Naha anjeun resep fotografi? Ngarasakeun 6 paméran ieu

paméran Fotografi: Paolo Gasparini

Naha anjeun resep fotografi? Upami kitu, salami sasih Januari anjeun bakal tiasa ngaraosan seueur paméran, kalebet anu kami usulkeun ayeuna. Paméran fotografi, sababaraha, nu bakal mungkas pas tapi nu masih boga waktu pikeun nempo di kota kawas Madrid, Barcelona atanapi Avilés, Diantarana.

Paolo Gasparini

Nepi ka 16 Januari di KBr Fundación Mapfre Photography Center, Barcelona

Gasparini mangrupikeun fotografer dendam anu khususna kritis masarakat konsumen sareng kumaha pariwara ngarayu atanapi ngamanipulasi urang. Seueur karyana lumangsung di Amérika Kidul sareng anjeunna luar biasa ngagambarkeun tegangan sareng kontradiksi na. Pameran nunjukkeun sabagéan ageung proyék-proyékna sareng museurkeun kana fotografi sareng buku poto-Na. Karir 60 taunna diwakilan saolah-olah éta rancana perjalanan sareng di jerona stereotip distorsi sareng aranjeunna ngartikeun ulang konsep sapertos kabeungharan sareng kamiskinan.

Tilu awéwé Magnum: Eve Arnold, Inge Morath sareng Cristina García Rodero

Nepi ka 30 Januari di Niemeyer Center, Avilés

Pameran Fotografi: Tilu Magnum Awéwé

Hawa Arnold sareng Inge Morath mangrupikeun dua anggota awéwé pinuh ku lembaga Magnum anu bergengsi. Pikeun bagian dirina, Cristina García Rodero mangrupikeun hiji-hijina jalma kabangsaan Spanyol anu mangrupikeun anggota lembaga éta. Pangakuan pilihan ieu (ngan ukur 99 fotografer anu anggota pinuh ku lembaga sareng diantarana ngan aya 11 awéwé) ngagambarkeun relevansi aranjeunna. padamelan salaku jurnalis foto, nu ogé geus diwenangkeun aranjeunna pikeun némbongkeun di museum jeung galeri penting tur jadi salah sahiji profésional paling boga pangaruh dina sajarah fotografi.

Paméran ngumpulkeun jumlahna aya 60 karya. Di hiji sisi, antologi ku Hawa Arnold jeung Inge Morath, nu hiji bisa manggihan, contona, potret tina personalities kayaning Marilyn Monroe, Malcolm X, Paul Newman, Margaret Thatcher atanapi Yves St Laurent. Di sisi anu sanés, pilihan gambar anu dilakukeun ku García Rodero, anu ogé milu dina bubuka pameran, dibere.

KASORONAN. Autopoiésis

Nepi ka 27 Pébruari di Museum Warisan Kota, Malaga

Inohong. Autopoiésis

The Collective of Photographers Artistas Malagueñas (FAMA) timbul tina usulan kuratorial virtual anu diangkat ku Elena Pedrosa dina situs wéb colectivofama.com, kalayan niat ngadamel proyék anu katingali tina fotografi seni kontemporer.

26 fotografer anu ayeuna ngabentuk grup, dilahirkeun atanapi dumasar di Malaga, damel ti silih rojong, horizontalitas sareng kreasi koléktif dina proyék koperasi anu nimbulkeun sinergi, pisibilitas sareng promosi berkat komitmen sareng dedikasi anu unggal pamilon tiasa nyumbang, ogé posing kasempetan euyeub pikeun kreasi gabungan nu geus ngarah ka konsolidasi dasi umum.

Karya-karya anu ngawangun paméran Autopoeisis nyarioskeun ketahanan, komunitas atanapi kulawarga, perbaikan diri sareng pemberdayaan, panyalindungan diri sareng pangaweruh diri, atanapi kabingungan sareng milarian pribadi, masing-masing tina pangalaman masing-masing, tiasa dibédakeun tina anu sanés, tapi simbiotik di waktos anu sami sareng lingkungan sareng anu sami, dina waktosna basa pribadi jeung intim.

