak. Dina kasus budak leutik, anjeunna leungiteun kapercayaan kana sosok ramana sareng dina kasus anu sawawa, anjeunna leres-leres teu malire kabutuhan anu mungkin gaduh budak. Memang bener yén duanana hukuman jeung meres emosi tiasa dianggo dina jangka pondok, tapi kana waktu maranéhna boga konsekuensi fatal pikeun anak. Aya kasus dimana hukuman tiasa ngahasilkeun pangaruh anu sabalikna sareng murangkalih tungtungna barontak.

hukuman barudak

Kumaha kuduna tindakan kolot ngeunaan didikan budakna?

Masalah nalika ngadidik atanapi ngagedekeun murangkalih disababkeun ku kanyataan yén kolotna nyalira waé dina nyanghareupan tangtangan sapertos kitu anu dipasihkeun ku kahirupan. Kadang-kadang maranehna make hukuman atawa meres, salah yakin yén maranéhna ngalakukeun hal anu bener. Atikan kedah didasarkeun unggal waktos kana nilai-nilai anu penting sapertos empati, cinta atanapi amanah. Dina nyanghareupan kalakuan nu jahat budak, éta kudu dialihkeun ku cara nu teu sangsara emosi.

Patali jeung ngagedékeun budak, kolot kudu inget yén barudak téh teu lahir nyaho tur diajar téh terus-terusan nepi ka ngahontal umur mayoritas. Sangkan ieu diajar jadi pangoptimal mungkin, anak kudu boga kolot anu tiasa nungtun anjeun tina nilai anu penting sapertos hormat sareng empati.

Pondokna, éta kasalahan nyata ngadidik atawa ngagedekeun barudak ngagunakeun téhnik atawa sumber nu tangtu sakumaha dina kasus hukuman atawa meres emosi. Téhnik jinis ieu tiasa gaduh efektivitas langsung, tapi dina jangka panjang aranjeunna nyababkeun akibat anu serius dina kamekaran budak. Ku alatan éta, ulah poho yén kolotna kudu ngadidik nyokot akun tangtu hormat jeung empati ka barudak maranéhanana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.