Erotophobia atanapi sieun gaduh kelamin sareng pasangan

phobia

Sanaos sigana anéh sareng teu biasa, Aya jalma anu bisa ngamekarkeun sieun mibanda kelamin jeung pasangan maranéhanana. Jenis fobia ieu dikenal ku nami erotophobia sareng biasana lumangsung ti kirang ka langkung. Jalma anu nalangsara ti phobia misalna hiji dimimitian ku insecurities tangtu lamun datang ka gaduh sex jeung pasangan jeung jeung petikan waktu sieun ngabogaan sex jadi leuwih gede jeung dibuktikeun.

Dina tulisan di handap ieu kami bakal ngobrol sareng anjeun langkung rinci ngeunaan phobia séks sareng kumaha négatip mangaruhan pasangan.

Erotophobia atanapi sieun séks

Jenis phobia atanapi kasieun ieu langkung seueur hubunganana sareng momen intim aub dina hubungan séks sareng pasangan, tibatan kanyataan séks sorangan. Hiji jalma kalawan erotophobia bisa masturbasi tanpa masalah, masalah timbul nalika aranjeunna gaduh hubungan seksual jeung pasangan maranéhanana. Aya sababaraha tanda anu tiasa nunjukkeun yén hiji jalma ngagaduhan fobia sapertos kitu, sapertos perasaan teu nyaman nalika berhubungan seks sareng pasangan atanapi ngadamel alesan pikeun ngahindarkeun waktos sapertos kitu. Fobia tiasa janten penting pisan yén jalma éta tiasa milih henteu gaduh pasangan.

phobia kelamin

Naon anu kudu dilakukeun upami anjeun gaduh phobia sapertos kitu

Jalma anu kaserang jinis phobia ieu kedah terang unggal waktos, yén kasieun sapertos kitu tiasa diatasi. Teu hal gampang atawa basajan pikeun ngahontal tapi ku kahayang jeung kasabaran Anjeun bisa ngarasakeun sex jeung pasangan Anjeun deui. Ieu sababaraha tungtunan anu tiasa ngabantosan anjeun ngatasi kasieun sapertos kitu:

  • Aya seueur jalma anu kaserang jinis phobia ieu, Kusabab ekspektasi kuring ngeunaan séks henteu saluyu sareng kanyataan. Pikeun ngahindarkeun ieu, langkung saé pikeun milari sadaya mamang anu mungkin sareng anjeun kedah angkat ka profésional sapertos sexologist.
  • traumas tangtu patali kelamin bisa jadi salah sahiji sabab paling umum tina erotophobia. Dina hal ieu, hal anu penting pikeun meunangkeun dina leungeun professional alus pikeun mantuan ngajawab masalah saperti. Dina kasus trauma, Terapi paripolah kognitif sampurna pikeun ngaleungitkeun masalah sapertos kitu sareng ngaraosan séks sareng pasangan anjeun.
  • Sex sareng pasangan anjeun kedah janten waktos pikeun nikmati pinuh sareng tanpa kasieun. Kadé uninga kumaha tenang jeung bersantai saméméh ngalaman encounters seksual misalna. Seks tantra tiasa ngabantosan kasieunan sarta ngarasakeun unggal moment pasangan.

Pondokna, isu phobia sex mangrupa masalah anu mangaruhan bagian penting masarakat. Insecurities atanapi traumas tinangtu ti jaman baheula mindeng ngabalukarkeun sieun sapertos lamun datang ka gaduh sex jeung pasangan. Sex jeung pasangan teu kudu ditempo salaku hal goréng jeung lamun salaku hal pikaresepeun atawa satisfying. Upami pasualanna ningkat, sok disarankeun pikeun angkat ka profésional anu saé pikeun ngabantosan ngabéréskeun kasieun sapertos kitu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.