Naha disarankeun pikeun barudak ngepak waé?

tataranjang suku

Sok aya posisi anu bentrok ngeunaan naha hadé pikeun barudak pikeun henteu kéngingkeun sapatu atanapi langkung saé kalayan sapatu. Seueur kolot anu nyegah murangkalihna henteu kénging sapatu di bumi dina kasieunan yén aranjeunna tungtungna janten tiis.

Ieu mitos leres kumargi virus lebet kana awak ngalangkungan saluran pernapasan. Kontrasna, para ahli dina hal éta mamatahan yén murangkalihna janten sapatu di bumi kumargi ku cara ieu suku ngembangkeun langkung saé.

Naha barudak kedah nganggo sapatu?

Ahli mamatahan ngalawan nempatkeun orok dina sapatu nalika bulan mimiti umur. Nalika datang ka mayungan suku budak anjeun tina suhu handap atanapi guncangan, kantun kaos kaki. Émut yén ngorondang mangrupikeun konci pikeun ngembangkeun sistem psikomotor anak anu saé, maka éta henteu kedah nganggo sapatu dina suku.

Sakali murangkalih mimiti jalan, kolot kedah milih nganggo jinis sapatu anu fleksibel sareng napas anu sampurna. Ti umur 4 atanapi 5 taun, alas kaki anu dianggo kedah langkung kaku sareng langkung kuat pikeun mayungan suku budak.

Naon manpaatna pikeun barudak di tataranjang sapatu?

  • Bade sapatu tanpa sapatu bakal ngamungkinkeun formasi anu langkung saé tina lengkungan suku, Nyegah aranjeunna sangsara tina naon anu katelah suku datar.
  • Salila mimiti hirup, eanjeunna orok bakal ngagaduhan sensitipitas anu langkung ageung dina suku tibatan dina panangans. Kalayan badé sapatu, suku anjeun ngabantosan anjeun ngajajah dunya di sakuriling anjeun. Salaku tambahan, bade tataranjang suku ngamungkinkeun atanapi nyumbang kana ngembangkeun anu langkung saé pikeun sadaya indera budak leutik.
  • Nalika leumpang nganggo alas kaki, si alit bakal ngaraos béda-béda jinis tékstur ngalangkungan suku aranjeunna. Hal ieu ngamungkinkeun murangkalih ngembangkeun rupa-rupa sensasi anu disebut kinestetik, éta ngabantosan ningkatkeun posisi otot anu béda sareng nguatkeun sendi awak.

tataranjang suku

Perhatosan upami murangkalihna nuju sapatu

  • Éta disarankeun pikeun muka sapatu, Éta henteu hartosna yén anak kedah sepanjang waktos tanpa aya jinis alas kaki. Dina hal badé ka kolam renang, penting yén anu alit nganggo sendal, sabab éta tempat dimana sagala rupa inféksi biasana kaserang katurunan.
  • Dina hal sababaraha jinis tatu tiasa dilakukeun nalika leumpang tanpa sapatu, penting pikeun terang naon anu disababkeun ku cilaka. Dina kaseueuran kasus perlu vaksin tetanus pikeun nyegah inféksi janten parah sareng nyababkeun masalah serius sareng serius.
  • Kolot kedah terang iraha waé dina kaayaan anu alit tiasa ngabahekeun alas kaki sareng nalika aranjeunna kedah nganggo sapatu. Anjeun teu tiasa ngantep murangkalihna sok tanpa sapatu sareng biasa ngabijilkeun sapatu.

Pondokna, Dokter sareng ahli propésional mamatahan yén barudak langsung indit tataranjang sapatu pikeun sababaraha waktos sapoé. Kanyataan ngaraos taneuh sareng leumpang di dinya tanpa aya jinis alas kaki, ngabantosan aranjeunna pikeun ngembangkeun sistem psikomotor anu langkung ageung diantawis kaunggulan anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.