Bahaya ngadidik ku ngagorowok

nyingkahan-ngagorowok-ka-barudak anjeun

Umum pikeun kolot pikeun ngagorowok budakna pikeun kalakuan anu teu pantes atanapi kalakuan anu goréng. Ngagorowok sacara serius tiasa ngarusak harga diri budak jeung éta naha anjeun kudu nyingkahan aranjeunna.

Sanaos anjeun henteu kapikiran, rutin ngagorowok budak Dina jangka panjang, éta tiasa nyababkeun anjeun ngaruntuy karusakan émosional sareng psikologis.

Jerit salaku nyiksa psikologis

Sanaos mimitina hésé dipercaya, ngajerit mangrupikeun jinis panyiksa psikologis pikeun budak. Kolot kedah tetep tenang sepanjang waktos sareng ulah ngajerit salaku akibat tina kalakuan anu teu pantes pikeun budak.

Henteu diperyogikeun pikeun ekstrim sapertos kitu, kumargi murangkalih sangsara langkung ti saprak katingalina dina pandangan heula, ku ceurik kolot. Teu aya gunana ngagorowok ka anjeunna sababaraha menit kanggo nyungkeun dihapunten, kumargi karusakan dilakukeun.

Masalah anu ngagorowok nyaéta dinten ayeuna éta ogé dianggap ti sudut pandang sosial. Teu aya anu reuwas upami aranjeunna ningali bapa ngagorowok ka putrana. Nanging, parantos kauninga yén jeritan ngagaduhan pangaruh négatip ka murangkalih. Masalahna rupa-rupa, boh di tingkat sakola atanapi dina paripolah budak nyalira.

Akibat ngagorowok ka barudak

Normal yén lamun kolot ngagorowok sacara teratur sareng teras-terasan, budak leutik ningali harga dirina sareng kapercayaan dirusak. Ieu bakal ngakibatkeun masalah kabiasaan anu cukup serius. Jeritan éta bakal ninggalkeun akibat émosional anu serius, utamina upami éta sering kajadian.

Éta henteu hal anu saé pikeun tumuh di bumi anu ngagorowok nalika siang sareng biasa. Dina jangka panjang, jalma leutik bakal yakin yén ngajerit normal sareng tiasa dianggo dina kahirupan sadidinten.

ngagorowok-barudak

Didik tanpa ngagorowok

Atikan kedah didasarkeun kana komunikasi sareng dialog ogé nyisipkeun rangking nilai dina murangkalih. Éta kedah dihindari sepanjang waktos, ngagunakeun ngagorowok salaku alat pikeun menerkeun tingkah paripolah barudak. Kolot henteu kedah kaleungitan kendali iraha waé sareng tetep tenang. Éta mangrupikeun hal anu tiasa sigana rada rumit, utamina upami murangkalihna henteu sopan atanapi henteu ngupingkeun aturanana.

Anjeun kedah terang kumaha ngeureunkeun amarah sareng milih cara pendidikan anu langkung pas. Sakumaha anu parantos kami sebatkeun di luhur, jeritan anu biasa ngarusak harga diri budak leutik, hiji hal anu bakal mangaruhan négatip kana kamekaran kapribadianana. Hanjakal polaana diulang sareng upami murangkalih ageung di bumi anu ngagorowok normal, ampir pasti yén nalika déwasa aranjeunna bakal ngadidik murangkalih nyalira ku ngagorowok.

Pondokna, teu kedah dididik ku ngagorowok. Aranjeunna dianggap nyiksa émosional ka murangkalih. Dina jangka panjang, jeritan ieu mangaruhan dina cara négatip boh paripolah sareng kalakuan anu pangleutikna di bumi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.