Naon sindrom Othello?

tanda-tanda-patologis-timburu

Sindrom Othello ngarujuk kana karakter dina lakon ku panulis Inggris Shakespeare. Karakter ieu dicirian ku sangsara timburu patologis, nyababkeun anjeunna mikir sepanjang waktos ngeunaan henteu satia pamajikanana. Sakumaha anu diarepkeun, jalma anu kaserang sindrom ieu nyababkeun hubunganana janten gagal sareng ayana babarengan antara duanana jalma janten teu mampuh.

Ieu masalah nyata pikeun pasangan mana waé sabab hubungan janten toksik. Dina tulisan di handap ieu kami bakal nyarios langkung seueur ngeunaan sindrom jenis ieu sareng kumaha pangaruhna ka pasangan dina cara négatip.

Naon sindrom Othello kusabab

Jelas yén jalma anu kaserang sindrom Othello ngagaduhan kerentanan tangtu dina tingkat méntal. Salaku tambahan, aya sababaraha alesan atanapi panyabab anu anjeun sangsara sapertos jinis timburu: rendah diri, gumantungna émosional hébat kana pasangan sareng sieun kaleuleuwiheun ditinggal ku jalma anu dipikacinta teras ditinggal nyalira.

Jalma anu boga rasa timburu sapertos kieu ogé tiasa ngalaman sababaraha gangguan tina sababaraha jinis sakumaha tiasa kasus gangguan obsesip anu nyurung atanapi karusuhan tipe paranoid tangtu. Di sisi anu sanésna, ogé panginten yén timburu sapertos kitu tiasa disababkeun ku seueur teuing konsumsi zat anu ngabahayakeun sareng ngabahayakeun awak sapertos alkohol atanapi narkoba.

Gejala sindrom Othello

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun di luhur, jalma anu kaserang sindrom ieu nyaéta timburu patologis sareng henteu séhat pikeun pasanganna. Jenis timburu ieu ngagaduhan tilu ciri anu béda:

  • Teu aya sabab anu nyata naha timburu sapertos kitu kedah dihasilkeun.
  • Kacurigaan kaleuleuwihi tur kaleuleuwihi curiga ka pasangan.
  • Réaksi na henteu leres-leres henteu na tanpa aya hartos.

katimburu

Sedengkeun pikeun gejala jalma anu timburu, ieu kedah disorot:

  • Exerts kontrol kaleuleuwihan pasangan anjeun. Anjeunna mikir yén anjeunna henteu satia sepanjang waktos sareng ieu nyababkeun anjeunna teras waspada.
  • Anjeun teu ngahargaan privasi sareng ruang pasangan anjeun. Anjeun kedah terang sepanjang waktos naon anu dilakukeun ku pasangan anjeun. Ieu ngagaduhan pangaruh négatip dina hubungan sosialna.
  • Penghinaan sareng gogorowokan aya beurang. Sadaya ieu nyababkeun kekerasan anu tiasa fisik atanapi méntal.
  • Teu aya rohangan pikeun émosi atanapi perasaan anu positip. Normal pikeun jalma anu timburu janten ambek sareng ambek sadidinten. Anjeunna henteu bahagia sareng pasanganna, janten langkung hubungan anu gumantung.

Pondokna, penting pikeun ngubaran jenis sindrom ieu gancang-gancang. Jalma anu timburu peryogi bantosan profesional, pikeun ngabantosan anjeunna yén anjeun moal ngagaduhan hubungan sareng jalma sanés ku cara toksik. Upami jalma éta henteu ngantep dirina dirawat atanapi henteu tiasa ngungkulan masalah timburu, hubungan éta pasti bakal gagal. Hubungan kedah dumasar kana rasa hormat sareng kapercayaan anu mutlak ti dua jalma. Dengki patologis henteu kénging dina hubungan, sabab éta bakal tungtungna ngaruksak.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.