Panggihan naon pangan nu bisa ningkatkeun asam urat

Kadaharan anu ningkatkeun asam urat

Kami henteu bosen nyarios yén diet anu saé tiasa ngusir, atanapi ngontrol, seueur panyakit. Tapi leres pisan anjeun kedah terang tuangeun naon anu mangpaat pikeun urang, sabab bakal aya sababaraha anu ngalakukeunana langkung seueur tibatan anu sanés. Urang kedah nyarios kitu asam urat nyaéta limbah anu dihasilkeun ku awak sorangan nalika ngarecah zat anu kimiawi disebut purin.

Sanajan ieu bisa asalna tina sél, aya ogé loba pangan nu ngandung eta. Ngarah bisa ngabalukarkeun asam urat naek na kaleuwihan ieu tiasa nyababkeun masalah ginjal atanapi kardiovaskular. Janten, urang kedah ngajaga awak sareng mendakan naon waé pangan anu tiasa ningkatkeun asam urat.

Seafood tiasa ningkatkeun asam urat

Kuring yakin anjeun bogoh aranjeunna, tur éta teu heran, tapi urang kudu masihan anjeun warta goréng. Kusabab kerang nyababkeun purin naék sareng kusabab éta, asam urat. Sacara prinsip, sarta lamun euweuh resép médis, éta pangalusna nu meakeun aranjeunna dina moderation. Lamun konsumsi éta sporadis, pasti moal nanaon. Kusabab di sisi anu sanés, leres pisan aranjeunna ogé ngagaduhan seueur pasipatan pikeun awak urang. Janten, anu kedah dikadalikeun nyaéta kerang atanapi kerang sareng udang. Tangtosna, upami anjeun parantos ngalaman serangan asam urat, maka dokter anjeun tiasa nyarankeun yén anjeun ngaleungitkeun aranjeunna tina diet anjeun.

jaga diét anjeun

jerona

Tangtu, ceuk kawas éta maranéhna teu pisan appetizing tapi aranjeunna tiasa. Kusabab ati jeung bawang atawa ginjal dina anggur sababaraha delicacies hébat. Tapi anjeun kedah émut éta Éta ogé ngandung jumlah purin anu luhur. Sareng sareng aranjeunna, éta mangaruhan asam urat urang. Janten, dina hal ieu, langkung saé anjeun ngahindarkeunana, sabab sakumaha anu kami nyarios, aranjeunna mangrupikeun anu anjeun bakal mendakan proporsi bahan kimia anu paling luhur. Janten upami aranjeunna henteu diusir atanapi anjeun ngagaduhan jumlah anu ageung dina awak, réaksina bakal aya dina bentuk asam urat anu ku urang seueur disebatkeun.

Daging beureum

Salaku aturan, lamun urang buka dina diet leungit beurat saeutik, daging beureum ieu relegated ka saminggu sakali malah teu kitu. Nya, dina hal ieu, urang ogé kedah janten conto sareng asam urat anjeun bakal ningkat. Luhureun sadaya, anjeun kedah nyingkahan daging lemak, daging minced atanapi babi. Sanaos daging hayam gaduh purin, leres porsina langkung handap. Tangtu, lamun urang ngobrol ngeunaan daging beureum, urang ogé kudu nyebut sosis. Anjeun parantos terang yén éta langkung saé pikeun ngajauhan diet anjeun sareng konsumsi anu biasa.

Pangan anu kedah dihindari ngalawan asam urat

sababaraha lauk

Ningali sadayana ieu, anjeun masih heran: Naon anu kuring tiasa tuang upami kuring ngagaduhan asam urat? Kusabab urang kudu nyebutkeun yén sababaraha lauk teu jadi cageur pikeun masalah ieu sual boh. Sumuhun, diet saimbang kudu boga aranjeunna, tapi dina hal ieu hal pangalusna pikeun ngalakukeun nu sanes trout atanapi sarden. Nya kitu, ulah teri atawa mackerel.

Pastri anu dilarang pikeun asam urat

Urang kedah ngahontal anu sanés tina titik konci sareng éta pastries oge diantara pangan anu sahenteuna dianjurkeun dina hal ieu. Sanaos dina kalolobaan kasus urang terang yén urang kedah ngawatesan konsumsina, sanaos urang henteu ngagaduhan panyakit sorangan. Kusabab pemanis mangrupikeun anu tiasa memicu masalah naék tanpa urang sadar. Janten, upami anjeun gaduh craving, cobian ngadamel dessert homemade anu ganjil sareng ulah amis teuing. Tangtosna, anjeun kedah salawasna konsultasi ka dokter anjeun supados anjeunna tiasa ngira-ngira kasus anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.