Michael Schmidt. Poto 1965-2014

Nepi ka 28 Pébruari di Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Madrid

paméran fotografi: Michael Schmidt

Lima dekade produksi fotografik ngahartikeun Michael Schmidt salaku salah sahiji inohong hébat ti fotografi Jerman sanggeus perang. Snapshots na ngagambarkeun masarakat jaman na kalawan utamana gambar kota jeung pangeusina. Sabudeureun 350 potret, landscapes, still lifes sarta pintonan urban anu exhibited.

Karyana sok dicirikeun ku visi artistikna. Anjeunna ngadeukeutan séri fotografik na kalayan merhatikeun médium dimana aranjeunna bakal dibere. Ku cara kieu, anjeunna ngonpigurasi aranjeunna babarengan salaku pamasangan pikeun spasi paméran atawa dina photobooks ati.

Buntut Flamenco. Lalampahan nu taya tungtung

Nepi ka 24 April di Teatro Español - Sala Andrea D'Odorico, Madrid

Buntut Flamenco

Ieu mangrupakeun lalampahan pribadi ngaliwatan kakuatan sarta naturalness seni flamenco Ngaliwatan pilihan 70 foto tina leuwih ti 2.000 gambar nu ngawangun Colita Photography Arsip. Pameran ngumpulkeun moments hébat ti seniman kayaning Antonio Gades, La Chunga, Paco de Lucía, Lola Flores, Enrique Morente atawa Miguel Poveda, diantara loba batur.

Colita ngirimkeun kaaslian dina poto-potona, kakuatan sarta spontanitas yén ti mimiti katarik anjeunna flamenco. Perjalanan paméran ieu dimimitian sababaraha taun ka pengker, nalika anjeunna nyerat dina bukuna "Luces y sombra del Flamenco": "Kuring henteu pernah ningali atanapi ngarasa sapertos kitu dina kahirupan kuring. Sapertos linglung sareng émosi dugi ka cimata… Ti waktos éta, anjeun ngamimitian perjalanan anu teu aya tungtungna ”.

Carlos Pérez Siquier. Rohang potografi

Nepi ka 19 Juni di Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, Madrid

Carlos Perez Siquier

Carlos Pérez Siquier (1930-2021) mangrupikeun salah sahiji rénovator anu hébat. Fotografi pasca perang Spanyol. Ka anjeunna sareng ka José María Artero (1921-1991) urang ngahutangkeun nyiptakeun buletin sederhana Afal -akronim tina Asosiasi Fotografi Almeria -, anu enggal ngabédakeun dirina ku oposisi anu kuat kana pésta pamaréntahan anu telat-pictorialist sareng komitmen anu ditangtukeun. kana realitas sosial Spanyol waktu éta. Afal geura-giru ngaleuwihan wates géografis Almería pikeun jadi publikasi fotografik paling boga pangaruh jeung inovatif diterbitkeun dina pamandangan budaya Spanyol depresi taun maranéhanana.

Ngaliwatan leuwih ti satengah abad kumawula, Pérez Siquier datang ka nyieun karya monumental nu ngagambarkeun évolusi éstétika jeung sosial nagara, sarua jeung fotografi sorangan ngalaman. Antara 1957 jeung ahir hirupna, Pérez Siquier teu bisa nolak rayuan warna, anu ngamungkinkeun anjeunna pikeun nangkep hawa gaib tanah-Na jeung kabagjaan exultant nu reflected dina lampu Mediterania, sarua di mana manéhna muka panon-Na. Seuseueurna poto-poto anu dipamerkeun dicandak di La Chanca, sapuluh taun saatos ngaluncurkeun kahijina ka lingkungan éta, dimana anjeunna henteu lirén uih deui ti jaman baheula gambar kahijina.

Naha anjeun badé ningali atanapi anjeun parantos ningali paméran fotografi ieu?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)