Kadaharan anu tiasa didahar dina diet anti radang

Kadaharan anti radang

Sadaya kadaharan anu dikonsumsi nyababkeun réspon dina awak, kadang positip sareng kadang tiasa négatip. Henteu paduli kumaha alami pangan ieu, panginten aya kaayaan sapertos patologis atanapi panyakit dimana kadaharan tangtu langkung bahaya tibatan nguntungkeun. Hal sapertos kieu anu kajantenan sababaraha panyakit otoimun, khusus anu nyababkeun peradangan kronis.

Peradangan mangrupikeun réspon alami awak, mékanisme pertahanan ngalawan ancaman. Nalika baktéri atanapi virus lebet kana awak, éta ngaréspon ku ngaduruk daérah pikeun nyegah tina ngembang sareng ngarusak daérah sakurilingna. Masalahna kadang-kadang peradangan tiasa janten kronis, posing résiko pikeun jenis panyakit sanés serius.

Diét anti radang, dina hal-hal éta disarankeun

Peradangan kronis, psoriasis

Diét anti radang dimaksudkeun pikeun jalma anu kedah ngatasi pangaruh peradangan kronis, sapertos penderita panyakit otoimun. Aya ogé disarankeun pikeun jalma anu hoyong ngadopsi gaya hirup anu langkung séhat. Kusabab diantara seueur manpaat anu sanés, diet ieu ngabantosan ngirangan koléstérol, ngagancangkeun ngirangan beurat badan, ngirangan résiko panyakit kardiovaskular sareng ngirangan kadar glukosa darah.

Diét ieu diwangun ku ngenalkeun tuangeun anu, kusabab sipat gizi, ngalaksanakeun padamelan anti radang dina awak. Kitu ogé ngaleungitkeun sadayana anu tiasa nyababkeun atanapi ningkatkeun peradangan. Jenis diet ieu, sapertos diét pangwatesan sanés, kedah diawasi ku dokter atanapi ahli nutrisi. Utamana upami anjeun kaserang panyakit pikeun nyegah résiko kaséhatan anjeun.

5 kadaharan anu kedah anjeun kalebetkeun dina diet anti radang

Kunyit, anti anti radang

Salaku tambahan pikeun ngarobih diét anjeun, pikeun ngirangan peradangan kronis penting pisan pikeun ngarobih kabiasaan anjeun. Saré bobo mangrupikeun bagian anu penting, ogé ngaleungitkeun bako sareng sadaya zat anu tiasa ngabahayakeun kana kasihatan. Sedengkeun pikeun tuangeun, diét bakal didasarkeun kana pangan alami, sayuran sareng buah-buahan, lauk berminyak, endog, minyak, rempah sareng pepelakan.

Daptar tuangeun anu tiasa didahar panjang, janten sanés diet terbatas. Nanging, éta sami pentingna pikeun ngenalkeun katuangan anti radang, pikeun ngaleungitkeun éta anu ngabahayakeun pisan. Saperti gula, kadaharan olahan, minyak sayuran, karbohidrat olahan, bako, alkohol, sareng daging olahan. Sakumaha ka tuangeun anu kedah anjeun kalebetkeun dina diet anti radang, ieu anu pangsaéna.

  1. Siki Chia sareng siki rami: Dianggap mangrupikeun super pangan sareng dasar diét seueur jalma ayeuna, siki chia sareng rami ngandung sipat gizi anu hébat. Diantarana, asam lemak Omega3, anu mangrupakeun anti radang alami.
  2. Sayuran Cruciferous: Sapertos arugula, brokoli, kol, pucuk Brussel, atanapi lobak.
  3. KunyitDiantara rempah-rempah, ieu khususna nguntungkeun dina diet anti radang. Sanés kanggo nanaon kunyit ngabandingkeun dirina sacara alami kana ibuprofen.
  4. Buah beureum: The Cranberry, buah prambus atanapi buah beri hideung nyaéta buah anu beunghar ku antioksidan sareng ngagaduhan sipat anti radang anu hadé.
  5. Sayuran daun héjo: Klorofil anu aya dina daun na ngabantosan ngirangan peradangan, ogé beunghar ku zat beusi sareng mineral anu ngamajukeun ngusir racun tina awak.

Kumaha carana nyingkahan peradangan kronis

Upami anjeun rutin sangsara tatu otot, gaduh épék setrés, kahariwang atanapi déprési, ogé sering gangguan émosional, kalebet tuangeun ieu dina tuangeun tiasa pikasieuneun pisan. Peradangan kronis mangrupikeun hal anu jahat di abad urang, gangguan anu mangaruhan langkung seueur jalmi. Aya seueur faktor résiko, polusi, konsumsi bako, setrés, kurang saré sareng pola makan anu langkung henteu alami sareng langkung artifisial.

Dina sababaraha kasus, peradangan kronis teu tiasa dihindari, sapertos dina kasus panyawat tertentu sapertos Takayasu's Arteritis. Tapi dina kaseueuran kasus éta tiasa nyingkahan kalayan diet anu langkung séhat, langkung alami sareng kabiasaan anu pulih ti puluhan taun ka pengker. Dahar hirup sareng henteu gering, éta kedah janten maksimal anjeun upami anjeun hoyong miara kasihatan anjeun. Kalebet tuangeun ieu dina diet anti radang sareng anjeun bakal langsung perhatoskeun bédana na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.