Naha diét detox leres?

Diét kasaimbanganAya seueur diét dina dunya nutrisi, masing-masing khusus pikeun ngahontal tujuan anu béda: leungit beurat, ningkatkeun massa awak, ningkatkeun kaséhatan kardiovaskular, atanapi diet rendah gajih atanapi natrium.

Di sisi anu sanésna, aya diét detox anu resep ulasan anu pikaresepeun. Aranjeunna idéal pikeun meresihan awak sareng condong ngagaduhan seueur pengikut, kalebet selebriti. 

Sateuacan ngamimitian diét, penting pikeun waspada kana tujuan anu urang hoyong ngahontal, sareng dina hal ieu, urang ogé kedah terang kamungkinan résiko anu diidinan ku diet anu urang hoyong mimitian.

Kadaharan anu séhat

Aya seueur diét detox, sababaraha didesain dumasar kana inuman, ramuan atanapi anu sanés puasa, sareng asupan porsi alit sayuran sareng buah, ogé suplemén anu tangtu.

Diét anu ngadetoksifikasi awak, ngamungkinkeun anjeun nuturkeun rencana anu ketat pikeun leungit beurat badan, ngabantosan ngabersihan awak tina bahan kimia toksik, sareng kaleuwihan naon waé.

Nalika urang nyarioskeun detoksifikasi awak, urang nyobian supaya awak urang ngaleungitkeun racun anu parantos akumulasi saatos ngonsumsi seueur teuing pangan olahan sareng sadaya polutan lingkungan anu parantos urang tiasa dicerna.

Detox diét sadayana anu anjeun kedah terang

Urang kedah terang kamungkinan efek samping anu tiasa ngagaduhan jinis diet detox ieu. Perlu diinget yén jenis diet ieu ngadorong tuangeun kadaharan alamijeung kalebet seueur cai sareng sayuran, hal-hal anu saé pikeun kaséhatan anjeun.

Sapertos seueur diet fad anu sanés, diet detox tiasa gaduh efek samping anu ngabahayakeun anu urang kedah waspada sateuacan diterapkeun.

Studi sareng diét detox

Ayeuna teu seueur studi anu nunjukkeun épéktipitasna, kusabab aya jalma anu resep kana jenis diet ieu kusabab aranjeunna nyatakeun yén racun henteu teras-terasan ninggalkeun awak sacara alami sareng aranjeunna kedah dorongan pikeun ngabantosan awak.

Jalma-jalma ieu niténan kumaha racun anu tetep aya sistem pencernaan, gastrointestinal, sareng limfatikogé dina kulit sareng rambut sareng tiasa nyababkeun capé, nyeri sirah sareng seueul.

Sabalikna, aya jalma anu ngaku yén racun dileungitkeun sacara alami sareng henteu kedah nuturkeun diet anu ketat pikeun ngahontal éta.

Premis diét detox

Gagasan dasar pikeun diét detox nyaéta nyerah sababaraha jinis tuangeun anu tiasa ngandung racun pikeun hiji mangsa. Idéna nyaéta nyucikeun sareng nyucikeun awak tina sagala rupa "goréng." Nanging, anu leres nyaéta awak manusa didesain ku mékanisme detoksifikasi nyalira.

diét saimbang dina karantina

Kumaha cara diét detox

Salaku urang nyarios, henteu ngan ukur diet detoks tunggal, aranjeunna beda-beda diantara aranjeunna sareng kaseueuranana meryogikeun sababaraha musim puasa, nyaéta, lirén tuang salami sababaraha dinten teras laun ngenalkeun sareng laun sababaraha jinis kadaharan dina tuangeun.

Seueur diet sapertos anu ngusulkeun irigasi kolon atanapi enema pikeun "ngabersihkeun" titik éta. Diét anu sanés nyarankeun pikeun nyandak suplemén atanapi jinis tèh khusus pikeun ngabantosan prosés pemurnian awak.

Diét detoksik tiasa nyegah sareng bahkan ngubaran panyakit pikeun masihan langkung seueur énergi atanapi fokus. Gaduh awak jenuh ku kadaharan "toksik" bakal ngajantenkeun urang capé, laun sareng nyeri sirah.

Penting pikeun diét rendah gajih sareng serat tinggi, sahingga ngajaga pola dahar anu langkung séhat sareng nyayogikeun langkung seueur énergi pikeun anu nuturkeun éta.

Nanging, sakumaha anu diantisipasi sateuacanna, buktina ilmiah kurang yén diét ieu ngabantosan awak ngaleungitkeun racun gancang atanapi ngaleungitkeun racun, sanaos henteu nganyenyeri pikeun nuturkeun diet anu ngamungkinkeun awak istirahat.

Nengetan diét detox

Seueur jalma percanten yén upami aranjeunna milih diet detox éta bakal kaleungitan seueur beurat, Nanging, éta henteu leres-leres leres na tungtunan tangtu kedah diperhatoskeun supados henteu nyandak résiko, Kusabab upami diét ketat pisan dilaksanakeun, ieu tiasa janten korbanna.

  • Diétoksét henteu cocog pikeun jalma anu ngagaduhan panyawat tertentu. Dina pengertian ieu, henteu disarankeun pikeun jalma anu kaserang diabetes, panyakit jantung sareng kaayaan médis kronis anu sanés. Upami anjeun hamil atanapi ngagaduhan masalah tuang, anjeun kedah nyingkahan jenis diét ieu.
  • Diét detox tiasa janten kecanduan. Ieu kusabab kurangna tuangeun atanapi administrasi enema nyiptakeun sensasi anu béda sareng panginten seueur jalma resep éta. Kanggo sababaraha jalma, stimulasi anu sami sareng anu dirasakeun ku nikotin atanapi alkohol condong dirasakan.
  • Suplemén pikeun detoksifikasi awak tiasa gaduh efek samping. Seueur suplemén anu dianggo nalika tuangeun detox ieu saleresna obat pencahar, nyababkeun jalma anu "macét" langkung-langkung ka kamar mandi. Ieu tiasa gaduh épék kaséhatan anu serius, kusabab suplemen pencahar anu mangrupikeun ubar-ubaran tiasa nyababkeun déhidrasi, henteu saimbangna mineral sareng ogé masalah dina sistem pencernaan.
  • Diét Detox dirancang pikeun ngahontal tujuan jangka pondok anu tangtu. Éta tiasa nyababkeun masalah kaséhatan anu sanés, puasa pikeun waktos anu lami tiasa ngalambatkeun metabolisme hiji jalma. Ieu matak ngamudahkeun pikeun kéngingkeun deui beurat anu leungit sareng langkung sesah ngirangan langkung beurat di payun.

Diét detoks

Tuang séhat sareng awak anjeun bakal ngalakukeun sésana

Dahar seueur buah sareng sayuran mangrupikeun pondasi gaya hirup anu séhat. Anjeun teu kedah hilap nyandak éta, bubuahan, sayuran sareng serat musiman, ogé nginum langkung seueur cai. Tapi ogé, anjeun kedah pastikeun anjeun nampi sadaya nutrisi anu anjeun peryogikeun tina katuangan anu sanés.

Protéin kedahna teu kakurangan, ogé vitamin atanapi mineral anu kedah diala tina sumber anu sanés. Hal pangpentingna dina diet anu séhat nyaéta rupa-rupa sareng henteu kaleuleuwihan, Kusabab henteu séhat kumaha waé tuangeun pangan, upami dicandak kaleuleuwihan, éta bakal nyababkeun urang langkung karusakan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.