Pamakéan ubar panghadéna tina peppermint

  ramuan mint
Mint mangrupikeun pepelakan anu seueur sipat anu manpaatna Pikeun awak manusa, kaseueuran urang tiasa nganggo éta pikeun dua atanapi tilu piring khusus, nyaéta pikeun nambalan seger ka salad atanapi pikeun nambihan daun kana inuman koktail.

Najan kitu, mint tiasa gaduh dugi ka 20 sipat anu sanés. Éta mangrupikeun pepelakan anu paling sering dianggo dina gastronomi, kami ngadukung tatanén ékologis sareng sustainable, janten langkung saé kéngingkeun éta ti tukang hérbal sareng toko khusus dina produk organik.

Sipat mint anu endah pisan, Ti dieu urang ngadukung panggunaanna di dapur dugi ka masihan touch pisan seger jeung aheng kana piring biasa urang, urang bakal nguntungkeun awak urang.

infus mint

Pasipatan cabé

Di dieu urang carioskeun ka mana sipat paling saé anu janten kauntungan engké.

  • Éta antiseptik: Upami urang naksir daun mint anu seger ku sakedik cai, urang tiasa nganggo hasilna dina ruam, jarawat atanapi inféksi kulit urang. Ngegel serangga ogé tiasa diubaran ku témpél mint ieu. Ngabantosan penyembuhan luka sareng penyembuhan.
  • Ngubaran masalah pernapasan: Mentol anu aya dina jero peppermint tiasa ngabantosan inféksi pernapasan, nyegah kamacetan, iritasi tikoro, sareng ngaleupaskeun paru-paru sareng irung. Asma sareng bronchitis tiasa mendakan mint sekutu anu épéktip pikeun nyingkahan gejala na.
  • Ngubaran masalah sistem pencernaan: nenangkeun pencernaan, ningkatkeun napsu sareng nyegah panyakit lambung. Ambu na kuat sareng ngajantenkeun kelenjar ludah diaktipkeun, ngarangsang produksi énzim dina lambung.
  • Cegah nyeri sirah sareng seueul: Seungitna anu nyegerkeun tina peppermint ningkatkeun gejala seueul sareng nyeri. Kunyit daun mint ngirangan lieur ieu, salaku tambahan, upami minyak esensial diseuseup, gejala migren atanapi migrain dikirangan.

rempah-rempah

  • Ngabantosan urang ngalawan napas anu goréng: seueur odol gaduh aroma mint ieu, éta henteu kabeneran, éta ngaleungitkeun halitosis sareng ngirangan baktéri oral.
  • Nyegah munculna katarak: Éta ngagaduhan sipat antioksidan, ku sabab kitu, meakeun infus mint dua kali sapoé tiasa nguntungkeun pisan.
  • Nulungan nenangkeun awak: nenangkeun palpitasi jantung, hariwang atanapi setrés. Sampurna pikeun jalma anu ngaraos insomnia.
  • Ngaronjatkeun sirkulasi: Éta tindakan minangka antikoagulan, ningkatkeun sirkulasi getih sareng ngarawat gangguan anu sanés anu diturunkeun tina nyeri sirah, pembengkakan suku, pembuluh varikos, jst.
  • Éta mangrupikeun tuangeun afrodisiak: éta panginten tiasa ningkatkeun libido sareng kahoyong seksual, ngarangsang sareng nada.
  • Ngubaran rematik: rematik sareng keram tiasa ningkatkeun berkat peppermint. Nyiptakeun poultice tina daun cabé direndem dina cai panas di daérah anu nyeri tiasa lega pisan.
  • Ngaleungitkeun wasir: ngatur meredih pembengkakan, nyeri atanapi peurih tina tihang, éta ngagaduhan sipat astringén sareng anti radang anu ngabantosan masalah umum ieu.
  • Tutuwuhan sekutu dina seksualitas awéwé: ku ngagaduhan sipat antiséptik, panggunaan éksternalna tiasa dimangpaatkeun di awéwé anu ngagaduhan masalah inféksi heunceut. Éta manéh meringankeun peurih sareng nyeureud. Pikeun ngagentos ngarareunah, mandi atanapi washes ku infusions tina pepelakan ieu kedah dilakukeun.

mint dina cangkir

Kumaha ngagunakeun peppermint leres

Peppermint sorangan henteu bahaya pikeun kaséhatanHenteu aya efek samping anu kapendak kusabab dikonsumsi, nanging, sapertos dina sadaya kasus anu dicandak tuang, upami disalahgunakeun, éta tiasa ngabahayakeun.

Dina kasus minyak atsiri pepermin, henteu cocog pikeun ibu hamil sareng nyusuan. Di sisi anu sanésna, henteu disarankeun pikeun barudak di handapeun 6 taun atanapi penderita alergi pernapasan.

Upami dikonsumsi kaleuleuwihan éta tiasa nyababkeun seueul, deg-degan gancang atanapi napsu goréng. 

Dina kasus infusions, henteu disarankeun murangkalih alit ngonsumsiana, ogé sareng jalma-jalma anu kaserang nyeri haté, réfluks, atanapi burut hiatal.

infus mint

Dosis anu leres pikeun hiji jalma

Disarankeun pikeun jalma déwasa anu henteu terang masalah atanapi panyakit, antara 20 dugi 30 gram daun mint seger per liter cai ngagolak. Henteu disarankan pikeun meakeun langkung ti 700 mililiter infus, idéalna nyaéta nyandak tilu cangkir infus mint, tapi tong kaleuleuwihi.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.