Gejala pharyngitis

Gejala pharyngitis

Faringitis, nyeri tikoro, atanapi tonsillitis? Bahkan upami istilah-istilah ieu sering dianggo sembarangan Pikeun nganyatakeun hal anu sami, anu leres nyaéta ieu masalah anu bénten pisan. Tikoro tiasa nyeri akibat tina virus, anu nyababkeun peradangan di sekitar amandel, tapi sanés tonsil nyalira. Nalika ieu kajantenan, khususna tonsillitis anu tiasa disababkeun ku alesan anu béda.

Tapi nalika aya faringitis, persis naon anu lumangsung nyaéta pharynx na radang. Peradangan ieu lumangsung salaku akibat tina inféksi baktéri. Inféksi ieu nyababkeun peradangan parah dina amandel, ogé di sakumna daérah tikoro. Pharyngitis dibarengan ku nyeri, muriang, kasusah ngelek, sareng ngarareunah anu biasana salami sakitar saminggu.

Naon gejala pharyngitis

Gejala pharyngitis

Nyanghareupan tikoro nyeri anu panceg, penting pisan nyandak tindakan pancegahan pikeun nyegah akibat anu langkung ageung. Nanging, nalika aya inféksi baktéri sesah pisan pikeun nyegah gejala tina muncul dina unggal kasus. Pikeun tiasa ngadeteksi faringitis anu langkung saé, langkung saéna sumping ka kantor dokter supados salian ti diagnosis, masihan kursus antibiotik anu mupus inféksi.

Ieu mangrupikeun gejala faringitis anu tiasa ngabantosan anjeun ngabédakeun nyeri tikoro sakapeung tina inféksi anu meryogikeun pangobatan narkoba.

  • Sore tikoro: The nyeri tikoro éta mangrupikeun gejala utama sareng paling atra tina faringitis. Anjeun tiasa perhatoskeun aptekanan kuat sapanjang beuheung anjeun, di daérah tengah kira-kira amandel.
  • Amandel ngabareuhan: Nalika peradangan pharynx lumangsung, amandel tiasa kapangaruhan sareng janten radang parah. Naon nyegah ngelek normal, ngahasilkeun nyeri anu kuat bahkan ku sikep saderhana tina ngelek ciduh.
  • nyenyepan: Inféksi tiasa nyababkeun muriang, ogé malaise umum, nyeri otot sareng kalemahan. Gejala ieu mirip pisan sareng flu.
  • Node limfa ngabareuhan dina beuheung: Kelenjar getah bening dina beuheung aya dina rahang handap, napel dina beuheung sareng faring. Upami inféksi penting, titik tiasa janten ngabareuhan éta janten katingali ku mata taranjang.

Perawatan pikeun pharyngitis

Perawatan pikeun pharyngitis

Hiji-hijina cara anu épéktip pikeun ngubaran pharyngitis nyaéta nganjang ka dokter anjeun. Penting pisan pikeun spesialis ngaanalisa panyabab faringitis, ogé parahna, dina raraga nulis resep pangobatan anu pas. Kusabab résiko henteu ngubaran masalah ieu leres tiasa ngakibatkeun pharyngitis kronis. Perawatan tiasa ngalangkungan asupan tina antibiotik spésifik, ogé panawar nyeri.

Asupan cairan tinggi ogé penting pisan, sabab muriang tiasa nyababkeun dehidrasi. Salaku tambahan, éta kedah ditambihkeun yén kasusah dina ngelek nyababkeun yén salami sababaraha dinten anjeun boro tiasa nyandak dahareun padet. Kusabab kitu, anu konsumsi kadaharan cair panas, kaldu bergizi pisan, jus alami pinuh ku vitamin sareng tangtosna, seueur cai.

Istirahat mangrupikeun bagian mendasar tina pamulihan, sabab cara ieu sistem imun tiasa nguatkeun nalika ngalawan inféksi. Anjeun ogé tiasa ngabantosan tikoro tiasa diubaran ku ngaca ku cai sareng baking soda. Coba istirahat sabisa-bisa, ulah nyarios ulah ngairitasi tikoro langkung-langkung sareng kéngingkeun sapinuhna cageur sateuacan balik ka kagiatan normal anjeun.

Nyegah pharyngitis

Henteu nampi pangobatan anu pas dina unggal kaayaan, tiasa ngakibatkeun pharyngitis ngakibatkeun masalah utama sapertos inféksi ceuli atanapi sinusitis. Janten penting pisan pikeun nuturkeun rekomendasi spesialis ngeunaan pangobatan. Salian ti ngalakukeun tindakan pancegahan anu diperyogikeun, anu kalebet kabersihan tangan, nyingkahan inuman anu tiis pisan atanapi ngajagaan beuheung dina lingkungan anu ekstrem pisan.

Dina kaseueuran kasus inféksi tikoro tiasa dihindari, nyandak sababaraha pancegahan dasar. Jauh tina jalma anu nunjukkeun gejala faringitis penting pisan, janten, upami anjeun ngagaduhan murangkalih di bumi, anjeun kedah mastikeun yén aranjeunna ulah caket pisan ngajauhan aranjeunna. Pamakéan topéng, ogé kabersihan tangan anu saé bakal ngabantosan anjeun ngajaga kulawarga tina virus ieu sareng virus anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.