Jamur kuku: Ngubaran aranjeunna gancang-gancang!

Kuku jamur

Naha anjeun ngagaduhan jamur kuku? Sanaos kuku suku sok disebatkeun salaku anu nyababkeun masalah ieu, sakapeung éta ogé muncul dina panangan urang. Éta mangrupikeun hal anu tiasa dimimitian ku titik alit sareng kumalayang kana hal anu langkung jero nalika inféksi maju.

Ku alatan éta, boh dina suku boh dina leungeun urang kedah ngubaranana gancang-gancang. Ieu éta henteu hartosna yén éta mangrupikeun masalah anu serius, sabab dina kaseueuran kasus, éta tiasa janten inféksi hampang sareng henteu meryogikeun pangobatan ku cara narkoba. Dinten ieu kami nyaritakeun sadayana supaya anjeun tiasa nyegah, terang gejalana sareng tangtosna, ngubaranana gancang-gancang.

Kumaha terang upami kuring ngagaduhan jamur kuku

Tangan sok kakeunaan sagala jinis produk, parobahan suhu, jst. Janten urang tiasa nyarios yén aranjeunna condong sangsara sakedik langkung tibatan anu urang pikir. Dimimitian ti dinya, upami anjeun hoyong terang upami anjeun ngagaduhan jamur dina panangan anjeun, bakal aya sababaraha sinyal anu konci:

  • Anjeun bakal perhatoskeun sababaraha parobahan warna kuku. Éta tiasa némbongan salaku titik leutik tina bagian tina warna bodas tapi éta condong konéng. Sareng upami urang ngantepkeun, konéng ngajantenkeun warna coklat.
  • Anjeun bakal ningali aranjeunna langkung rapuh, rapuh sareng yén aranjeunna langkung gampang putus. Salaku tambahan kana éta runtuyan tanda manteng tiasa muncul dina aranjeunna.
  • Gejala anu sanésna nyaéta Urang bakal perhatoskeun aranjeunna sakumaha kandel sareng bentukna anu henteu saluyu sareng aranjeunna, asimétri.
  • Dina sababaraha kasus sareng nalika inféksi ningkat, tiasa ngaluarkeun bau anu kuat.

Kumaha terang upami kuring ngagaduhan jamur dina leungeun

Naon anu kudu dilakukeun pikeun ngaleungitkeun jamur kuku jari

Ayeuna urang terang gejalana sareng sateuacan aranjeunna janten parah, disarankeun pikeun ubar éta gancang-gancang. Upami anjeun masih ngamimitian na éta mangrupikeun inféksi hampang, janten pangobatan di bumi datang ka payun. Kusabab ku aranjeunna urang bakal ngahontal éta hasil anu diantos-antos. Anu mana?

  • Cuka cider Apple: Ku ngagaduhan sipat basa aranjeunna bakal ngatur PH. Janten, cara panggunaan na henteu gampang. Anjeun kedah neuleumkeun leungeun kana cuka sareng ngantepkeun istirahat sakitar 10 menit.
  • Bawang bodas: Kami terang éta sareng nyéépkeun. Kusabab bawang bodas gaduh sipat anti mikroba. Dina hal ieu, disarankeun naksir sababaraha bawang bodas sareng oléskeun témpél kana daérah anu katarajang. Hayu deui beristirahat sakitar 20 menit teras angkat ku cai.
  • Baking soda sareng jeruk nipis: Urang kedah nyampur satengah séndok bikarbonat sareng jus satengah lemon pikeun ngabentuk témpél. Ayeuna urang bakal nerapkeun deui dina kuku, urang antosan sababaraha menit sareng cabut sapertos biasa.
  • Vick Vaporub: Leres, éta beresih nalika urang ngagaduhan pilek sareng ayeuna bakal ngubaran jamur. Anjeun ngan kedah nerapkeun sakedik unggal dintenna ka daérah anu katarajang.

Émut yén saatos ngalaksanakeun masing-masing ubar ieu, langkung saé pikeun ngempelkeun krim pelembab kana kuku anjeun atanapi masihan diri ku sababaraha tetes minyak didamel tina zaitun.

Kumaha carana nyegah jamur kuku

Kabiasaan anu paling saé pikeun ngurus kuku anjeun

Tanpa aya ragu, pencegahan sok janten salah sahiji solusi anu pangsaéna pikeun ngurus kuku urang. Salian ti gaduh kabersihan anu hadé, langkung-langkung deui di jaman ayeuna, urang moal hilap hidrasi saatos nyeuseuh. Nalika kami badé motong éta, langkung saé éta ngalaksanakeunnana lempeng sareng upami anjeun ngagaduhan tungtung anu langkung runcing, anjeun tiasa némpél ku file.

oge panggunaan ditangtoskeun tina enamél penting. Kuku kedah napas sareng nalika urang ngarobah énamel unggal minggu, urang milih kuku palsu, sareng anu sanésna, éta tiasa janten parobahan anu ngadadak pikeun aranjeunna. Naon anu bakal ngajantenkeun aranjeunna ngarobah warna sareng anu tiasa ngahasilkeun inféksi tinangtu. Ayeuna anjeun terang langkung seueur ngeunaan jamur kuku!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.