Kabiasaan séhat anu ngabantosan anjeun ngarasa saé

Kabiasaan séhat pikeun ningkatkeun kahirupan

Kabiasaan nyaéta kabiasaan anu diulang-ulang sacara teratur, lampah anu kedah di pelajari sabab henteu dugi ka standar, henteu bawaan. Paripolah atanapi kabiasaan ieu tiasa négatip, adat anu ngabahayakeun kaséhatan fisik sareng mental anjeun. Tapi aya ogé kabiasaan séhat, anu ngabantosan anjeun ngarasa séhat, ngagaduhan kaséhatan anu langkung saé, ngaraosan hal-hal dina kahirupan, bahkan anu kirang saé.

Éta kabiasaan cageur téh jalma anu ngabantosan anjeun gaduh karaharjaan émosional anu langkung ageung jeung ngarasa alus ngeunaan diri, dina kulit anjeun kalawan virtues pangalusna anjeun sarta flaws Anjeun. Sabab kabiasaan cageur téh lampah anu dipigawé pikeun kapentingan sorangan. Sareng naon cara anu langkung saé pikeun ningkatkeun asih diri sareng harga diri tibatan damel pikeun ngahontal versi anu pangsaéna.

Kumaha carana ngarobah hiji lampah kana kabiasaan

Disebutkeun yén pikeun ngajantenkeun hiji kalakuan janten kabiasaan, peryogi 21 dinten pikeun ngalaksanakeun tindakan. Nalika tujuan éta ngahontal, kabiasaan kaala sareng dilakukeun sacara otomatis, éta mangrupikeun bagian tina rutinitas sapopoé. Pasti unggal dinten anjeun ngulang léngkah anu sami nalika anjeun gugah, angkat ka kamar mandi, nginum kopi, mimitian nganggo baju nuturkeun pola.

Sadaya lampah anu diulang unggal dinten mangrupikeun kabiasaan anu kaala dina waktosna. Sababaraha kabiasaan négatip, nya éta anu nyegah anjeun ngagaduhan kaséhatan anu saé atanapi anu nyegah anjeun ningkatkeun sagala rupa aspék kahirupan anjeun. Batur, di sisi anu sanésna, ngamungkinkeun anjeun janten langkung séhat sacara fisik, mental sareng sosial. Ieu sababaraha kabiasaan cageur nu bakal nulungan anjeun hirup hirup anu langkung séhat sareng bagja.

Pangpangna tina kabiasaan séhat, jaga awak

Ngalakukeun olahraga

Turutan diet anu séhat, variatif, saimbang sareng sedeng, kalayan katuangan alami anu nyegerkeun awak anjeun sareng ngamungkinkeun anjeun janten séhat. Latihan rutin supados awak anjeun kuat sareng ngamungkinkeun anjeun gugah unggal dinten pikeun ngalawan impian anjeun. Ngaleungitkeun zat anu ngabahayakeun, sapertos bako, alkohol jeung produk olahan. Ieu mangrupikeun cara pikeun ngajaga awak anjeun, ti jero ka luar.

Istirahat, bobo saé sareng cukup jam

Salila jam sare sél awak baranahan, otot jeung tulang anjeun nyiapkeun poé anyar. Pikeun nyanghareupan sagala kaayaan unggal dinten, penting pikeun ngagaduhan awak sareng pikiran anu istirahat. Hal anu teu mungkin dihontal upami anjeun teu bobo cukup jam sareng upami anjeun henteu bobo sare. Biasakeun bobo awal, jieun rutin bobo unggal wengi sareng mendakan kauntungan sare wengi alus.

Nyambung jeung jalma séjén

Manusa mangrupikeun sosial sacara alami, urang peryogi kontak sareng jalma sanés sareng nyiptakeun hubungan anu tiasa ngabagi kahirupan. Ngarasakeun momen sosial mawa seueur mangpaat pikeun kaséhatan méntal. Jaga hubungan pribadi anjeun milarian kagiatan dimana anjeun tiasa nepungan jalma anu ngabagi anjeun hobi, ngobrol jeung nu deukeut ka anjeun pikeun ngaronjatkeun emosi well-mahluk.

Ngatur setrés

Setrés mangrupikeun réaksi alami awak, cara pikeun ngawaskeun anjeun nalika kaayaan anu tangtu butuh. Masalahna nyaeta lamun stress persists sanggeus kaayaan ieu geus kaliwat, éta jadi kronis sarta négatip bisa mangaruhan kaséhatan fisik jeung emosional. Stress mangrupikeun panyabab seueur panyakit, jadi penting pikeun diajar ngadalikeun éta pikeun ngarasakeun kualitas hirup hadé.

Jaga gambar pribadi anjeun

Miara citra pribadi

Perawatan gambar diri sering disaruakeun sareng kameumeut. Tapi kanyataanana nyaéta yén ngurus gambar pribadi anjeun ngalibatkeun kabersihan anu hadé, ngurus penampilan anjeun pikeun ngarasa nyaman sareng diri anjeun, pamustunganana gaduh harga diri anu langkung saé. Sadaya ieu nuju anjeun ngarasakeun harga diri alus sarta ngidinan Anjeun pikeun ngamekarkeun aspék séjén tina kahirupan anjeun kalawan sikep hadé.

Coba ningali sisi positip kahirupan, sabab kanyataan gaduh kahirupan sorangan mangrupikeun kado kalayan tanggal béakna. Ngarasakeun momen dina nyorangan pikeun nyambung sareng "Kuring" anjeun anu paling jero. Ngurilingan diri anjeun sareng jalma-jalma anu mawa hal-hal anu saé pikeun kahirupan anjeun, anu ngalengkepan éta sareng ngajantenkeun anjeun kabagjaan. Dahar leres, sare cekap, nginum cai sareng jaga kaséhatan anjeun. Ieu nyaéta kabiasaan cageur nu bisa nulungan anjeun ngarasa leuwih alus unggal poé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.