Hydramnios nalika kakandungan, naon éta sareng kumaha dirawat

Hydramnios nalika kakandungan

Nalika kakandungan, tipena béda komplikasi bisa lumangsung, sababaraha kalawan rujukan ka cairan amniotic. Dina hal ieu urang bakal ningali Naon hydramnios atanapi polyhydramnios?, sakumaha ogé dipikawanoh. Ieu mangrupikeun gangguan anu dicirikeun ku kaleuwihan cairan amniotik anu nutupan orok. Hiji hal anu jarang pisan lumangsung sarta dianggap komplikasi kakandungan.

Cairan amniotic penting pisan pikeun kahirupan, perlu pikeun janin ngembang dina rahim. Sanajan kitu, nalika cairan amniotic dihasilkeun abnormally kaleuwihan atawa sabalikna, deficit a, bisa ngahasilkeun konsékuansi négatif nalika kakandungan, boh pikeun indung jeung orok. Di dieu kami ngabejaan Anjeun sadaya ngeunaan masalah ieu disebut hydramnios.

Cairan amniotic sareng peranna nalika kakandungan

Cairan amniotik mangrupikeun zat anu diwangun ku sababaraha unsur. Ieu ngandung lolobana cai kalawan eusi luhur uyah mineral, ogé mibanda protéin komo sél fétus, diantarana. Nalika kakandungan, cairan amniotic muterkeun hiji peran fundamental. Di hiji sisi, éta nyiptakeun lapisan pelindung anu nyegah orok tina kaserang guncangan, bising, inféksi komo ngajaga dina suhu anu cocog sepanjang waktos.

Sajaba ti éta, cairan amniotic nyadiakeun rupa-rupa gizi anu diperlukeun orok pikeun ngembangkeun sarta tumuwuhna. Ieu malah intervenes dina ngembangkeun sistem engapan anak nalika éta dina kandungan. Nalika kakandungan, cairan amniotic robah dina kuantitas na. Dina awalna, biasana nepi ka bulan kalima, cairanana beuki nambahan, tiasa ngahontal liter nuju ka 30 atanapi 31 minggu gestation.

Ti moment éta, jumlah cairan amniotic bakal ngurangan nepi ka ngahontal kurang leuwih 700 ml dina waktu pangiriman datang. Éta mangrupikeun jumlah normal anu kedah diproduksi nalika kakandungan sareng mariksa yén sadayana leres, Tingkat cairan amniotik dipantau sacara saksama dina unggal pamariksaan.

Naon hydramnios

Hydramnios atanapi polyhydramnios, sakumaha ogé katelah médis, dipikaharti salaku kaleuwihan cairan amniotic nu dihasilkeun abnormally. Pikeun karusuhan ieu ditangtukeun, cairan kedah ngahontal ngeunaan dua liter, sanajan, dina sababaraha kasus eta ngaleuwihan. Ieu lumangsung nuju tungtung kakandungan atawa ti trimester kadua.

Nanging, éta mangrupikeun komplikasi anu lumangsung dina sababaraha kasus. Kanyataanna, Prévalénsi éta jadi minimal yén pregnancies hydramnios ngan kacatet dina kirang ti 1% kakandungan. Sacara umum, cukang lantaranana nya éta orok teu ngaleungitkeun cukup cairan amniotic dina hubungan naon eta dibangkitkeun. Masalah ieu patali dina kalolobaan kasus ka diabetes gestational, komplikasi séjén tina varying severity.

Hydramnios ogé bisa lumangsung salaku hasil tina hiji inféksi kayaning toxoplasmosis. Malah dina sababaraha kasus cukang lantaranana aya dina masalah nyerep orok. Disababkeun ku malformasi atanapi gangguan dina sistem pencernaan janin, sistem saraf, kromosom atanapi panyakit jantung. Dina sagala hal, sanajan bisa jadi hiji hal anu complicates kakandungan, éta komplikasi kalawan Prévalénsi pisan low.

Anu hartosna éta ngan ukur lumangsung dina kasus anu jarang pisan sareng tiasa gampang dideteksi dina scan ultrasound. Ku kituna Hal ieu kacida penting pikeun buka sakabeh ulasan kakandungan, sabab ngan lajeng bisa diverifikasi yén ngembangkeun bener jeung, lamun henteu, meta salaku diperlukeun pikeun nyegah komplikasi leuwih serius. Perlakuan bisa jadi béda dina unggal kasus, nyokot kana akun sabab atawa severity.

Dina seueur kasus, dokter biasana nyarankeun istirahat, bahkan di batur tusukan bisa dipigawé pikeun miceun cairan amniotic jeung ngurangan jumlah pikeun ngaleutikan karuksakan atawa pikeun nguji pikeun alesan séjén mungkin. Jaga kakandungan anjeun sareng angkat ka sadaya pamariksaan pikeun mastikeun yén sadayana bakal saluyu sareng rencana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.