6 kagunaan cuka bodas pikeun beberesih rumah tangga

Kagunaan cuka bodas

Cuka bodas mangrupikeun produk ékologis anu kuat anu tiasa dianggo pikeun meresihan bumi sacara praktis dina sapinuhna. Sagala juru, tempat sesah, gajih, jeruk nipis, beueus, tiasa diberesihan ku cuka bodas, éta bahkan mangrupikeun panyegar hawa alami anu kuat. Produk ieu gampang dipilarian, murah sareng ramah lingkungan.

Janten, sakali anjeun mendakan sadaya kamungkinan produk ieu, anjeun pasti bakal danjeun bakal lirén ngagaleuh sababaraha jinis beberesih khusus kanggo pelosok bumi anjeun. Kalayan produk tunggal anjeun tiasa ngabersihkeun sareng ngarusak sadayana bumi anjeun, sahingga anjeun tiasa ngahémat seueur artos sareng rohangan. Henteu hilap yén produk beberesih ngandung bahan kimia anu bahaya pikeun murangkalih, ingon-ingon sareng lingkungan.

Naha anjeun hoyong terang naon kagunaan cuka bodas?

Aya sababaraha jinis cuka, sanaos ngan hiji anu valid pikeun diberesihan. Éta cuka bodas khusus pikeun beberesih, janten lengkep dina wadahna, henteu paduli perusahaan anu ngahasilkeun. Jenis cuka ieu ngagaduhan tingkat kaasaman anu langkung luhur, janten henteu cocog pikeun dikonsumsi, tapi éta sampurna pikeun beberesih. Ayeuna, hayu urang tingali naon kagunaan cuka bodas dina meresihan bumi.

Antibakteri multi-tujuan

Beberesih buatan imah

Cuka bodas mangrupikeun disinféktan alami anu spektakuler, sanggup ngaleungitkeun kapang anu sumebar di seueur juru bumi, baktéri sareng sagala jinis organisme anu nyababkeun bau bau di bumi. Anjeun tiasa nganggo ka bersihkeun permukaan naon waé, sagala jinis lantai, jamban tina kamar mandi, ubin, alat-alat atanapi gelas, diantara seueur kagunaan sanés.

Pikeun permukaan umum, anjeun tiasa nyiptakeun multiguna kalayan resep saderhana ieu.

  • Dina campuran sprayer: sacangkir tina cuka bodas, jus tina jeruk nipis sareng nutupan sesa wadahna ku cai. Ngocok sateuacana sateuacan dianggo, anjeun tiasa nganggo serbaguna ieu kanggo kamar mandi, jati atanapi méja dapur. Upami anjeun nambihan topi tina detérjen kana campuran éta, anjeun bakal ngagaduhan scrubber idéal.

Pikeun miceun kapur

Noda kapur bodas anu ngaganggu dina permukaan anu aya cai, sapertos keran atanapi layar pancuran, bakal ngajantenkeun saha waé anu gélo. Anjeun ngan ukur kedah nyemprotkeun cuka beberesih bodas dina permukaan anu kedah diubaranGumantung kana jumlah jeruk nipis, anjeun kedah nganggo langkung atanapi kirang. Hayu cuka polah sababaraha menit teras angkat ku cai panas.

Pipa beberesih

Solokan mangrupikeun tempat anu sampurna pikeun baktéri, anu sumebar sacara bébas, nyésakeun bau anu bau di rohangan. Coba trik ieu, salian ti teu kaacak saluran solokan anjeun bakal ngaleungitkeun bau bau. Tuang sacangkir baking soda kana solokan, teras tambahkeun sacangkir cuka bodas, ngantep éta polah salami 20 menit sareng béréskeun ku tuang 2 liter cai panas.

Alat beberesih

Teu aya ubar remover anu langkung kuat tibatan cuka bodas. Pikeun gelombang mikro atanapi oven, lebetkeun sacangkir cuka bodas kalayan bagian tina baking soda, panaskeun rata sareng ngantepkeun éta meta dina alat salami 20 menit. Gajih datang kalayan gampang betah. Entong sono ieu saléngkah-saléngkah pikeun meresihan mesin cuci tuntas sareng beberesih alami anu endah ieu.

Pelembut lawon sareng antibakteri

Ngabersihan baju nganggo cuka bodas

Upami anjeun ngagaduhan kaos bernotot késang, kaén anu atos bersih, atanapi baju anjeun kaluar tina mesin cuci bau, cobian ieu. Tambahkeun saparapat cangkir cuka bodas kana laci mesin cuci, dina celah anu saluyu sareng pelembut. Coba ngagantungkeun baju anjeun dina panonpoe sabab éta ogé baktéri alami sareng nalika anjeun garingkeun baju anjeun, bau cuka ngaleungit lengkep.

Disinféktan buah sareng sayuran

Sateuacan nganggo buah atanapi sayuran naon waé, anjeun kedah nyéépkeun waktos kanggo meresihanna sateuacanna. Ieu penting pisan pikeun ngaleungitkeun péstisida sareng baktéri anu disumputkeun dina katuangan ieu. Eusian mangkok ku cai, tambahkeun séndok cuka bodas sareng anu sanés bikarbonat. Ngenalkeun tuangeun sareng ngumbah dina larutan ieu sateuacan disimpen, janten éta badé siap dikonsumsi.

Naha anjeun terang sadayana kagunaan cuka beberesih bodas ieu? Upami anjeun terang trik sanésna, bagikeun ka kami sadayana ngabersihan bumi urang ku cara anu langkung ékologis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.