Bobo sareng pasangan anu manpaat pikeun kaséhatan otak

sleep_couple_2753

Henteu sadaya pasangan sami sareng bari aya jalma anu mikir yén bobo babarengan dina ranjang anu sami leres-leres éndah tur istimewa, aya batur anu nganggap yén ngabagi kasur tiasa nyiksa pisan. Ahli ngeunaan hal éta satuju nalika ngeunaan nunjukkeun mangpaat anu teu kaitung jumlah anu bobo gigireun silih pikeun pasangan.

Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nunjukkeun yén bobo sareng pasangan anjeun ngabantosan ningkatkeun kaséhatan otak pikeun dua jalma. Dina tulisan di handap ieu kami masihan anjeun sababaraha alesan naha dikonfirmasi yén bobo sareng anu anjeun resep mantuan ningkatkeun kaséhatan otak.

Naha Bobo Sareng Saé Pikeun Kaséhatan Otak

Panilitian anyar nunjukkeun yén salah sahiji manpaat anu teu kaétang tina bobo sareng pasangan nyaéta ningkatkeun kaséhatan otak. Maka kami bakal masihan anjeun sababaraha alesan kunaon manpaatna sapertos kitu dikonfirmasi dina tingkat kognitif sareng émosional:

  • Upami pasangan bobo dina ranjang anu sami, kualitas bobo pikeun duanana langkung saé sareng langkung séhat. Ieu disababkeun ku singkronisasi anu lumangsung dina fase REM saré. Salaku konsekuensina, aya pamutahiran dina kaséhatan otak duanana jalma ogé dina fungsi kognitifna.
  • Bobo sareng pasangan ngabantuan bobo langkung jero sareng langkung lami, anu langkung milih memori sareng kamampuan jalma pikeun nahan kenangan.

sare

  • Rarasaan anu dipikacinta caket ngabalukarkeun awak ngaleupaskeun sajumlah ageung endorphins sahingga ngahasilkeun réduksi anu signifikan dina setrés émosional anu tiasa dipibanda ku dua jalma. Hasilna, aranjeunna duaan ngaraos langkung saé sacara émosional sareng gaduh pandangan anu langkung optimis kana kahirupan. Penting pikeun nyatakeun yén henteu perlu kontak fisik pikeun ngaleupaskeun endorphins ieu, cukup pikeun ngaraos jalma anu anjeun resep tur terang yén aranjeunna bobo dina ranjang anu sami.
  • Alesan sanés naha bobo sareng pasangan ningkatkeun kaséhatan otak nyaéta santai pikiran dugi ka ningkatkeun aspek kognitif sapertos réfléksi atanapi kréativitas. Ieu sampurna upami ngeunaan kaayaan sababaraha masalah sareng tiasa méréskeunana ku cara anu paling kompeten.

Pondokna, aya seueur manpaat bobo dina ranjang anu sami sareng pasangan anjeun. Salah sahiji manpaatna nyaéta ningkatkeun kaséhatan otak pikeun dua jalma. Ngaraos saé tina sudut pandang émosional penting pisan pikeun mastikeun yén hubungan éta sorangan sampurna sareng henteu janten retak ku jalanna waktos. Éta sababna upami anjeun ngagaduhan kamungkinan bobo sareng pasangan anjeun, tong dipikir-pikir sareng ngalakukeun éta. Teu aya deui anu langkung saé tibatan tiasa ngaraos jalma anu dipikacinta caket anjeun nalika anjeun bobo sareng istirahat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.