Anémia: gejala séjén anjeun kudu waspada

anémia

Memang bener éta Lamun urang mikir ngeunaan anemia urang pakaitna jeung kacapean atawa kacapean. Tapi pasti anjeun terang yén aya séri gejala anu sanés anu kedah urang perhatikeun. Janten, teu aya anu sapertos daptar aranjeunna, sabab panginten aranjeunna kirang sering tapi sanaos kitu, urang kedah dipertimbangkeun sateuacan urang sieun mikiran alesan anu sanés.

Anémia mangrupikeun salah sahiji gangguan getih anu paling umum, dimana sél getih beureum henteu cekap pikeun ngangkut oksigén. Lantaran kitu, kacapean mangrupikeun salah sahiji gejala anu mimiti urang perhatikeun. Tapi aya deui sareng tangtosna aranjeunna ogé penting. Panggihan sadaya anu anjeun kedah perhatikeun!

Kulit paler ti biasana

Ieu jelas yén nalika urang capé atawa teu hayang ngalakukeun nanaon, hal ieu ogé bisa reflected dina raray urang. Ku alatan éta, nalika aya hiji hal anu teu dianggo dina cara sagemblengna bener dina awak urang, éta bakal kaluar. Lantaran kitu, dina hal ieu, salah sahiji gejala anu ogé tiasa ngajantenkeun urang curiga anémia nyaéta kulit anu langkung pucat tibatan biasana. Luhureun sadaya, eta bakal noticeable sabudeureun panon, saprak kulit leuwih sénsitip dinya sarta eta bakal eureun ngabogaan warna salawasna. Ngan ku ningali éta anjeun bakal sadar yén aya anu kajantenan. Tangtosna, henteu sapertos tés getih pikeun mendakan.

Dahar és

Craving és tiasa janten gejala anemia

Lamun dipikir deui, cravings teu salawasna dimaksudkeun pikeun hal amis atawa asin. Aranjeunna tiasa paling variatif, sabab dina hal ieu sigana yén aturan ieu dituturkeun. Leres yén éta sanés gejala anu sok kajantenan, tapi kedah diperhatoskeun. Upami dina waktos naon waé anjeun ngarasa hoyong angkat kana kulkas tapi angkat ka freezer pikeun és, eta oge hiji indikator yén hal bisa lumangsung dina awak anjeun. Alesanna henteu dipikanyaho, tapi aya hubunganana sareng anemia. Nya kitu, ceuk ogé yén craving dahar kokotor sejen bisa muncul. Luar biasa tapi leres!

Sindrom suku teu tenang

Leres yén upami urang mikir ngeunaan sindrom éta sorangan, teu aya jawaban anu jelas naha éta muncul. Hal ieu dipercaya yén éta téh alatan dopamin teu saimbang sahingga otot teu bisa dikawasa. Leres yén ieu mangrupikeun masalah anu mangaruhan seueur jalma. Tapi dina hal éta rada béda. Kusabab lamun teu boga masalah ieu, tapi enya némbongan sarta notices sensations aneh dina suku, jeung pangjurung kudu mindahkeun éta, teras urang tiasa disebatkeun yén anémia parantos sumping kana kahirupan anjeun. Ieu kusabab anjeun kakurangan beusi. Tapi sakali deui kami keukeuh yén teu aya anu sapertos angkat ka dokter anjeun pikeun analisa.

Gejala anemia

Kabingungan atanapi lightheadedness

Tangtosna, éta mangrupikeun perasaan anu teu pikaresepeun, tapi sateuacan mikiran panyakit sanés, urang kedah nyarios yén éta ogé tiasa janten anémia. Éta ogé diturunkeun tina kurangna vitamin kayaning B12 atawa vitamin C komo asam folat. Anu mimiti anu kami namina kedah ngagaduhan sistem saraf anu langkung séhat. Janten upami urang henteu ngagaduhan jinis vitamin ieu, maka urang bakal ngirangan kamampuan konsentrasi bahkan émut.

Leungeun sareng suku anu tiis tiasa janten gejala anemia

Gejala anu sanésna nyaéta salawasna boga leungeun jeung suku tiis. Tangtu, éta moal salawasna ngakibatkeun urang ngobrol ngeunaan anemia, tapi urang kudu tumut kana akun. Kusabab bakal aya pangsaeutikna sél getih beureum, ieu bakal diperlukeun pikeun ngalaksanakeun tugas penting dina awak sarta bakal ngalalaworakeun batur nu teu dianggap kitu. Lantaran kitu, maranéhna moal ngahontal leungeun atawa suku, nu bakal salawasna jadi tiis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)